Hundaktiviteter

Agility är en av Sveriges populära hundsporter

15 populära hundsporter som du kan tävla i med din hund

Har du en hund som kräver mycket fysisk motion och mental stimulans? Detta är fallet med de allra flesta hundar, men inte minst de som tillhör någon av de lite mer aktiva hundraserna. Om så är fallet kan en hundsport vara ett utmärkt sätt att aktivera din hund. Det finns många roliga hundsporter att välja mellan. Här tipsar vi om några av de lite mer populära sporterna!

Man som tävlar i canicross med sin hund

Canicross: Linlöpning med hund – en fartfylld hundsport

Canicross är en hundsport som även kallas linlöpning med hund. Detta är en fartfylld sport där du springer och tävlar med din hund. Hundsporten har sitt ursprung i Europa där hundspannsförare ägnade sig åt denna aktivitet när det inte var säsong för att köra hundspann. På senare år har sporten vuxit och blivit en självständig och populär hundsport.

Kvinna som ägnar sig åt att springa med sin hund på en landsväg

Springa med hund – så löptränar du med hunden på bästa sätt

Det finns många fysiska aktiviteter som människor och hundar kan njuta av tillsammans. Att springa med hund är ett populärt val bland hundägande löpare. För att du ska få ut så mycket som möjligt av löpturen bör du dock tänka på vissa saker. Här går vi därför igenom hur du gör för att löpträna din hund på bästa möjliga sätt!

Inofficiell hundutställning

Inofficiella hundutställningar

unna erbjuda dig som hundutställare den bästa möjliga servicen. Det team som jobbar med listan är dock fortfarande detsamma som har gjort så sedan 2014!

Hund som simmar i en sjö

Lär din hund att simma: så gör du (guide)

Många hundägare skulle vilja att deras hundar gillar vatten och gärna badar. I allra minst fall skulle de önskar att hunden inte vore rädd för stranden. Som tur är kan du lära din hund att simma med hjälp av positiv förstärkning. De allra flesta badkrukor kan lära sig att med tiden bli bekväma kring vatten. Men långt ifrån alla hundar älskar vatten. Inte ens alla labradorer gillar att vistas kring vatten. Detta trots att rasen som helhet förknippas med en god simförmåga. Och när du lär din hund att simma är det viktigt att du inte försöker tvinga din hund.

Cykla med hund omslagsbild

Cykla med hund på ett säkert sätt: så gör du

Är du en hundälskare som även råkar älska att cykla? Eller är du kanske en hundägare som vill komma igång och cykla med din hund? I denna artikel kommer vi gå igenom hur du kan göra detta på ett säkert och bra sätt! Till att börja med finns det två olika sätt att cykla med hund: transport i cykelvagn eller att hunden springer bredvid.