Hund och människa som spelar videospel för hundälskare

6 underhållande videospel för hundälskare

Det finns väldigt många olika typer av teman när det gäller TV-spel. Det finns egentligen något för alla personer, oavsett vad du gillar. Med så många genrer, teman och upplägg så är det ofta svårare att besluta sig för ett spel än vad det är att faktiskt hitta något som verkar spännande eller underhållande.

För djurälskare finns det ingen brist på roliga spel och det finns många roliga spel där du antingen kan spela som ett djur eller där temat handlar om ett eller flera olika djur. Vi ska titta lite på hundar och roliga spel för hundälskare. Det finns väldigt många olika genrer och det bör finnas något även för dig, åtminstone om du gillar hundar och djur i allmänhet.

1. Animal Crossing

Animal Crossing

Animal Crossing, som du kanske hör på namnet, handlar helt och hållet om djur. Spelet är ett sådant som man spelar långsiktigt medan man finner sin roll i staden, jobbar, dekorerar sitt hus och såklart också uppgraderar det. Viktigast av allt är karaktärerna, det är framför allt invånarna i staden och alla dessa är djur. Det finns ett tjugotal hundar så det finns lite allt möjligt. En favorit bland spelarna är K.K Slider som spelar olika låtar på sin gitarr.

2. Pokemon GO

Pokemon Go

Pokemon GO är perfekt för hundälskare av flera anledningar. Till att börja med så handlar spelet om att fånga olika djur, många påminner eller är direkt baserade på hundar. Det här är såklart redan det roligt och med så många olika utgåvor av spelet så har du idag hundratals olika djur att träffa på. Det blir många hundinspirerade pokemon också.

Så varför just Pokemon GO? Det är perfekt för hundägare då du kan gå på en promenad med hunden och spela lite i din mobil när du är ute och rör dig. Samtidigt bör du inte glömma bort att låta din hund nosa på promenaden!

3. Diamond Dogs

Diamond Dogs

Diamond Dogs är ett annat bra mobilspel som kan vara roligt att spela när man är ute och går med hunden. Det här i form av en online slot från utvecklaren NetEnt, som därför finns på casinon utan verifiering och även på svenska alternativ. En spelautomat kanske inte är det vanligaste alternativet, men det kan erbjuda något annorlunda medan du formar vinstkombinationer med söta hundar som bär snygga halsband fulla med juveler och diamanter.

4. Blair Witch

Blair Witch

Det här är definitivt ett annorlunda spel om man ska prata om titlar för hundälskare, men titeln förtjänar att nämnas då det är just hunden Bullet som alla minns och älskar. Det här är, som du antagligen hör på namnet, ett skräckspel baserat på filmen Blair Witch Project.

Du spelar en fd polis med uppenbara psykiska problem som ska hjälpa dina forna kollegor hitta ett försvunnet barn i den mörka och otäcka skogen, som man misstänker är hemsökt. Under resan har du hela tiden hunden Bullet som du har för din PTSD. Han hjälper dig när din karaktär får panikattacker, när du ska spåra något och kan till och med varna dig när fara närmar sig.

Hunden är välprogrammerad och du kan själv påverka hur bra din relation med hunden är, kanske påverkar ditt beteende mot Bullet också slutet du får?

5. Bolt

Bolt

Bolt är en Disney-hund som ska få en egen actionfylld tv-serie. Du ska rädda Penny och för att göra det här så har du en rad olika hjälpmedel. Du har bland annat dina laserögon och superskallet. Bolt är en väldigt söt hund också vilket inte skadar.

Spelet är inte det mest revolutionerande utan är nästan nostalgiskt på vissa sätt i hur enkelt det är. Du ska slå ut olika kattbaserade fiender samtidigt som du ska ta dig genom hela banan. Ett enkelt koncept men ändå väldigt roligt för den som är ute efter något enkelt.

6. Ōkami

Ōkami

Ōkami är idag ett ganska gammalt spel men det skulle du knappast tro om du tittar på det. Det är designat på ett sätt som inspirerats av Ukiyo-e. Det här betyder bilder av den flytande världen och är en väldigt ikonisk japansk konststil. Spelet har därför åldrats otroligt väl.

I Ōkami, som också finns i en HD-version idag, tar du rollen som solgudinnan Amaterasu som tar formen av en vit varg som ska stoppa demonen med åtta huvuden, Orochi. Spelet har en öppen värld med mycket att se och göra. Det är idag lite av en kultklassiker och HD-versionen gav ett förnyat intresse och lockade många till att spela det på nytt. Det gjorde det också möjligt att spela det på PC och inte bara PlayStation.

Liknande artiklar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Om skribenten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *