Hundaktiviteter

Agility är en av Sveriges populära hundsporter

15 populära hundsporter att tävla i med din hund

Har du en hund som kräver mycket fysisk motion och mental stimulans? Detta är fallet med de allra flesta hundar, men inte minst de som tillhör någon av de lite mer aktiva hundraserna. Om så är fallet kan en hundsport vara ett utmärkt sätt att aktivera din hund. Det finns många roliga hundsporter att välja mellan. Här tipsar vi om några av de lite mer populära sporterna!

15 populära hundsporter att tävla i med din hund Läs mer »

Man som tävlar i canicross med sin hund

Canicross (linlöpning med hund)

Canicross är en hundsport som även kallas linlöpning med hund. Detta är en fartfylld sport där du springer och tävlar med din hund. Hundsporten har sitt ursprung i Europa där hundspannsförare ägnade sig åt denna aktivitet när det inte var säsong för att köra hundspann. På senare år har sporten vuxit och blivit en självständig och populär hundsport.

Canicross (linlöpning med hund) Läs mer »

Kvinna som ägnar sig åt att springa med sin hund på en landsväg

Springa med hund – Löpträna med hunden

Det finns många fysiska aktiviteter som människor och hundar kan njuta av tillsammans. Att springa med hund är ett populärt val bland hundägande löpare. För att du ska få ut så mycket som möjligt av löpturen bör du dock tänka på vissa saker. Här går vi därför igenom hur du gör för att löpträna din hund på bästa möjliga sätt!

Springa med hund – Löpträna med hunden Läs mer »

Hund som simmar i en sjö

Lär din hund att simma: så gör du (guide)

Många hundägare skulle vilja att deras hundar gillar vatten och gärna badar. I allra minst fall skulle de önskar att hunden inte vore rädd för stranden. Som tur är kan du lära din hund att simma med hjälp av positiv förstärkning. De allra flesta badkrukor kan lära sig att med tiden bli bekväma kring vatten. Men långt ifrån alla hundar älskar vatten. Inte ens alla labradorer gillar att vistas kring vatten. Detta trots att rasen som helhet förknippas med en god simförmåga. Och när du lär din hund att simma är det viktigt att du inte försöker tvinga din hund.

Lär din hund att simma: så gör du (guide) Läs mer »