Non-stop dogwear hållbarhetsarbete

Non-stop dogwear utökar sitt hållbarhetsarbete

Non-stop dogwear har har som första varumärke i världen inom husdjurssegmentet valt att tillämpa bluesign®-systemet. Det innebär att den norska tillverkaren av hundtillbehör sällar sig till en exklusiv lista med 70-talet företag runtom i världen. Till de övriga företag på listan som har hängivit sig åt hållbar tillverkning av konsumentprodukter i textil hör bland andra Nike, Patagonia och Arc’teryx Equipment Inc.

I en intervju på Non-stop dogwears webbplats uttalar sig företagets vd Tonje Wahl Eversen på följande vis om denna nyhet:

“Detta betonar vårt fokus på hållbarhet. När du köper en produkt från Non-stop dogwear kan du vara säker på att din utrustning uppfyller de högsta kraven. Detta gynnar dig, din hund och vår miljö.”

Tonje uppmuntrar även sina branschkollegor att vandra samma väg:

“- Tillsammans kan vi göra en förändring.”

Åtagandet syftar till att möjliggöra även för framtida generationer att njuta av naturen på samma sätt som vi idag kan göra. För att uppnå detta mål behöver vi alla göra medvetna val och vårda vår planet. Därför ser Non-stop dogwear till att i sin produktion använda material som varken är skadliga för miljön, för dig som människa eller för din hund.

Att Non-stop dogwear nu är en bluesign® system partner är inte bara stort för dem utan även för husdjursbranschen som helhet. Huruvida företagets utökade hållbarhetsarbete får ringar på vattnet är förstås för tidigt att säga. Men för allas skull hoppas vi att fler tillverkare av husdjursprodukter och andra konsumentprodukter väljer att följa detta goda exempel.

Avslutande tankar om hållbarhet

Den rådande hållbarhetstrenden inom företagsvärlden är väldigt påtaglig. Allt fler företag vill hoppa på tåget och arbeta på ett mer hållbart sätt. Non-stop dogwear har redan tidigare prioriterat hållbarhet i sin tillverkning, men väljer alltså nu att utöka detta arbete vilket är positivt.

En sak som är viktigt att tänka på är att det koldioxidavtryck som vi människor sätter på miljön inte är begränsat till oss. Även våra husdjur bidrar faktiskt till utökade koldioxidutsläpp. I egenskap av husdjursägare behöver vi därför se till att deras livsstil är skonsam mot vår miljö.

Som tur är blir detta enklare än någonsin att göra i takt med att fler populära varumärken väljer att arbeta med ett hållbarhetstänk. Vi konsumenter har också stor makt när det kommer till att påverka de företag som vi handlar med. Så om du är klimatmedveten bör du stå upp för miljön och ställa krav på att de produkter som du köper är hållbara!

Liknande artiklar


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Två gånger i veckan skickar vi ut vårt nyhetsbrev med intressant läsning om allt som har med hundägandet att göra. Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen så missar du inte nästa utskick!


Om skribenten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *