Hundrastgårdar i Sverige – komplett lista från norr till söder

Hundrastgårdar är närmast oumbärliga för många hundägare och hundar. Här får nämligen hundarna en utmärkt möjlighet att springa och leka löskopplade. Detta gör det möjligt för din hund att socialisera med andra hundar på ett mer naturligt sätt. Även du själv har möjlighet att träffa andra hundägare och kanske skaffa nya vänner.

Idag finns det dessutom flera hundrastgårdar med agilityhinder och annan spännande utrustning. Det innebär att du kan ha möjlighet att träna din hund utan koppel på olika sätt i en trygg miljö. Du kan även välja att träna inkallning med din hund i en miljö där så mycket annat lockar på uppmärksamheten.

För mer information rekommenderar vi följande poddavsnitt:

Lista över alla hundrastgårdar i Sverige

Vi har besökt mängder av hundrastplatser runt om i landet. Dessutom har vi ansträngt oss för att skapa en komplett lista över alla inhägnade platser för hundar som är tillgängliga för allmänheten.

OBS! Listan håller för närvarande på att färdigställas. Tipsa oss gärna om rastgårdar i ditt område genom att fylla i formuläret lite längre ner på denna sida!

Kika på kartan nedan för att ta reda på var den närmaste finns i ditt närområde:

Tipsa oss

Saknar du en hundrastgård i listan som du tycker att vi bör lägga till? Eller har du hittat en felaktighet i vår lista ovan? Meddela i sådana fall oss detta genom att fylla i kontaktformuläret nedan!

[contact-form-7 id=”16857″ title=”Formulär hundrastgårdar”]
Närbild på en hundrastgård och dess stängsel

Det finns inte mindre än 290 kommuner i Sverige. Därför är det mödosamt att som hundägare behöva söka igenom de olika kommunernas hemsidor i jakten på en inhägnad rastplats för hundar. Därför har vi valt att göra jobbet betydligt enklare för dig – vi har själva gjort grovgörat och sammanställt en databas över alla sådana.

Du kan enkelt leta reda på närmaste inhägnade hundrastplats genom att besöka undersidan för just ditt område genom att kika i denna lista:

Vanliga frågor om hundrastgårdar

Vad är en hundrastgård?

En hundrastgård är en inhägnad plats där hundar får springa fritt och leka. Syftet med den är att hundarna ska kunna röra sig löskopplade i en trygg miljö. Där kan de interagera med andra hundar eller strosa fritt på egen hand.

Hur fungerar hundrastgårdar?

Alla hundägare är välkomna att ta med sina hundar till en hundrastgård. Det är dock viktigt att visa andra ägare och deras hundar hänsyn. Därför finns det ofta skrivna regler som bör följas utöver vanligt hyfs.

Vad gäller i hundrastgården?

Reglerna kan variera en aning mellan olika hundrastgårdar. Du bör dock inte bör släppa in din hund i den utan att de hundägare som befinner sig i den har gett dig tillåtelse att göra detta. Dessutom ska du plocka upp din hunds bajs.

Är hundrastgårdar bra?

Det finns både fördelar och nackdelar med hundrastgårdar. Vissa hundägare tycker att de är väldigt bra och besöker dem ofta. Andra ser istället vissa problem med att besöka en hundrastplats. Du bör därför bilda dig en egen uppfattning i frågan.

Varför använda en hundrastgård?

Hundrastgårdar gör det möjligt för hundar att mötas, leka och motionera på ett inhägnat område. En fördel med att använda en sådan är att din hund inte riskerar att springa bort. Inhägnaden är också fri från bilar och andra farliga störningar.

Hur kan jag hitta en hundrastgård nära mig?

Du kan hitta hundrastgårdar i ditt närområde genom att besöka din kommuns webbplats. Många kommuner har en lista över inhägnade hundrastplatser i området. Vi har också sammanställt en lista över alla i hela landet på denna sida.de hundrastplatser i området.

Vilken storlek på en hundrastgård är lagom?

Det råder delade meningar kring vilken storlek på en hundrastgård som är lagom. Vissa hundrastgårdar är cirka 2 000 kvadratmeter eller större medan andra är mindre. Personligen föredrar vi en mindre rastgård med bra överblick framför en större.