MiniFinder

Intervju med MiniFinder

MiniFinder är ett företag från Växjö som två år i följd har tagit hem priset DI Gasell. Företaget tar fram och säljer positioneringsutrustning med hög precision. Deras produktutbud innefattar flera olika produkter inom detta segment, men den produkt som vi har kommit i kontakt med är Atto Pro.

Atto Pro är en GPS-tracker för hundar som hjälper dig att spåra din hund. Vi har recenserat Atto Pro och är väldigt nöjda med hur väl den fungerar. Därför har vi valt att utse produkten till den bästa hund-GPS:en på marknaden just nu.

Mot bakgrund av detta är vi glada att ha fått intervjua Elin som arbetar med digital marknadsföring på MiniFinder. Läs vidare för att få veta mer om Atto Pro och MiniFinders övriga produkter!


Hej Elin, skulle du kunna börja med att berätta lite kortfattat om dig själv och vad du gör i ditt arbete hos MiniFinder?

Hej Sebastian! Elin heter jag och arbetar som Digital marknadsförare på MiniFinder Sweden AB. Som marknadsförare på MiniFinder har jag flera olika ansvarsområden, som att skapa innehåll i sociala kanaler, öka kännedom om vårt varumärke och ta fram olika digitala kommunikationsstrategier.


Ni lanserade Atto Pro, en uppgraderad variant av er populära GPS-tracker, under sommaren 2020. Vilka är de viktigaste skillnaderna mellan den nya modellen och föregångaren?

En av de viktigaste skillnaderna är att vår Atto Pro är mer hållbar än tidigare. Den är bland annat 100 procent vattentät, har ett kraftigare batteri och är designad för att klara av extrema miljöer. Atto Pro har en förbättrad GPS- och GMS mottagning, samt en effektivare spårning med högre precision. Dessutom har den flera smarta funktioner som en magnetisk laddare för snabb och effektiv laddning. Läs mer om Atto Pros smarta funktioner på vår hemsida.


Vilken är er främsta målgrupp för Atto Pro – är det hundägare som vill kunna spåra sin hund till vardags eller kan den även tänkas ersätta en hundpejl vid jakt?

Atto Pro används flitigt av hundägare både till vardags och vid jakt. Eftersom Atto Pro är designad för en tuff utomhusmiljö och innehåller funktioner som skallindikator och ”säkra områden”, gör den sig utmärkt under jakt. Samtidigt underlättar den vardagen för privata hundägare som till exempel vill hålla koll på hunden under promenaden eller utomhusleken.


Varför skulle man som hundägare vilja spåra sin hund via GPS – vilka användningsområden ser ni för Atto Pro?

Vi ser att det finns flera olika användningsområden för Atto Pro. Det kan vara allt från att hålla koll på vart hunden befinner sig under en promenad, till om hunden skulle vara på rymmen. Är hunden lös utomhus kan ägaren dessutom bli larmad om hunden skulle röra sig utanför ett fördefinierat område, så kallat Geofence. Detta är bra om man har hunden ute på tomten utan uppsikt.


En fråga som vi har fått om Atto Pro är huruvida man behöver två abonnemang för att kunna använda en GPS-tracker på två mobiltelefoner. Om jag förstår saken rätt ska det gå att använda den på bägge mobiltelefoner med ett och samma abonnemang om man delar inloggningsuppgifterna. Stämmer detta?

Ja, Atto Pro har multikontroll vilket innebär att fler användare kan få tillgång till systemet för att se position och motta larm. Detta gör att flera personer kan hålla koll på hunden samtidigt, genom vårt MiniFinder GO spårningssystem.


En farhåga som jag kan tänka mig att vissa har är att det kanske inte går att använda GPS-trackern i vissa delar av landet, t.ex. i de allra djupaste skogarna. Men Atto Pro har ju dels den funktionen att den varnar om GPS-täckningen skulle börja försvinna, och visst händer det ändå ganska sällan att så sker?

Precis som du säger är detta något som händer väldigt sällan. Atto Pro’s utvecklade GPSoch GSM-mottagning bidrar till en effektiv spårning med hög precision, även i de områden med svag mobiltäckning. Vid kontakt med ett område som saknar GPS-täckning skickar Atto Pro ut en varning.


Er GPS-tracker Atto Pro är fullmatad med smarta funktioner. Vilka är dina favoriter av dessa?

De funktioner som gör att Atto Pro utmärker sig lite extra är att den är väldigt slitstark och vattentät, vilket gör att den fungerar i alla olika sorters miljöer. Mina absoluta favoritfunktioner måste vara dess hållbarhet, den effektiva positioneringen och att den är otroligt smidig och enkel att montera.


Nu hittar vi visserligen inget att klaga på hos Atto Pro, men finns det planer på att släppa ännu en iteration av GPS-trackern under de kommande åren?

Vi är i ständig utveckling av våra produkter och vill alltid erbjuda den senaste tekniken till våra kunder. Vi har därför alltid planer på att iterera våra produkter och se till att de innehåller de senaste funktionerna.


Vilka råd eller tips skulle du vilja skicka med till de hundägare som funderar på att skaffa en MiniFinder® Atto Pro men ännu inte har bestämt sig?

Atto Pro gör stor skillnad för de som vill ha full koll på sina hundar. Den utgör en trygghet för hundägaren som ständigt slipper oroa sig över att hunden ska rymma eller råka ut för någon typ av fara.


Avslutningsvis kan vi även nämna att Atto Pro är långt ifrån den enda GPS-tracker som ni har utvecklat och säljer. Ni har även trygghetslarm, personlarm, stöld- och spårskydd för fordon och andra produkter. Är det i grund och botten en liknande teknik som dessa använder sig av men att utformningen av de olika produkterna skiljer sig åt beroende på deras ändamål?

Precis som du säger erbjuder vi flera olika säkerhetslösningar på MiniFinder. Den teknik vi använder oss av är anpassad för det specifika ändamålet och dess tjänster. Gemensamt för alla våra GPS trackers är kopplingen till det globala, satellitbaserade positionssystemet, Global Posistioning System. Våra produkter fungerar i över 190 länder och utformningen skiljer sig åt beroende på användningsområdet, där Atto Pro är specialdesignad för att klara av en tuff utomhusmiljö.

Liknande artiklar


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Två gånger i veckan skickar vi ut vårt nyhetsbrev med intressant läsning om allt som har med hundar och hundägande att göra. Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen så missar du inte nästa utskick!


Om skribenten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *