Mitt härliga hundliv cover

Mitt härliga hundliv [Recension]

En hund lever i genomsnitt i omkring 10 år, vilket betyder att den tid vi ges tillsammans med våra fyrbenta vänner tyvärr är ganska kort. Det tomrum som uppstår när hunden har lämnat oss upplevs dock ofta som väldigt stort.

Den tid vi spenderar ihop är inte sällan intensiv och valpen tycks alltför fort växa upp och utvecklas till en fullvuxen individ med sina unika egenheter. Det kan därför vara en god idé att ta tillfället i akt och dokumentera hundens uppväxt och liv. Genom att göra detta kan man skapa ett starkt minne av hunden att senare se tillbaka på och reflektera över.

Av denna anledning har författaren Helena Ekberg tagit fram boken ”Mitt härliga hundliv”. Denna bok är en självbiografi- och minnesbok för alla hundägare som önskar dokumentera sina hundars liv och därigenom få ett starkare minne av sina fyrbenta vänner.

Mitt härliga hundliv omslag
Omslaget till boken ”Mitt härliga hundliv”.

Om boken

Mitt härliga hundliv är en bok skriven av Helena Ekberg och utgiven av Ego Förlag. Du har möjlighet att sätta din egen prägel på boken genom att bland annat ersätta fotot på dess framsida med ett foto på din egen hund. Ytterligare möjligheter till anpassning erbjuds dessutom genom hela boken, inte bara i textform utan även i fotoform.

Boken innehåller också flera tankfulla och bra citat av mer eller mindre kända hundmänniskor. Dessa inbjuder inte sällan till eftertanke och kan säkerligen hjälpa till att sätta ditt hundägande i perspektiv.

Boken inbjuder till reflektion

En höjdpunkt med boken är enligt mig det faktum att den innehåller så mycket mer än bara skrivytor där du kan mata in hundens namn, familjeträd och liknande – förmodligen än viktigare för att skapa ett ihållande minne av din hund är bokens övriga delar. Där uppmanas du bland annat att reflektera över ert första möte. Detta är troligtvis ändå minnesvärt och svårt att glömma, men genom att anteckna detaljerna kring mötet kan du förstärka minnet av det.

Andra viktiga sektioner berör rädslor, motion och träning samt hundens personlighet. Dessa delar av hundens liv är inte minst viktiga att ägna en tanke för att verkligen lära känna din hund på djupet samt för att skapa ett meningsfullt och starkt band sinsemellan. Oavsett om ni behöver arbeta lite extra med koppelträning eller något annat, bör nämligen träningen inleda med att du identifierar orsaken till hundens beteende. Detta är inte sällan kopplat till just rädslor.

Sida ur boken Mitt härliga hundliv
Avsnittet om rädslor ur boken ”Mitt härliga hundliv”.

Med det sagt innehåller ”Mitt härliga hundliv” även mer lättsamma sektioner som självklart även de fyller en viktig funktion i sammanhanget. Några exempel på sådana är bland annat hundens vaccinationer och sjukdomshistorik samt speciella stunder i dess liv som ni har delat tillsammans.

Avslutande tankar om ”Mitt härliga hundliv”

Boken ”Mitt härliga hundliv” av Helena Ekberg kan få dig som hundägare att haja till och reflektera över det liv som du lever tillsammans med din(a) hund(ar). För hur trevligt ni än har tillsammans är denna tid ihop begränsad. Denna bistra verklighet till trots är inte denna bok på något sätt målad i svart – den bör istället ses som en hyllning till hundlivet och allt det goda som detta har att erbjuda.

Jag kommer därför använda min kopia av boken med vördnad och använda den för att på allvar begrunda mitt hundägande. Min rekommendation är att även du införskaffar den och gör detsamma, om inte annat för din hunds skull!

Liknande artiklar


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Två gånger i veckan skickar vi ut vårt nyhetsbrev med intressant läsning om allt som har med hundägandet att göra. Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen så missar du inte nästa utskick!


Om skribenten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *