Frågor och svar

Hur lär man en hund att åka bil? Vilka hundraser är förbjudna i Sverige? Hur kan jag avvänja min hund från att sova i sängen? Dessa är bara några av de många frågor som behandlas i denna inläggskategori. Här besvaras vanliga frågor om hundar och hundägande. Inga frågor är för stora eller för små för att tas upp.

Nu vet vi varför hundar sprätter med bakbenen efter att ha bajsat

Varför sprätter hundar med bakbenen efter att ha bajsat?

Som hundägare har du säkert märkt att din hund har vissa märkliga beteenden när den utför sina behov. Till exempel kan hunden söka ögonkontakt med dig medan den bajsar. Men varför sprätter hundar med bakbenen efter att ha bajsat?

Mops som visar att hundar kan äta ägg

Kan hundar äta ägg? Allt om att ge hunden detta livsmedel

Man brukar säga att frukosten är dagens viktigaste måltid. Ett vanligt inslag när det vankas frukost är ägg. Detta livsmedel är både gott, billigt och näringsrikt. När din hund sätter sig bredvid dig och börjar tigga kan du vilja ge vika och dela med dig. Så hur ligger det till – kan hundar äta ägg?

Hundar avundsjuka

Kan hundar bli avundsjuka på varandra?

Du älskar såklart din hund och du älskar den tillbaka. Men kan även din hund uttrycka en känsla av svartsjuka gentemot annat? Kan hundar bli avundsjuka på varandra? Här dyker vi på djupet i denna fråga och ger dig ett rakt och tydligt svar!

Hund som äter popcorn från gatan

Tål hundar popcorn?

Som hundägare kan du ibland undra om hundar tål popcorn. För när du sitter där med en skål fylld med detta goda tilltugg kan du ju vilja dela med dig. Så hur ligger det egentligen till?

Hund som tittar på ett äpple

Kan hundar äta äpplen?

Som hundägare vill du ofta låta hunden smaka på din mat. Men det kan vara svårt att veta vad som är okej att ge en hund och inte. Så kan hundar äta äpplen? Det korta svaret på frågan är ja, hundar kan äta äpplen. Men det finns vissa faror att vara uppmärksam på, inte minst fröna och kärnhuset. Och likt det mesta här i livet som är gott är det viktigt att din hund konsumerar äpplen med måtta för att inte göra magen orolig.

Kanel farligt för hund

Är kanel farligt för hundar?

Som hundägare får man ofta tänka till när det kommer till vad man kan ge sin hund och inte. För vissa livsmedel som är nyttiga för oss människor är väldigt giftiga för våra husdjur. Så hur ligger det egentligen till – är kanel farligt för hundar? Detta ämne kommer vi att gå igenom i denna artikel!