Hundnamn

Det kan vara svÄrt att hitta ett ultimat hundnamn till sin nya valp. Att komma pÄ en massa namn pÄ direkten Àr svÄrt i sig, och det Àr dessutom inte helt lÀtt att veta vilket namn som passar hunden ifrÄga. För namnet pÄ hunden bör förstÄs passa dess personlighet och hela familjen behöver dessutom kunna enas om ett namn. Denna ekvation Àr föga förvÄnande inte okomplicerad att fÄ ihop.

SÄ nÀr du försöker lista ut ett hundnamn som passar din hund kan du vara i ett stort behov av inspiration. Ett sÀtt att göra detta pÄ Àr att lÀsa listor med namn som passar till hundar. Och det Àr precis den typen av innehÄll som vi publicerar i den hÀr delen av vÄr blogg. Vi vill inspirera hundÀgare pÄ flera sÀtt, bland annat genom att hjÀlpa valpköpare att vÀlja ut ett riktigt bra namn.

SĂ„ har vi funnit inspiration till hundnamn

Vi anvÀnde lite olika metoder för att komma pÄ ett riktigt bra hundnamn till vÄr första respektive andra hund.

Den första gÄngen vi skulle namnge en valp hade vi redan pÄ förhand bestÀmt oss för namnet Dwight. Detta namn kommer (till skillnad frÄn vad mÄnga tror) inte frÄn den amerikanska presidenten Eisenhower utan frÄn en fiktiv karaktÀr. Vi lÀt oss nÀmligen inspireras av vÄr dÄvarande favoritprogram pÄ tv, The Office, och den fÀrgstarka karaktÀren Dwight Schrute. Detta hundnamn skulle snart visa sig vara vÀldigt passande.

Vid det andra tillfÀllet hade vi inte bestÀmt nÄgot namn i förvÀg. DÄ hunden ifrÄga hade ett kennelnamn som innehöll ordet astrakan, valde vi dock att döpa honom till Kane. Detta namn gick hand i hand med namnet pÄ vÄr befintliga hund och hans blivande kamrat, samtidigt som det spann vidare pÄ kennelnamnet.

SĂ„ om vi ska dra nĂ„gon lĂ€rdom av hundnamn blir det att det i princip inte finns nĂ„gra fel. HĂ€mta inspiration var du vill och vĂ€lj ett namn som du tror kommer passa din hund – svĂ„rare Ă€n sĂ„ behöver det inte vara. Genom att lĂ€sa artiklarna nedan fĂ„r du dessutom mycket hjĂ€lp pĂ„ traven!

Hundnamn pÄ E

Hundnamn pĂ„ E – frĂ„n Eagle till Ezra

I denna artikel delar vi med oss av vĂ„ra bĂ€sta tips nĂ€r det kommer till hundnamn pĂ„ E. Du kanske tror att ”E” inte Ă€r en sĂ€rskilt vanlig begynnelsebokstav nĂ€r det kommer till namn pĂ„ hundar? DĂ„ kommer du bli positivt överraskad av hur mĂ„nga namnförslag det faktiskt finns att vĂ€lja bland! Hundnamn pĂ„ E 


Hundnamn pĂ„ E – frĂ„n Eagle till Ezra LĂ€s mer »

Svart labrador som fÄr representera utvald bild för populÀra hundnamn i Sverige

PopulÀra hundnamn i Sverige

Med fÀrsk statistik i bakgrunden tÀnkte vi hÀr beröra Àmnet populÀra hundnamn i Sverige. Statistiken visar nÀmligen vilka som Àr de 100 populÀraste namnet pÄ hundar i vÄrt land. Vi kan redan nu avslöja att Molly, Bella och Charlie Àr den topptrio som alltjÀmt Àr ohotad. Men vilka andra namn har hamnat pÄ tapeten hos hundÀgare under det gÄngna Äret?

Hundnamn pÄ B utvald bild

Hundnamn pĂ„ B – frĂ„n Babben till Börje

VĂ€lkommen till vĂ„r lista över hundnamn som börjar pĂ„ B! HĂ€r fĂ„r du gott om inspiration pĂ„ namn till hundar med denna begynnelsebokstav. Kanske har du valt just denna bokstav för att alla i din familj har ett namn som börjar pĂ„ just B? Eller sĂ„ kanske detta helt enkelt Ă€r din favoritbokstav i alfabetet? 


Hundnamn pĂ„ B – frĂ„n Babben till Börje LĂ€s mer »