Hund som tittar på Ökja Fröja karbinkoppel

Recension av Fröja Karbinkoppel från Ökja

Vi gillar när det dyker upp nya och nytänkande tillverkare av hundtillbehör på marknaden. Extra roligt är det förstås när tillverkaren ifråga är svensk och tillhandahåller högkvalitativa tillbehör för hundar. Det är därför ett nöje för oss att kunna presentera vår nya samarbetspartner, Ökja!

Vi har haft nöjet att testa några av deras funktionella och pålitliga tillbehör. Det första av dessa som vi placerar i rampljuset är karbinkopplet Fröja.

Om karbinkopplet Fröja och dess låsfunktion

Fröja är ett koppel från Ökja som är försett med en karbinhake. Som du kanske känner till finns det flera olika slags låsfunktioner som tillverkare av hundkoppel kan använda sig av. Vanligast är att man använder en karbinhake, men det finns även andra lösningar såsom BGB-haken och karbinhaken.

Vår högst personliga uppfattning är att den vanliga pistolhaken är den sämsta av dessa. Orsaken till detta är att vi upplever det som relativt lätt hänt att låset öppnas av misstag och att hunden då kopplas loss. Därför uppskattar vi tillverkare som använder sig av säkrare låsanordningar.

Ökjas karbinkoppel Fröja har en extra smart och säker låsfunktion som påminner lite om ett hänglås kodlås med kod. Vi syftar på de tre räfflade ringarna kring själva låset. Nu behöver du dock inte fippla med någon kod när du ska koppla fast eller loss din hund, men räfflingen förhöjer låsets utseende och förbättrar dessutom hanteringen av låsfunktionen. Låset är för övrigt tillverkat i aluminium.

Ökja karbinkoppel
Ökjas karbinkoppel Fröja och dess smarta låsfunktion.

Hållbart och slitstarkt men skönt för handen

Ökjas hållbara koppel Fröja är inte bara slitstarkt utan även skönt för handen. Det är tillverkat i an stark nylonväv vilket gör kopplet pålitligt och säkert. Men den del som du håller i handen är istället gjord av mjuk neopren som gör kopplet väldigt komfortabelt och skönt att hålla i. Produkten erbjuder med andra ord en väldigt bra avvägning mellan komfort, funktionalitet och pålitlighet.

Detta formidabla koppel är 1,8 meter långt och 2,5 cm brett. I vårt tycke har det en alldeles lagom längd och bredd. Inte heller i detta hänseende lämnar det alltså något i övrigt att önska.

Arm med hand som håller i Fröja Karbinkoppel

Vårt intryck av Fröja Karbinkoppel

För att sammanfatta vår recension av karbinkopplet Fröja kan vi slå fast att Ökja har lyckats väldigt bra med både form och funktion! Kopplet har en bra längd och känns rejält men har samtidigt en skön insida på handtaget som gör att man inte behöver kompromissa med komforten. Dessutom är produkten försedd med en innovativ låsfunktion som känns trygg och säker.

Eurasier med halsband och Ökja Fröja karbinkoppel

Avslutande tankar

Vi kan inte göra annat än att rekommendera Ökjas koppel Fröja med karbinhake till dig som vill ha ett skönt och starkt koppel som är både stilrent och säkert. Efter att ha känt och klämt på produkten kan vi intyga att den håller en hög kvalitet och känns gedigen på alla sätt och vis!

Använd gärna kopplet tillsammans med hundhalsbandet Tor från Ökja (läs vår recension på länken)!

Liknande artiklar


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Två gånger i veckan skickar vi ut vårt nyhetsbrev med intressant läsning om allt som har med hundar och hundägande att göra. Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen så missar du inte nästa utskick!


Om skribenten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *