Intervju med FirstVet đŸŸ


Intervju firstvet

Den moderna teknikens inverkan pÄ hundÀgarens vardag har tidigare varit relativt begrÀnsad. Sociala medier och nÀthandel i all Àra, men de senaste decennierna har det mest i övrigt varit sig likt. Nu fÄr vi dock möjligheten att utföra veterinÀrbesök pÄ distans via mobilen, tack vare FirstVet och deras revolutionerande tjÀnst.

Jag har fÄtt möjlighet att intervjua Gabriel pÄ FirstVets marknadsavdelning. Han berÀttar om företagets tjÀnst och varför du som hundÀgare borde ladda ner deras app (om du Ànnu inte har gjort detta).

FirstVet Android mobil
FirstVet Àr en app som lÄter dig trÀffa veterinÀr i mobilen.

Hej Gabriel! Skulle du kunna börja med att berÀtta lite om dig sjÀlv och ditt arbete hos FirstVet?

Mitt namn Àr Gabriel, jag jobbar med marknadsföring pÄ FirstVet. Vi skapar reklaminnehÄll och arbetar för att alla svenska djurÀgare ska kÀnna till FirstVet.


FirstVet gör det möjligt för djurÀgare att trÀffa veterinÀr i mobilen istÀllet för att behöva ta sig till en veterinÀrklinik. Detta Àr förstÄs ett bekvÀmt och tidseffektivt sÀtt att fÄ rÄdgivning, inte bara för de hundÀgare som bor lÄngt ifrÄn nÀrmaste veterinÀr.

Är det frĂ€mst den geografiska aspekten och bekvĂ€mligheten dĂ€r ni ligger i framkant, eller vilka skulle du sĂ€ga Ă€r era frĂ€mst försĂ€ljningsargument?

Det finns mÄnga anledningar att vÀnda sig till oss innan man bestÀmmer sig för att besöka sin lokala veterinÀrklinik. Ett bra exempel Àr som du nÀmner att du har lÄngt bort till din veterinÀrklinik och helst undviker att Äka in, dÄ hjÀlper vi dig att avgöra om det fysiska veterinÀrbesöket Àr nödvÀndigt eller om du kan fÄ behandling pÄ plats.

MĂ„nga besöker oss ocksĂ„ för djurets skull, att ta sig till veterinĂ€ren Ă€r ju inte roligt för nĂ„got husdjur dĂ„ det ofta Ă€r mycket andra djur och intryck pĂ„ platsen. NĂ€r djuret fĂ„r stanna hemma hĂ„ller det sig lugnt under hela besöket – dĂ„ Ă€r det lĂ€ttare för vĂ„ra veterinĂ€rer att avgöra vad som Ă€r fel.

Att FirstVets tjÀnster ingÄr i alla svenska djurförsÀkringar och Àr dÀrmed gratis för vÀldigt mÄnga gör att mÄnga besöker oss för att sÀkerstÀlla att det fysiska besöket Àr nödvÀndigt. Det finns mÄnga anledningar helt enkelt!


Det faktum att FirstVets veterinÀrer finns tillgÀngliga alla dagar mellan 07.00 och 00.00 gör att ni Àven sticker ut pÄ ytterligare ett sÀtt nÀr det kommer till tillgÀngligheten. PÄ er hemsida och i appen kan man ocksÄ se hur lÄng tid som ÄterstÄr till nÀsta tillgÀngliga veterinÀrtid. Hur lÄng vÀntetid Àr det generellt sett, och skiljer den sig mycket Ät mellan olika tider pÄ dygnet eller mellan vardag och helg?

Vi har olika mÄnga besökare pÄ olika tider pÄ dygnet, detta anpassar vi oss efter. Vi schemalÀgger beroende pÄ efterfrÄgan och har oftast en vÀntetid pÄ 15-30 minuter oavsett nÀr pÄ dagen du kontaktar oss.


Ert företag grundades 2016 och har pĂ„ kort tid etablerat sig som den ledande aktören nĂ€r det kommer till veterinĂ€rbesök i mobilen. Hur har responsen varit – Ă€r den övervĂ€ldigande positiv eller finns det en utmaning i att Ă€ndra det sĂ€tt pĂ„ vilket vi vĂ€ljer att konsultera en veterinĂ€r?

Vi ser att djurÀgare Àr redo för vÄrt erbjudande. MÄnga Àr vana vid olika digitala vÄrdtjÀnster för mÀnniskor och har saknat en oberoende sjukvÄrdsrÄdgivning för djuren. Det tar oftast bara ett enda besök, sedan Àr vi en naturlig del av djurÀgarens val av vÄrd i framtiden.

Vi har idag över 99% kundnöjdhet och över 200 000 mÀnnisko-medlemmar och Ànnu fler djur!


Jag kan tÀnka mig att möjligheten att införskaffa fÀstingskydd via ett videomöte med veterinÀr har varit vÀldigt populÀr under fÀstingsÀsongen. Vilka andra situationer stÄr högt upp pÄ listan över vanliga anledningar att era veterinÀrer kontaktas av hundÀgare?

VÄrt vanligaste besök bestÄr av besvÀr med mage eller tarm, det vill sÀga hundar eller katter som krÀks eller har diarré. Vanligt Àr det ocksÄ med sÄrvÄrd och hosta. NÀr det kommer till djurvÄrd sÄ söker man sig till oss med ett besvÀr, orsakerna till besvÀren Àr dock ofta vÀldigt olika.


Det Àr kostnadsfritt för alla med djurförsÀkring att konsultera en veterinÀr via FirstVet. Detta Àr en anledning sÄ god som nÄgon att teckna en hundförsÀkring. TjÀnsten Àr dock Àven öppen för Àgare till djur som Àr oförsÀkrade, med skillnaden att man dÄ sjÀlv fÄr stÄ för kostnaden. Ni har nyligen Àven öppnat upp tjÀnsten för grisar och kor. Kan det bli aktuellt att utöka den med ytterligare djur i framtiden?

Vi tar idag emot alla tama djur och boskapsdjur. Det inkluderar hundar, katter, gnagare, ödlor, ormar, spindlar, fÄglar, fiskar, hÀstar, kossor, grisar, fÄr och höns. Vi har över 150 veterinÀrer och specialister anknutna och kan dÀrför hjÀlpa alla djur. Undantaget Àr vilda djur som Àlg, rÄdjur, grÀvling och liknande djur.


Ni kan bÄde hjÀlpa till genom att göra en bedömning av huruvida ett Àrende Àr akut eller om det Àr mindre brÄdskande och kan avhjÀlpas genom ett videosamtal. Förutom rÄd kan man alltsÄ erhÄlla antingen direkt behandling eller en remiss till den lokala veterinÀren.

Hos FirstVet kan man som hundÀgare Àven fÄ hjÀlp med beteenderÄdgivning, bland annat om det Àr sÄ att ens hund Àr rÀdd, stressad, nervös, aggressiv, har separationsÄngest eller skÀller mer Àn önskat. Denna del av tjÀnsten prissÀtts dock individuellt och tÀcks inte av försÀkringen. Upplever ni att mÄnga tar chansen att fÄ rÄdgivning kring hundens beteende, eller Àr detta en problematik som lÀtt hamnar lite i skymundan jÀmfört med mer traditionella veterinÀrÀrenden?

Vi har regelbundna besök hos vĂ„ra beteenderĂ„dgivare inom katt och hund. BeteenderĂ„dgivning fungerar vĂ€ldigt bra genom ett videosamtal dĂ„ det inte sker nĂ„gra faktiska undersökningar som krĂ€ver att man Ă€r pĂ„ plats fysiskt. Vi arbetar med tvĂ„ av Sveriges frĂ€msta beteenderĂ„dgivare inom sitt omrĂ„de – Caroline Alupo för hundar och Susanne Hellman Holmström för katter.


Förutom att det Àr möjligt att ta del av er tjÀnst direkt i webblÀsaren pÄ datorer har ni Àven en app för iOS och Android som gÄr att ladda ner via respektive appbutik. Fler Àn 50 000 AndroidanvÀndare har redan laddat ner appen och den verkar Àven gÄ bra i App Store. Av vilka anledningar tycker du avslutningsvis att de hundÀgare som Ànnu inte har laddat ner den bör göra detta?

FirstVet Àr en naturlig del av vÄrdprocessen för mÄnga svenska djurÀgare och bör vara det för alla. Att registrera sitt djur i förvÀg kan vara smart dÄ man ofta inte har tid med det om olyckan Àr framme.

NÀr du registrerat ditt djur i fÄr du ocksÄ skrÀddarsydda tips via appen för just ditt husdjur, du fÄr ocksÄ varningar eller uppmaningar om det gÄr smittor eller liknande i ditt omrÄde. Ett smart sÀtt att hantera livet med husdjur pÄ!

Sebastian Liljegren

Sebastian Ă€r vd för Contentsmedjan AB – ett företag som producerar skriftligt innehĂ„ll Ă„t kunder inom en rad olika branscher. Han driver Ă€ven hundbloggen Hund24 tillsammans med sin fru, Elin Liljegren. Han har för nĂ€rvarande tvĂ„ hundar av rasen eurasier och har periodvis genom livet uppehĂ„llit sig med fyrbenta djur av olika slag. Sebastian har Ă€ven lĂ„ng och gedigen erfarenhet av att stĂ€lla ut hund, Ă€ven om han Ă„tminstone för stunden har dragit sig tillbaka frĂ„n utstĂ€llningsringarna för att fokusera pĂ„ andra aktiviteter.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Senaste artiklarna