Ökja Tor Hundhalsband

Recension av Tor Hundhalsband från Ökja

Som svensk hundägare är man ofta lite extra mån om svenska tillverkare av hundtillbehör och dylikt. Man vill gärna stödja inhemska företagare och detta gäller såklart i synnerhet då företagen ifråga tillverkar väldigt bra produkter. Mot bakgrund av detta är vi glada att ha fått testa och recensera hundhalsbandet Tor från Ökja!

Om hundhalsbandet Tor

Hundhalsbandet Tor från Ökja är ett rejält konstruerat hundhalsband som är slitstarkt men också bekvämt för din hund att bära. Halsbandet har en lite annorlunda låsmekanism i form av ett kobraspänne i metall (zinklegering). Det har en snabbkopplingsfunktion som gör att du snabbt kan koppla loss din hund vid behov.

Kopplet fäster du i en V-ring som även den är zinklegerad. V-ringen gör att ditt koppel sitter fast i halsbandet på ett säkert sätt. Du kan dessutom göra halsbandet lite extra personligt med hjälp av den avtagbara PVC-patch som medföljer. Pachen fästes i ett kardborrefäste och kan därmed enkelt bytas ut.

Halsbandet kan justeras genom att du ställer in hur mycket av nylonbandet som ska ligga kring hundens hals. Du kan därmed justera storleken att passa din hund perfekt – det är ju trots allt inte bra om halsbandet är vare sig för litet eller för stort!

Eurasier iförd hundhalsbandet Tor från Ökja
Hundhalsbandet Tor (4 cm brett).

Vårt intryck av Tor hundhalsband

Produktlinjen Tor består av halsband för hundar och ger ett väldigt stabilt intryck. Halsbanden är breda och och vår lekmannamässiga åsikt är att det känns som att produkterna är skapta av material som håller en väldigt hög kvalitet. Halsbanden har rejäla lås och plats för utbytbara märken. Du kan till exempel växla mellan att låta Ökjas logga pryda halsbanden eller byta ut detta märke mot en svensk flagga eller Ökjas K9-logga. Denna möjlighet till personlig anpassning är i våra ögon en trevlig touch!

Ökja Tor halsband märken
Några av de märken som du kan utsmycka ditt halsband med.

När det kommer till bredden på halsbanden kan vi nämna att det är större skillnad än vad man kan tro mellan olika bredder. Till exempel känns ett Tor hundhalsband som är 5 cm brett betydligt bredare än ett som ”bara” är 4 cm brett. Med det sagt upplever vi att 4 cm är nog så brett jämfört med de flesta andra halsband på marknaden. Men om du vill kan du alltså välja ett med en extra bredd. Detta är troligtvis särskilt lämpligt för lite större och mer kraftfullt byggda hundar.

Vi upplever att hundhalsbandet Tor från Ökja är relativt tunga jämfört med andra halsband. Detta kan vara såväl positivt som negativt – det tyder på att halsbanden är rejäla och hållbara men det är också viktigt att halsbandet inte tynger ner den hund som bär det. Vi känner dock inte att de är så pass tunga att detta är en risk som behöver tas i beaktande. Ökja har snarare gjort en väldigt bra avvägning mellan kvalitet och komfort.

Avslutande tankar

Efter att ha testat tre olika varianter av Tor hundhalsband från Ökja kan vi varmt rekommendera produkten. Halsbandet håller en väldigt hög kvalitet och är dessutom såväl stilrent som tryggt att använda. Du kan med fördel använda halsbandet tillsammans med Ökja koppel Fröja (läs vår recension av kopplet på länken)!

Liknande artiklar


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Två gånger i veckan skickar vi ut vårt nyhetsbrev med intressant läsning om allt som har med hundar och hundägande att göra. Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen så missar du inte nästa utskick!


Om skribenten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *