VĂ€lkommen till Hund24!

Jag som driver denna hundblogg heter Sebastian Liljegren. Till min hjÀlp har jag Àven min fru Elin. Vi har mÄnga Ärs erfarenhet av hundÀgande och delar hÀr med oss av vÄr kunskap i Àmnet hund hÀr pÄ sajten.

Mer om oss

LĂ€r dig mer om hundar och hundraser

FastnÄlade artiklar

Livsmedel

Kan hundar Àta detta? Lista med 100+ livsmedel

Hundars och mÀnniskors ÀmnesomsÀttning skiljer sig Ät. DÀrför Àr vissa livsmedel som Àr sÀkra för oss mÀnniskor att Àta giftiga för hundar. Annan mÀnniskoföda Àr helt sÀker och till och med hÀlsosam för hundar att emellanÄt avnjuta.

RÀkna ut antalet hundÄr i mÀnniskoÄr till din hunds födelsedag

RÀkna ut hundÄr i mÀnniskoÄr med vÄr kalkylator och tabell

De flesta hundÀgare har förmodligen vid nÄgot tillfÀlle undrat hur gammal deras hund egentligen Àr. Du har kanske sjÀlv försökt att översÀtta antalet hundÄr i mÀnniskoÄr? Vi mÀnniskor har nÀmligen en tendens att förmÀnskliga vÄra husdjur och ge dem mÀnskliga egenskaper. Som hundÀgare vill man förstÄs Àven att tiden tillsammans med ens fyrbente vÀn ska bli sÄ lÄng som möjligt.

Senaste artiklarna

Nybliven hundÀgare med sin valp

5 tips till nyblivna hundÀgare

Att vÀlkomna en ny hund till ditt liv Àr alltid en fantastisk hÀndelse. Om det Àr ditt första husdjur kan det kÀnnas aningen övervÀldigande. NÀr du och din nya valp har kommit in i huset tillsammans kommer ni att knyta band genom vardagliga stunder, frÄn promenader till gnuggningar bakom örat till att dela soffan. Det finns flera steg du kan ta för att hjÀlpa ditt husdjur att anpassa sig till sin nya miljö. Med lite tÄlamod och förberedelser kommer din nya hund snart att kÀnna sig som hemma.

Kvinna som vÀljer hundfoder i butiken

Vad ska man tÀnka pÄ nÀr man vÀljer hundfoder?

Marknaden för hundfoder expanderar alltmer och det kan vara knepigt att veta vilket som passar bÀst till din fyrbenta familjemedlem. Hunden behöver liksom mÀnniskan fÄ i sig alla viktiga nÀringsÀmnen för att mÄ och fungera optimalt. Beroende pÄ hundens behov, livsstil och kroppstyp bör hundfodret anpassas.

En retrieverras som apporterar i vatten

Alla retrieverraser – dessa Ă€r de olika retrievrarna

Det finns flera retrieverraser som har en sak gemensamt: de har avlats fram med uppgiften att apportera fĂ„glar eller annat vilt Ă„t en jĂ€gare. DĂ€rför har en retriever en ”mjuk” mun, vilket innebĂ€r att hunden kan bĂ€ra bytesdjuret försiktigt utan att skada det. LĂ€s hĂ€r vilka dessa raser Ă€r!

Hund som dricker vatten

Hur dricker hundar vatten?

NÀr din hund slÀcker sin törst tycks vattnet hamnar lite varstans. Det spills gÀrna pÄ golvet och det hela ser ganska slarvigt och omstÀndigt ut. SÄ hur dricker hundar vatten? HÀr besvarar vi denna frÄga och förklarar tillvÀgagÄngssÀttet!

TvÄ snÀlla hundraser mot en gul bakgrund

SnĂ€lla hundraser – 18 av de snĂ€llaste hundarna i vĂ€rlden

Hundar Àr generellt sett vÀldigt tillgivna och vÀnliga husdjur. Hunden domesticerades för tusentals Är sedan och har kommit att vara mÀnniskan till lags i utbyte mot mat och tak över huvudet. Men Àven om alla enskilda hundar har en unik personlighet finns det vissa raser som Àr lite mer sociala och lÀttsamma Àn andra. DÀrför har vi valt att sÀtta samman denna lista med snÀlla hundraser som gÀrna Àr oss mÀnniskor till lags.

VĂ€stgötaspets – en av vĂ„ra nordiska hundraser

Nordiska hundraser – alla raser som hĂ€rstammar frĂ„n Norden

Allt som allt finns det 29 nordiska hundraser. Vissa av dessa har först nyligen blivit erkÀnda som raser internationellt sett. Andra har istÀllet en vÀldigt lÄng historia. Till exempel höll sig vikingarna med hundar för jakt, boskapsvallning samt för att vakta sina gÄrdar.