Mitt hĂ€rliga hundliv [Recension] 📚


Mitt hÀrliga hundliv cover

InlÀgget innehÄller reklam genom annonslÀnkar för Bokus.

En hund lever i genomsnitt i omkring 10 Är, vilket betyder att den tid vi ges tillsammans med vÄra fyrbenta vÀnner tyvÀrr Àr ganska kort. Det tomrum som uppstÄr nÀr hunden har lÀmnat oss upplevs dock ofta som vÀldigt stort.

Den tid vi spenderar ihop Àr inte sÀllan intensiv och valpen tycks alltför fort vÀxa upp och utvecklas till en fullvuxen individ med sina unika egenheter. Det kan dÀrför vara en god idé att ta tillfÀllet i akt och dokumentera hundens uppvÀxt och liv. Genom att göra detta kan man skapa ett starkt minne av hunden att senare se tillbaka pÄ och reflektera över.

Av denna anledning har författaren Helena Ekberg tagit fram boken ”Mitt hĂ€rliga hundliv”. Denna bok Ă€r en sjĂ€lvbiografi- och minnesbok för alla hundĂ€gare som önskar dokumentera sina hundars liv och dĂ€rigenom fĂ„ ett starkare minne av sina fyrbenta vĂ€nner.

Mitt hÀrliga hundliv omslag
Omslaget till boken ”Mitt hĂ€rliga hundliv”.

Se pris i butik!

Om boken

Mitt hÀrliga hundliv Àr en bok skriven av Helena Ekberg och utgiven av Ego Förlag. Du har möjlighet att sÀtta din egen prÀgel pÄ boken genom att bland annat ersÀtta fotot pÄ dess framsida med ett foto pÄ din egen hund. Ytterligare möjligheter till anpassning erbjuds dessutom genom hela boken, inte bara i textform utan Àven i fotoform.

Boken innehÄller ocksÄ flera tankfulla och bra citat av mer eller mindre kÀnda hundmÀnniskor. Dessa inbjuder inte sÀllan till eftertanke och kan sÀkerligen hjÀlpa till att sÀtta ditt hundÀgande i perspektiv.

Boken inbjuder till reflektion

En höjdpunkt med boken Ă€r enligt mig det faktum att den innehĂ„ller sĂ„ mycket mer Ă€n bara skrivytor dĂ€r du kan mata in hundens namn, familjetrĂ€d och liknande – förmodligen Ă€n viktigare för att skapa ett ihĂ„llande minne av din hund Ă€r bokens övriga delar. DĂ€r uppmanas du bland annat att reflektera över ert första möte. Detta Ă€r troligtvis Ă€ndĂ„ minnesvĂ€rt och svĂ„rt att glömma, men genom att anteckna detaljerna kring mötet kan du förstĂ€rka minnet av det.

Andra viktiga sektioner berör rÀdslor, motion och trÀning samt hundens personlighet. Dessa delar av hundens liv Àr inte minst viktiga att Àgna en tanke för att verkligen lÀra kÀnna din hund pÄ djupet samt för att skapa ett meningsfullt och starkt band sinsemellan. Oavsett om ni behöver arbeta lite extra med koppeltrÀning eller nÄgot annat, bör nÀmligen trÀningen inleda med att du identifierar orsaken till hundens beteende. Detta Àr inte sÀllan kopplat till just rÀdslor.

Sida ur boken Mitt hÀrliga hundliv
Avsnittet om rĂ€dslor ur boken ”Mitt hĂ€rliga hundliv”.

Med det sagt innehĂ„ller ”Mitt hĂ€rliga hundliv” Ă€ven mer lĂ€ttsamma sektioner som sjĂ€lvklart Ă€ven de fyller en viktig funktion i sammanhanget. NĂ„gra exempel pĂ„ sĂ„dana Ă€r bland annat hundens vaccinationer och sjukdomshistorik samt speciella stunder i dess liv som ni har delat tillsammans.

Avslutande tankar om ”Mitt hĂ€rliga hundliv”

Boken ”Mitt hĂ€rliga hundliv” av Helena Ekberg kan fĂ„ dig som hundĂ€gare att haja till och reflektera över det liv som du lever tillsammans med din(a) hund(ar). För hur trevligt ni Ă€n har tillsammans Ă€r denna tid ihop begrĂ€nsad. Denna bistra verklighet till trots Ă€r inte denna bok pĂ„ nĂ„got sĂ€tt mĂ„lad i svart – den bör istĂ€llet ses som en hyllning till hundlivet och allt det goda som detta har att erbjuda.

Jag kommer dÀrför anvÀnda min kopia av boken med vördnad och anvÀnda den för att pÄ allvar begrunda mitt hundÀgande. Min rekommendation Àr att Àven du införskaffar den och gör detsamma, om inte annat för din hunds skull!

Sebastian Liljegren

Sebastian Ă€r vd för Contentsmedjan AB – ett företag som producerar skriftligt innehĂ„ll Ă„t kunder inom en rad olika branscher. Han driver Ă€ven hundbloggen Hund24 tillsammans med sin fru, Elin Liljegren. Han har för nĂ€rvarande tvĂ„ hundar av rasen eurasier och har periodvis genom livet uppehĂ„llit sig med fyrbenta djur av olika slag. Sebastian har Ă€ven lĂ„ng och gedigen erfarenhet av att stĂ€lla ut hund, Ă€ven om han Ă„tminstone för stunden har dragit sig tillbaka frĂ„n utstĂ€llningsringarna för att fokusera pĂ„ andra aktiviteter.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Senaste artiklarna