GPS-tracker

Varför du som hundägare ska investera i en GPS-tracker

Livet som hundägare är fantastiskt. Det finns troligtvis ingen som uppskattar dig så mycket som din hund gör – alla roliga saker den får uppleva och alla platser den får upptäcka. Däremot är det sällan hundägare vågar släppa lös sin hund trots att frihetskänslan och springet är det bästa hunden vet. Att man inte vågar släppa lös sin hund beror oftast på att man är rädd att den ska springa bort eller för att man ska tappa uppsikten över hunden. För att underlätta livet som hundägare, och för att slippa oron över detta, kan man investera i en GPS-tracker.

Nu kanske du undrar vad en GPS-tracker är? En GPS tracker är en liten spårsändare som du fäster på hundens halsband. GPR-spårsändaren ”Minifinder Atto” känner av när din hund är i rörelse och skickar sedan positioner till en karta som snabbt kan läsas av i en app. Detta innebär att du som hundägare alltid kan spåra din fyrbenta vän, oavsett tid eller plats. I Appen finns en rad andra funktioner, som exempelvis att du kan rita av hundens spår på en karta eller skapa säkra zoner som larmar ifall hunden lämnar området. Med detta följer större flexibilitet och frihet för hunden men även trygghet för dig som ägare.

Fördelarna med GPS-trackern Minifinder Atto

Fördelarna med Minifinder Atto är många och ibland kan det låta overkligt bra. Somliga funderar säkert över om spårsändaren är ansträngande för hunden att ha på sig, för hur kan en spårsändare med så smidiga funktioner väga lite? Du behöver inte oroa dig – spårsändaren väger endast 38 gram och är den minsta GPS-trackern på marknaden för djur. Inte nog med att den är väldigt lätt, den är även vattentät och har en grym batterikapacitet med en standby tid på 20 timmar. Med den inbyggda funktionen för röstkommando kan du som hundägare ”ropa hem” din hund med ett bekant kommando, utan att hunden är inom synhåll.

Något som gör Atto till en bra investering är dess breda användningsområde. Oavsett om du och din fyrbenta vän är ute på en promenad i skogen, på jakt i vildmarken eller bara ute och leker tillsammans är Minifinder Atto användbar. Är spårsändaren fäst på din hund behöver du aldrig oroa dig för att den ska springa bort eller försvinna. I många fall springer hundar bort eller smiter på grund av att de spårar en doft, hör ett ljud eller blir rädda för något. Innan man som ägare hinner reagera har hunden oftast hunnit springa iväg. Med en GPS-spårsändare runt den fyrbentas hals kan du snabbt och smidigt se vart hunden försvunnit, och hjälpa den att hitta hem igen. En tryggare och säkrare vardag för båda parter!

Avslutande tankar om GPS-spårning

Tyvärr är det så att många hundägare måste begränsa hundens frihet genom att alltid hålla den kopplad, just på grund av oron över att den ska försvinna eller smita iväg där man inte kan se den. Enligt statistik från Minifinder återfinns så många som 1 500 försvunna djur varje år, tack vare spårsändaren. För att du också ska slippa oron över att din hund helt plötsligt ska smita iväg kan du som hundägare investera i en GPS-tracker. Då har du alltid möjlighet att uppsikt och kontroll över vart din hund befinner sig, oavsett tid eller plats – tryggt, smidigt och snabbt. Med Minifinder Atto kan du alltid hålla ett öga på din hund!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*