Skaffa Hund – hundförmedling på webben och i app


Skaffa Hund header

Genom att använda Mobilt BankId och hundarnas chipnummer har vi äntligen fått en pålitlig förmedlingstjänst med den nya gratissajten skaffahund.se och appen Skaffa Hund. Därmed minskas risken för bedrägerier och smuggelhundar.

Hur det hela startade

Det hela började när en av grundarna skulle skaffa hund och inte kunde hitta en bra, lättanvänd och seriös förmedlingstjänst av hundar.

I nära samarbete med kennlar och andra hundexperter utvecklades hemsidan och appen för att skapa enkla och användbara verktyg för både kennlar och privatpersoner samt för både renrasiga hundar och blandraser. ”Vi känner ett ansvar för att alla hundar – både renrasiga och blandraser – skall få ett nytt och bra hem”, berättar grundaren Fredrik.

Den ökade säkerheten

Den andre grundaren André beskriver hur de har tänkt med säkerheten: ”För att kunna genomföra en försäljning måste både annonsören och köparen identifiera sig. Dessutom använder vi hundens chipnummer, vilket säkerställer att det är en svensk hund som säljs. Därmed minskar vi risken för bedrägerier och att det inte är smuggelhundar som säljs. Båda parter kan därmed känna sig trygga vid försäljningen”.

Affärsidén, ambition och vision

Den enkla affärsidén är att underlätta för köpare att skaffa och ha en hund samt för säljare att hitta en bra och seriös köpare”, fortsätter Fredrik.

Andre fyller i att ”vår ambition är att genom en annons på skaffahund.se – vilket är gratis – skall säljaren kunna nå fler köpare än någon annanstans”.

Visionen är att hemsidan och appen blir Sveriges största oberoende marknadsplats för allt som har med hundar att göra.

Köparnas och säljarnas behov samt verktygen

Vi vill underlätta för köparna att hitta rätt hund från rätt kennel till rätt pris. Tips och idéer fås genom bl.a. Rasguiden, där köparna får svara på ett antal frågor för att välja just rätt hund. Köparna kan också arbeta med olika sökalternativ, se var hundarna finns, välja mat och försäkring, mm.

För att förenkla och modernisera vardagen för annonsörer har Skaffa Hund utvecklat ett antal automatiserade verktyg utifrån kennlarnas och privatsäljarnas behov – såsom uppföljning med annonsstatistik, status tingade hundar, mm.

Gratis hemsidor åt kennlar

Många kennlar vill marknadsföra sig på internet, men kanske inte har tid eller kompetens för att få till en riktigt bra hemsida. Därför erbjuder Skaffa Hund gratis utveckling av hemsidor åt kennlar på handelsplattformen som en extra tjänst.

Användarna tycker

Användarna återkopplar att “mobilt bankid är mycket bra för att minska bedrägerierna”, “äntligen någon som försöker åtgärda smuggelhundarna”. De tycker att hemsidan är “användarvänlig”, “lättnavigerad” och “kul att använda för att drömma sig bort” samt “har många bra hundartiklar”. De anser att appen är “intuitiv”, “lättanvänd”, “modern” och “rolig att använda för att leta efter hundar”.

Liknande artiklar:

Sebastian Liljegren

Sebastian är vd för Contentsmedjan AB och bloggar flitigt här på Hund24. Han är en stor djurälskare och har för närvarande två hundar av rasen eurasier. Sebastian har även lång och gedigen erfarenhet av att ställa ut hund. Åtminstone för stunden har han dragit sig tillbaka från utställningsringarna för att fokusera på andra aktiviteter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recent Posts