Hundnamn

Det kan vara svårt att hitta ett ultimat hundnamn till sin nya valp. Att komma på en massa namn på direkten är svårt i sig, och det är dessutom inte helt lätt att veta vilket namn som passar hunden ifråga. För namnet på hunden bör förstås passa dess personlighet och hela familjen behöver dessutom kunna enas om ett namn. Denna ekvation är föga förvånande inte okomplicerad att få ihop.

Så när du försöker lista ut ett hundnamn som passar din hund kan du vara i ett stort behov av inspiration. Ett sätt att göra detta på är att läsa listor med namn som passar till hundar. Och det är precis den typen av innehåll som vi publicerar i den här delen av vår blogg. Vi vill inspirera hundägare på flera sätt, bland annat genom att hjälpa valpköpare att välja ut ett riktigt bra namn.

Så har vi funnit inspiration till hundnamn

Vi använde lite olika metoder för att komma på ett riktigt bra hundnamn till vår första respektive andra hund.

Den första gången vi skulle namnge en valp hade vi redan på förhand bestämt oss för namnet Dwight. Detta namn kommer (till skillnad från vad många tror) inte från den amerikanska presidenten Eisenhower utan från en fiktiv karaktär. Vi lät oss nämligen inspireras av vår dåvarande favoritprogram på tv, The Office, och den färgstarka karaktären Dwight Schrute. Detta hundnamn skulle snart visa sig vara väldigt passande.

Vid det andra tillfället hade vi inte bestämt något namn i förväg. Då hunden ifråga hade ett kennelnamn som innehöll ordet astrakan, valde vi dock att döpa honom till Kane. Detta namn gick hand i hand med namnet på vår befintliga hund och hans blivande kamrat, samtidigt som det spann vidare på kennelnamnet.

Så om vi ska dra någon lärdom av hundnamn blir det att det i princip inte finns några fel. Hämta inspiration var du vill och välj ett namn som du tror kommer passa din hund – svårare än så behöver det inte vara. Genom att läsa artiklarna nedan får du dessutom mycket hjälp på traven!