Non-stop dogwear Paw Care tassalva omslagsbild

Recension av Non-stop dogwear Paw Care tassalva

Inlägget är reklam för Non-stop dogwear och innehåller annonslänkar.

Din hunds tassar är utsatta för vädrets makter under alla tider på året. Såväl kyla, is och vägsalt som värme, het asfalt och grusiga vägar medför nämligen påfrestningar för tassarna. Såvida du inte redan skyddar hundens tassar med hundstrumpor eller skor kan du därför behöva tänka om. Men om din hund gärna promenerar barfota kan det vara på sin plats att smörja tassarna med en tassalva.

På tal om skyddande hundstrumpor kan vi för övrigt rekommendera att du använder sådana. Vi gillar Non-stop dogwears hundstrumpa Protector Bootie. Genom att klicka dig vidare till den länkade artikeln kan du läsa vår recension av den.

Men om vi nu håller oss till tassalvan kanske du undrar varför man skulle köpa en sådan? Som vi redan har hintat om är hundars tassar mer känsliga och utsatta vid vissa väderförhållanden. Det kan därför vara bra att undersöka hundens tassar med jämna mellanrum. Detta gäller särskilt om det är väldigt kallt eller mycket varmt ute.

Om tassarna är torra eller om du upptäcker sprickor bör du smörja med en tassalva. Men detta kan du naturligtvis även göra i förebyggande syfte. Genom att vårda din hunds tassar under hela året kan du hålla dem mjuka och i gott skick.

Non-stop dogwear Paw Care tassalva burk
En burk Paw Care tassalva sett från sidan.

Se pris i butik!

Paw Care är en vidareutveckling av en kräm för människor

Paw Care från Non-stop dogwear är en tassalva som baseras på en hudkräm framtagen för människor med utslag och allergier. Av händelse har krämen även testats på hundar och då med ett väldigt gott resultat. Non-stop dogwear har vidareutvecklat krämen till en mångsidig salva som kan användas under årets alla årstider.

Du kan dels använda den i förebyggande syfte men även för att främja läkandet av sår och sprickor. Tassalvan bör dock inte användas i öppna sår.

Tassalvan Paw Care släpper igenom eventuell vätska från sår. Det gör att vätskan kan föras bort från tassarsna istället för att hållas kvar av salvan. Salvan är även vattenfri och förblir därför mjuk. Detta förhindrar även salvan från att frysa i kalla temperaturer. Då alla ingredienser i Paw Care är naturliga är det dessutom ofarligt för din hund att slicka på tasssalvan.

Så vad innehåller då Paw Care? Den innehåller alltså 100 % naturliga ingredienser. Två viktiga sådana är arnica och laktoferrin. Bägge dessa påskyndar sårläkningen.

  • Laktoferrin är ett protein som bland annat förekommer i bröstmjölk. Det har fler hälsofördelar – det stimulerar immunförsvaret, främjar tarmfloran, förebygger allergier och inflammationer samt förebygger skador relaterade till hundens åldrande.
  • Arnica är ett växtbaserat botemedel mot inflammation och muskelömhet.

Vårt intryck av Paw Care

Våra hundar är lite kinkiga när det kommer till tassarna. De vill gärna försöka dra undan dem i samband med kloklippning eller tassmörjning. Men vi smörjer envist och regelbundet deras tassar under framför allt vinterhalvåret. Och när vi såg att Non-stop dogwear har en tassalva i sitt udbud var vi naturligtvis tvungna att testa den!

Om hundarna kanske inte njöt i stora drag av smörjningen var vårt intryck av Paw Care desto bättre. Det är såklart positivt att tassalvan är 100 % naturlig och inte innehåller några konstiga eller potentiellt farliga ingredienser. Men framför allt är den väldigt mjuk och len. Den är dessutom inte alls lika kladdig och tjärliknande som vissa andra populära tassalvor.

Till råga på allt luktar den dessutom väldigt gott! Inte heller doften påminner om tjära – den för snarare tankarna till ett trevligt skäggvax. Den doften är förstås betydligt mer angenäm än tjärdoft!

Paw Care tassalva öppnad burk
Så här ser själva tassalvan ut. Doften kan vi dock endast förmedla med ord.

Se pris i butik!

Avslutande tankar

Non-stop dogwears tassalva Paw Care bör alla hundägare testa. Den gör din hunds tassar mjuka och lena samt skyddar dem mot de dagliga påfrestningarna. Du kan med fördel använda den året runt i såväl förebyggande som läkande syfte.

Vi har själva testat denna tassalva och kan med gott samvete gå i god för den. En burk med 100 ml (finns även i 50 ml-burk) bör räcka förhållandevis länge. Men så fort den börjar sina lär vi fylla på med mer!

Liknande artiklar


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Två gånger i veckan skickar vi ut vårt nyhetsbrev med intressant läsning om allt som har med hundägandet att göra. Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen så missar du inte nästa utskick!


Om skribenten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *