Hundägare och hund som går i skog

Roliga aktiviteter du kan göra med eller för din hund

Att ha en hund kan förgylla livet på en lång rad olika sätt. Att alltid ha en vän hemma som är glad att se en när man kommer hem från jobbet kan göra även de gråaste novemberkvällarna lite ljusare och det finns få saker som slår känslan av att promenera genom en skog med sin hund.

För vissa är en hund en vän och för andra är det en livsstil. Hundar är oerhört intelligenta och älskar att lära sig och arbeta tillsamman med sin husse eller matte. Ibland är det skönt att bara sitta hemma i soffan med din hund efter en lång arbetsdag och läsa en bok, se på tv-serier eller spela hos casinoburst.com. När energi spritter i benen på dig och hunden så kan sedan någon av följande aktiviteter passa som handen i handsken.

Träna din hund i att använda sin nos

Som du med största sannolikhet redan vet så är hundars luktsinnen oerhört mycket mer känsliga än vad människors är. Hundar kan lukta sig till saker på ett enormt avstånd och deras nosar används till allt från att hålla flygplatser säkra till att sniffa sig till en cancerdiagnos i människor.

Men det är inte bara arbetande hundar som kan använda sin näsa för att hitta saker. Det finns en stor grupp människor som sysslar med någonting som kallas för nosework. Nosework, eller nosarbete, innebär helt enkelt att man tränar sin hund i att använda sin näsa för att hitta saker. Detta kan vara ett fantastiskt sätt att stimulera din hund, och de allra flesta raser tycker att det är jätteroligt att springa runt i skog och mark och leta efter en liten ask med lukt och godis.

Om du vill komma igång med detta så finns det gott om information online och du kan även besöka en tränare som kan ge dig tips och tricks på hur man kan komma igång med nosework.

Kopplad hund som nosar på marken

Laga finmat till din hund

Precis som människor så mår hundar som bäst när de får i sig den högsta kvaliteten på råvaror. En hunds diet är oerhört viktig för deras allmänna hälsa och att lägga några extra kronor på att köpa mat av högre kvalitet kan göra underverk för din hund.

Men om du känner att du vill ta det hela ett steg längre så kan du testa att laga mat till din hund. Det hela är egentligen inte så komplicerat som det låter utan det handlar mest om att blanda ihop ingredienser som sedan kan serveras direkt. Detta kan bli ganska dyrt i längden, men kan agera som en rolig finmiddag någon gång ibland.

Träffa andra hundägare på hundträffar

Om du tycker om att besöka hundrastgårdar eller gå i skogen med din hund men har tyckt att det blivit lite ensamt utan att ha någon att prata med så kan detta passa perfekt. Idag finns det gott om olika Facebookgrupper som anordnar träffar hundägare emellan. Det här är ett fantastiskt sätt både för dig och din hund att träffa nya vänner, samtidigt som det ger ett trevligt avbrott från vanliga rutiner.

Liknande artiklar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Om skribenten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *