Recension av voff! – en quizapp för hundägare


voff! quizapp för mobiler

voff! är ett quizspel till iPhone där du kan utmana en vän eller tävla mot en slumpmässig motståndare om vem som vet mest om hundar. Spelet är framtaget av Skaffa Hund Sverige AB, ett företag som även ligger bakom en populär webbplats om att skaffa hund där även förmedling av hundar sker.

Vi har såklart testat detta quizspel för att se vad det går för. I skrivande stund finns appen endast att ladda ner till iOS-enheter från App Store. En Android-version är dock uppladdad till Google Play-butiken och väntar på att godkännas. Appen är gratis att ladda ner.

Så kommer du igång med quizappen voff!

Du skapar ett konto alternativt loggar in på ditt befintliga sådant. Om det är första gången du ska spela behöver du skapa ett konto vilket går snabbt och enkelt. Du behöver endast ange ett användarnamn och välja ett lösenord. Inga andra uppgifter krävs men det är frivilligt att ange e-postadress.

voff! startskärm
Startskärmen i voff!

Du väljer quiz och startar ett nytt spel. Du kan antingen välja att tävla mot en av dina vänner som du kan lägga till under tiden, eller välja att tävla mot en slumpmässig motståndare.

Quizet består av olika frågor som varierar mellan frågor om hundar, deras beteende osv och bilder som du snabbt ska se vilken ras bilderna pusslas ihop till. Alla frågor har fyra olika svarsalternativ. Ju snabbare du svarar, desto fler poäng får du vid rätt svar.

Du kan se både vad du svarar och vad din motståndare svarar samt givetvis det rätta svaret. Efter matchen kan du se hur många poäng du och dina motståndare fick på de olika frågorna.

Varje match du spelar påverkar rankingen. Spelare har olika poäng och de avgör också rankingen. Överst på sidan i spelet kan du se din egen ranking, hur många poäng du har samt hur många vinster du har.

Vår erfarenhet av appen

Vi valde att spela mot en slumpmässig motståndare och det gick fort att finna en för att starta spelet. Du har också möjlighet att söka upp och lägga till vänner som du sedan kan tävla mot.

Du kan även välja att spela själv och på så vis sätta dina hundkunskaper på prov. Varje nivå i form av en ålder (8 veckor, 12 veckor, 4 månader, 6 månader, 1 år, 2 år samt 5 år) har ett antal frågor. Dessa representerar riktiga situationer som kan uppstå.

voff! nivåer
De olika åldrarna (nivåerna) i voff!

När du klarat av alla prov (alla åldrar) får du ett diplom som du kan stoltsera med. Betyget som du slutligen får beror på hur många felaktiga svar som du har angivit. Du har också möjlighet att börja om för att kunna förbättra ditt betyg.

Spelet är roligt och passar alla hundvänner från en ung ålder som vill lära sig mer om hundar. Det är enkelt att förstå hur spelet är uppbyggt och bra med variation mellan frågor och hundraser. Läs mer om appen här eller ladda ner den direkt från din appbutik!

Liknande artiklar:

Sebastian Liljegren

Sebastian är vd för Contentsmedjan AB och bloggar flitigt här på Hund24. Han är en stor djurälskare och har för närvarande två hundar av rasen eurasier. Sebastian har även lång och gedigen erfarenhet av att ställa ut hund. Åtminstone för stunden har han dragit sig tillbaka från utställningsringarna för att fokusera på andra aktiviteter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recent Posts