Frågor och svar

Hur lär man en hund att åka bil? Vilka hundraser är förbjudna i Sverige? Hur kan jag avvänja min hund från att sova i sängen? Dessa är bara några av de många frågor som behandlas i denna inläggskategori. Här besvaras vanliga frågor om hundar och hundägande. Inga frågor är för stora eller för små för att tas upp.

Hundar avundsjuka

Kan hundar bli avundsjuka på varandra?

Du älskar såklart din hund och du älskar den tillbaka. Men kan även din hund uttrycka en känsla av svartsjuka gentemot annat? Kan hundar bli avundsjuka på varandra? Här dyker vi på djupet i denna fråga och ger dig ett rakt och tydligt svar!

Hund som äter popcorn från gatan

Tål hundar popcorn?

Som hundägare kan du ibland undra om hundar tål popcorn. För när du sitter där med en skål fylld med detta goda tilltugg kan du ju vilja dela med dig. Så hur ligger det egentligen till?

Hund som tittar på ett äpple

Kan hundar äta äpplen?

Som hundägare vill du ofta låta hunden smaka på din mat. Men det kan vara svårt att veta vad som är okej att ge en hund och inte. Så kan hundar äta äpplen? Det korta svaret på frågan är ja, hundar kan äta äpplen. Men det finns vissa faror att vara uppmärksam på, inte minst fröna och kärnhuset. Och likt det mesta här i livet som är gott är det viktigt att din hund konsumerar äpplen med måtta för att inte göra magen orolig.

Kanel farligt för hund

Är kanel farligt för hundar?

Som hundägare får man ofta tänka till när det kommer till vad man kan ge sin hund och inte. För vissa livsmedel som är nyttiga för oss människor är väldigt giftiga för våra husdjur. Så hur ligger det egentligen till – är kanel farligt för hundar? Detta ämne kommer vi att gå igenom i denna artikel!

Hundar behöver aktivering

Hur mycket aktivering behöver en hund?

Har du någonsin funderat över varför din hund tuggar sönder dina skor trots att ni nyligen har varit ute och sprungit ett par-tre kilometer? Många hundägare lägger stor vikt vid hundens behov av fysisk aktivering men glömmer bort den så viktiga mentala stimulansen. För om din hund uppvisar tecken på destruktivt beteende är risken stor att han eller hon är i ett skriande behov av mental aktivering.

Hund som tuggar på pinnar

Hur kan man få hunden att sluta äta pinnar?

Hundar får ofta för sig att göra sådant som vi människor kanske inte uppskattar. Ett exempel är att tycks gilla att tugga på kvistar. Detta beteende kan dock vara skadligt för din hund. Därför kan det vara bra att få hunden att sluta med detta. Men varför äter hundar pinnar? Och hur kan man få hunden att sluta äta pinnar? Det finns ett antal olika metoder som kan användas för att få bukt med beteendet. Vilka dessa är får du reda på genom att fortsätta läsa!