Hundaktiviteter

Hund som simmar i en sjö

Lär din hund att simma: så gör du (guide)

Många hundägare skulle vilja att deras hundar gillar vatten och gärna badar. I allra minst fall skulle de önskar att hunden inte vore rädd för stranden. Som tur är kan du lära din hund att simma med hjälp av positiv förstärkning. De allra flesta badkrukor kan lära sig att med tiden bli bekväma kring vatten. Men långt ifrån alla hundar älskar vatten. Inte ens alla labradorer gillar att vistas kring vatten. Detta trots att rasen som helhet förknippas med en god simförmåga. Och när du lär din hund att simma är det viktigt att du inte försöker tvinga din hund.

Cykla med hund omslagsbild

Cykla med hund på ett säkert sätt: så gör du

Är du en hundälskare som även råkar älska att cykla? Eller är du kanske en hundägare som vill komma igång och cykla med din hund? I denna artikel kommer vi gå igenom hur du kan göra detta på ett säkert och bra sätt! Till att börja med finns det två olika sätt att cykla med hund: transport i cykelvagn eller att hunden springer bredvid.

Kantarellsök med hund

Kantarellsök med hund: Lär din hund att hitta kantareller

Genom att lära din hund att hitta kantareller kan du låta hunden bli mer delaktig i denna givande fritidsaktivitet. Föreställ dig bara hur många fler svampar du skulle kunna finna om du hade med dig en hund som var tränad i kantarellsök. Hundars nosar är så pass mycket känsligare än våra att de kan känna doften av kantareller innan du upptäcker dem med blotta ögat. Därför är de utmärkta svampletare!

Vandra med hund

Vandra med hund: utrustning som krävs (packlista)

I denna artikel kommer vi dels att guida dig när det kommer till vandringsutrustning och packning. Du kommer bland annat att få tips på utrustning för vandring med hund samt en packlista för att säkerställa att du får med dig allt. Vi kommer även dela med oss av generella tips för lyckade vistelser med hund i skog och mark.

Viltspår hund klöv

Viltspår: Lär din hund att spåra vilt [Guide]

Att viltspåra med sin hund är en utmärkt aktivitet, både för oss människor och för hunden! De flesta hundar älskar nämligen att använda sin nos. Nedan kommer du att kunna läsa om det mesta som rör viltspår, allt från vad viltspår faktiskt är och hur du kommer igång till att gå viltspårprov och kanske erhålla ett championat i slutändan.

Aktivera hund frisbee

25 sätt att aktivera hunden inomhus och utomhus

Oavsett om det är vår i luften eller kallare klimat får man som hundägare privilegiet att spendera mycket tid utomhus med sin hund. Även om det kan vara nog så trevligt att gå regelbundna promenader eller busa i trädgården, finns det även fler sätt att aktivera hunden utomhus.