Eurasier iklädd ett vintertäcke från Beana Design

Recension av Beana Designs olika hundtäcken ?

Beana Design är ett finskt designföretag som har bestämt sig för att förändra marknaden för husdjurstillbehör. Detta ska de göra genom att skapa vackra, bekväma och hållbara produkter för husdjur. Detta varumärke är med andra ord det ultimata valet för design- och miljömedvetna hundägare. Företaget grundades 2020 och drar sig inte för att använda en djärv design när de tar fram sina produkter.

Vi har haft förmånen att få testa tre av deras produkter: två reflexvästar och ett regn. Som alltid tycker vi det är väldigt spännande att få upptäcka hundtillbehör från nya nordiska varumärken. Därför är vi förstås spända av förväntan att få dela med oss av våra fynd i denna recension av Beana Designs produkter!

Stormrider raincoat

Stormrider raincoat är ett regntäcke för hundar från Beana Design. Detta täcke är både snyggt och har en väldigt bra passform. Dessutom kommer det hålla din hund såväl varm som torr i vintern med allt denna årstid innebär. Täcket finns tillgängligt i en rad olika storlekar, så du kan enkelt hitta en storlek som passar just din hund. Dessutom kan du välja mellan flera vackra mönster.

Beana Design har för övrigt även ytterligare två produkter inom kategorin hundtäcken: Brace protector jacket och Frostbite winter coat I denna recension kommer vi dock fokusera på regntäcket Stormrider raincoat. Fortsätt att läsa för att få reda på vad vi tycker om denna produkt!

Hund i regnteäket Stormrider raincoat från Beana Design

Vårt intryck av Stormrider raincoat

Vårt intryck av Stormrider raincoat är att detta regntäcke har en väldigt gedigen design. Kragen är rejäl men är samtidigt lätt att vika ner om man så önskar. Täcket är ganska brett och täcker därmed en stor del av hundens kropp vilket är positivt. Till skillnad från många andra hundtäcken täcker detta bra även under hundens mage. Dessutom är produkten designad på ett sådant sätt att det även täcker lite över bröstet framtill och inte bara ryggen på hunden.

Baktill på hunden hänger täcket ner lite grann vilket som är bra. Detta gör nämligen att det skyddar den bakre delen av din hund från snöfall lite bättre än vad många andra regntäcken gör. Dessutom slipper du spänna fast täcket med gummiband eller liknande vid hundens ben.

Bakom nacken finns ett hål för koppel. Detta gör att du kan använda en hundsele med koppelfäste baktill tillsammans med detta regntäcke. Du för då ut kopplet genom hålet och slipper på så vis att täcket kommer i vägen för ditt koppel. Även här har tillverkaren verkligen tänkt till vid formgivningen av produkten.

Täcket har en snygg design som tillåts tala för sig själv

Stormrider raincoat finns tillgängligt i flera olika färger. Det täcke som vi har testat har det mönster som Beana Design kallar för Luca’s daydream. Det är gult och utsmyckat med hundar och växter. Vi uppskattar att mönstret får stå i centrum för designen – många andra liknande produkter har tillverkarens logotyp som en stor blaffa på täcket vilket förstör helhetsintrycket lite grann. Så är alltså inte fallet här utan designen tillåts tala för sig själv.

En annan sak som vi verkligen gillar med designen är att reflexränderna är diskreta men ändå tydliga. De är insydda i tyget och gör att din hund syns bra i mörkret.

Detta täcke är lätt (d.v.s. har en låg vikt) men är ändå robust och känns väldigt gediget. På insidan sitter ett nätmaterial som andas. Täcket är också tvättbart vilket gör att du kan tvätta det vid behov utan att det förstörs. Med tanke på hur gediget täcket känns kan du troligtvis använda det under många vintrar om du tar väl hand om det. Materialet är nämligen slitstarkt och vi kan se det bli välanvänt i olika typer av väder. Det är förvisso ett regntäcke men samtidigt är det inte oerhört tjockt och otympligt, så du kan med fördel även använda det en kylig höstdag eller liknande.

Tracer reflective vest

Tracer reflective vest är en reflexväst för hundar som passar alla hundar oavsett storlek eller ras. Produkten finns nämligen tillgänglig i flertalet storlekar. Dessutom är täcket vattenavvisande och gör din hund synlig när ni går promenader tillsammans i mörkret. Läs vidare för att ta del av våra tankar om denna produkt!

Reflexvästen Tracer reflective vest från Beana Design

Vårt intryck av Tracer reflective vest

Tracer reflective vest är mycket enkelt att sätta på hunden – den har justerbara remmar vid såväl hals som mage. Dessa gör det väldigt lätt att spänna fast täcket och det håller sig dessutom bra på plats. Vår erfarenhet är att den enkla påsättningen av täcket ökar sannolikheten att det faktiskt används. En reflexväst som är krångligare att sätta på eller att ta av hunden riskerar nämligen att inte användas i samma utsträckning.

Trots att västen är lätt att sätta på hunden sitter den som sagt också på bra. Den halkar inte av eller glider runt utan sitter helt enkelt på plats. Tack vare att de remmar som du spänner fast täcket med är justerbara kan du enkelt justera dem vid behov. Detta gör att du kan få en optimal och bra passform som passar just din hund som handen i handsken. Vi gillar att det inte bara finns en rem vid halsen utan även runt magen.

Västen har ett coolt mönster som tillverkaren kallar Piña. Hela tyget är ett reflexmaterial och trycket med ananasfrukter ger en lite exotisk och somrig känsla i höst- eller vintermörkret. När vinterhalvåret är mörkt och kallt kan det kännas roligare att låta tankarna vandra till sådant som vi förknippar med varmare breddgrader, som ananasfrukter.

Som vi redan har nämnt är hela västen som en enda stor reflex. Den stora ytan med reflexmaterial gör din hund extra synlig i mörkret. Därmed är detta en produkt som vi varmt rekommenderar att du använder när dagarna bli mörkare!

Denna reflexväst har ett hål i ryggen där du kan dra ut kopplet. Västen är dessutom tvättbar.

På insidan av reflexvästen finns ett nättyg som andas. Likt Beana Designs regntäcke är Tracer reflective vest väldigt lätt i vikten. Produkten håller en genomgående hög kvalitet samt är robust och slitstark. Dessutom har den en snygg och trevlig design.

Aurora reflective jacket

Aurora reflective jacket är en reflexväst för hundar som gör din hund mer synlig i mörkret. Denna produkt lämpar sig därmed utmärkt för promenader i höstmörkret. Den har vissa likheter med reflexvästen ovan men skiljer sig samtidigt också åt från denna på flera punkter. Fortsätt att läsa för att få reda på likheterna och skillnaderna samt vad vi tycker om denna reflexväst!

Reflexvästen Aurora reflective jacket från Beana Design

Vårt intryck av Aurora reflective jacket

Aurora reflective jacket är försedd med en dragkedja. Likt ovan nämnda väst har den ett reflexmaterial på hela ryggen. Om du har en långhårig hund behöver du dock inte oroa dig för att pälsen ska hamna i kläm i dragkedjan. Produkten är nämligen försedd med en bred bit tyg bredvid dragkedjan som gör att pälsen inte fastnar i dragkedjan. Dessutom är insidan klädd med fleece så att dragkedjan inte ligger mot hundens päls eller hud. Därmed är produkten väldigt behaglig för hunden att bära. Produkten kan också knäppas med en liten knapp längst ner mot svansen för att sitta än bättre.

Den stora skillnaden mellan de bägge reflexvästarna är att denna inte är öppen på undersidan. Detta gör förvisso att Aurora reflective jacket är lite mer komplicerat att sätta på hunden än vad som är fallet med Tracer reflective vest. Hunden behöver nämligen kliva i de två hålen för benen och därefter måste du stänga västen med hjälp av dragkedjan på ryggen. Detta kan vara lite svårt att göra om din hund har svårt att hålla sig still under tiden du sätter på västen.

Å andra sidan har Aurora reflective jacket fördelen att den även täcker din hund under magen. På så vis skyddar den mot väta under magen vilket inte den andra reflexvästen gör. Därmed kan du med fördel använda denna väst även när det är regnigt eller fuktigt utomhus.

Även denna reflexväst är försedd med en öppning i ryggen för koppel. Insidan är klädd i ett luftigt material som andas. Västen är tvättbar.

Avslutningsvis håller denna reflexväst likt de övriga produkterna från Beana Design en hög kvalitet. Den känns välgjord och har dessutom ett snyggt mönster med ananasfrukter.

Avslutande tankar

Efter att ha testat flera av Beana Designs produkter för hundar kan vi go i god för att dessa håller en väldigt hög kvalitet. De har en vacker design samtidigt som de är hållbara och slitstarka samt försedda med smarta funktioner som förenklar. Det märks verkligen att detta företag är noggranna vid framtagningen av sina hundtillbehör!

Liknande artiklar


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Två gånger i veckan skickar vi ut vårt nyhetsbrev med intressant läsning om allt som har med hundägandet att göra. Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen så missar du inte nästa utskick!


Om skribenten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *