Eurasier iklÀdd ett vintertÀcke frÄn Beana Design

Recension av Beana Designs olika hundtĂ€cken 🐕

Beana Design Àr ett finskt designföretag som har bestÀmt sig för att förÀndra marknaden för husdjurstillbehör. Detta ska de göra genom att skapa vackra, bekvÀma och hÄllbara produkter för husdjur. Detta varumÀrke Àr med andra ord det ultimata valet för design- och miljömedvetna hundÀgare. Företaget grundades 2020 och drar sig inte för att anvÀnda en djÀrv design nÀr de tar fram sina produkter.

Vi har haft förmÄnen att fÄ testa tre av deras produkter: tvÄ reflexvÀstar och ett regn. Som alltid tycker vi det Àr vÀldigt spÀnnande att fÄ upptÀcka hundtillbehör frÄn nya nordiska varumÀrken. DÀrför Àr vi förstÄs spÀnda av förvÀntan att fÄ dela med oss av vÄra fynd i denna recension av Beana Designs produkter!

Stormrider raincoat

Stormrider raincoat Àr ett regntÀcke för hundar frÄn Beana Design. Detta tÀcke Àr bÄde snyggt och har en vÀldigt bra passform. Dessutom kommer det hÄlla din hund sÄvÀl varm som torr i vintern med allt denna Ärstid innebÀr. TÀcket finns tillgÀngligt i en rad olika storlekar, sÄ du kan enkelt hitta en storlek som passar just din hund. Dessutom kan du vÀlja mellan flera vackra mönster.

Beana Design har för övrigt Àven ytterligare tvÄ produkter inom kategorin hundtÀcken: Brace protector jacket och Frostbite winter coat I denna recension kommer vi dock fokusera pÄ regntÀcket Stormrider raincoat. FortsÀtt att lÀsa för att fÄ reda pÄ vad vi tycker om denna produkt!

Hund i regnteÀket Stormrider raincoat frÄn Beana Design

VĂ„rt intryck av Stormrider raincoat

VÄrt intryck av Stormrider raincoat Àr att detta regntÀcke har en vÀldigt gedigen design. Kragen Àr rejÀl men Àr samtidigt lÀtt att vika ner om man sÄ önskar. TÀcket Àr ganska brett och tÀcker dÀrmed en stor del av hundens kropp vilket Àr positivt. Till skillnad frÄn mÄnga andra hundtÀcken tÀcker detta bra Àven under hundens mage. Dessutom Àr produkten designad pÄ ett sÄdant sÀtt att det Àven tÀcker lite över bröstet framtill och inte bara ryggen pÄ hunden.

Baktill pÄ hunden hÀnger tÀcket ner lite grann vilket som Àr bra. Detta gör nÀmligen att det skyddar den bakre delen av din hund frÄn snöfall lite bÀttre Àn vad mÄnga andra regntÀcken gör. Dessutom slipper du spÀnna fast tÀcket med gummiband eller liknande vid hundens ben.

Bakom nacken finns ett hĂ„l för koppel. Detta gör att du kan anvĂ€nda en hundsele med koppelfĂ€ste baktill tillsammans med detta regntĂ€cke. Du för dĂ„ ut kopplet genom hĂ„let och slipper pĂ„ sĂ„ vis att tĂ€cket kommer i vĂ€gen för ditt koppel. Även hĂ€r har tillverkaren verkligen tĂ€nkt till vid formgivningen av produkten.

TÀcket har en snygg design som tillÄts tala för sig sjÀlv

Stormrider raincoat finns tillgĂ€ngligt i flera olika fĂ€rger. Det tĂ€cke som vi har testat har det mönster som Beana Design kallar för Luca’s daydream. Det Ă€r gult och utsmyckat med hundar och vĂ€xter. Vi uppskattar att mönstret fĂ„r stĂ„ i centrum för designen – mĂ„nga andra liknande produkter har tillverkarens logotyp som en stor blaffa pĂ„ tĂ€cket vilket förstör helhetsintrycket lite grann. SĂ„ Ă€r alltsĂ„ inte fallet hĂ€r utan designen tillĂ„ts tala för sig sjĂ€lv.

En annan sak som vi verkligen gillar med designen Àr att reflexrÀnderna Àr diskreta men ÀndÄ tydliga. De Àr insydda i tyget och gör att din hund syns bra i mörkret.

Detta tÀcke Àr lÀtt (d.v.s. har en lÄg vikt) men Àr ÀndÄ robust och kÀnns vÀldigt gediget. PÄ insidan sitter ett nÀtmaterial som andas. TÀcket Àr ocksÄ tvÀttbart vilket gör att du kan tvÀtta det vid behov utan att det förstörs. Med tanke pÄ hur gediget tÀcket kÀnns kan du troligtvis anvÀnda det under mÄnga vintrar om du tar vÀl hand om det. Materialet Àr nÀmligen slitstarkt och vi kan se det bli vÀlanvÀnt i olika typer av vÀder. Det Àr förvisso ett regntÀcke men samtidigt Àr det inte oerhört tjockt och otympligt, sÄ du kan med fördel Àven anvÀnda det en kylig höstdag eller liknande.

Tracer reflective vest

Tracer reflective vest Àr en reflexvÀst för hundar som passar alla hundar oavsett storlek eller ras. Produkten finns nÀmligen tillgÀnglig i flertalet storlekar. Dessutom Àr tÀcket vattenavvisande och gör din hund synlig nÀr ni gÄr promenader tillsammans i mörkret. LÀs vidare för att ta del av vÄra tankar om denna produkt!

ReflexvÀsten Tracer reflective vest frÄn Beana Design

VĂ„rt intryck av Tracer reflective vest

Tracer reflective vest Ă€r mycket enkelt att sĂ€tta pĂ„ hunden – den har justerbara remmar vid sĂ„vĂ€l hals som mage. Dessa gör det vĂ€ldigt lĂ€tt att spĂ€nna fast tĂ€cket och det hĂ„ller sig dessutom bra pĂ„ plats. VĂ„r erfarenhet Ă€r att den enkla pĂ„sĂ€ttningen av tĂ€cket ökar sannolikheten att det faktiskt anvĂ€nds. En reflexvĂ€st som Ă€r krĂ„ngligare att sĂ€tta pĂ„ eller att ta av hunden riskerar nĂ€mligen att inte anvĂ€ndas i samma utstrĂ€ckning.

Trots att vÀsten Àr lÀtt att sÀtta pÄ hunden sitter den som sagt ocksÄ pÄ bra. Den halkar inte av eller glider runt utan sitter helt enkelt pÄ plats. Tack vare att de remmar som du spÀnner fast tÀcket med Àr justerbara kan du enkelt justera dem vid behov. Detta gör att du kan fÄ en optimal och bra passform som passar just din hund som handen i handsken. Vi gillar att det inte bara finns en rem vid halsen utan Àven runt magen.

VÀsten har ett coolt mönster som tillverkaren kallar Piña. Hela tyget Àr ett reflexmaterial och trycket med ananasfrukter ger en lite exotisk och somrig kÀnsla i höst- eller vintermörkret. NÀr vinterhalvÄret Àr mörkt och kallt kan det kÀnnas roligare att lÄta tankarna vandra till sÄdant som vi förknippar med varmare breddgrader, som ananasfrukter.

Som vi redan har nÀmnt Àr hela vÀsten som en enda stor reflex. Den stora ytan med reflexmaterial gör din hund extra synlig i mörkret. DÀrmed Àr detta en produkt som vi varmt rekommenderar att du anvÀnder nÀr dagarna bli mörkare!

Denna reflexvÀst har ett hÄl i ryggen dÀr du kan dra ut kopplet. VÀsten Àr dessutom tvÀttbar.

PÄ insidan av reflexvÀsten finns ett nÀttyg som andas. Likt Beana Designs regntÀcke Àr Tracer reflective vest vÀldigt lÀtt i vikten. Produkten hÄller en genomgÄende hög kvalitet samt Àr robust och slitstark. Dessutom har den en snygg och trevlig design.

Aurora reflective jacket

Aurora reflective jacket Àr en reflexvÀst för hundar som gör din hund mer synlig i mörkret. Denna produkt lÀmpar sig dÀrmed utmÀrkt för promenader i höstmörkret. Den har vissa likheter med reflexvÀsten ovan men skiljer sig samtidigt ocksÄ Ät frÄn denna pÄ flera punkter. FortsÀtt att lÀsa för att fÄ reda pÄ likheterna och skillnaderna samt vad vi tycker om denna reflexvÀst!

ReflexvÀsten Aurora reflective jacket frÄn Beana Design

VĂ„rt intryck av Aurora reflective jacket

Aurora reflective jacket Àr försedd med en dragkedja. Likt ovan nÀmnda vÀst har den ett reflexmaterial pÄ hela ryggen. Om du har en lÄnghÄrig hund behöver du dock inte oroa dig för att pÀlsen ska hamna i klÀm i dragkedjan. Produkten Àr nÀmligen försedd med en bred bit tyg bredvid dragkedjan som gör att pÀlsen inte fastnar i dragkedjan. Dessutom Àr insidan klÀdd med fleece sÄ att dragkedjan inte ligger mot hundens pÀls eller hud. DÀrmed Àr produkten vÀldigt behaglig för hunden att bÀra. Produkten kan ocksÄ knÀppas med en liten knapp lÀngst ner mot svansen för att sitta Àn bÀttre.

Den stora skillnaden mellan de bÀgge reflexvÀstarna Àr att denna inte Àr öppen pÄ undersidan. Detta gör förvisso att Aurora reflective jacket Àr lite mer komplicerat att sÀtta pÄ hunden Àn vad som Àr fallet med Tracer reflective vest. Hunden behöver nÀmligen kliva i de tvÄ hÄlen för benen och dÀrefter mÄste du stÀnga vÀsten med hjÀlp av dragkedjan pÄ ryggen. Detta kan vara lite svÄrt att göra om din hund har svÄrt att hÄlla sig still under tiden du sÀtter pÄ vÀsten.

Å andra sidan har Aurora reflective jacket fördelen att den Ă€ven tĂ€cker din hund under magen. PĂ„ sĂ„ vis skyddar den mot vĂ€ta under magen vilket inte den andra reflexvĂ€sten gör. DĂ€rmed kan du med fördel anvĂ€nda denna vĂ€st Ă€ven nĂ€r det Ă€r regnigt eller fuktigt utomhus.

Även denna reflexvĂ€st Ă€r försedd med en öppning i ryggen för koppel. Insidan Ă€r klĂ€dd i ett luftigt material som andas. VĂ€sten Ă€r tvĂ€ttbar.

Avslutningsvis hÄller denna reflexvÀst likt de övriga produkterna frÄn Beana Design en hög kvalitet. Den kÀnns vÀlgjord och har dessutom ett snyggt mönster med ananasfrukter.

Avslutande tankar

Efter att ha testat flera av Beana Designs produkter för hundar kan vi go i god för att dessa hÄller en vÀldigt hög kvalitet. De har en vacker design samtidigt som de Àr hÄllbara och slitstarka samt försedda med smarta funktioner som förenklar. Det mÀrks verkligen att detta företag Àr noggranna vid framtagningen av sina hundtillbehör!

Liknande artiklar

Prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev

Om skribenten

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *