Hundfakta

I denna inläggskategori finner du blogginlägg kopplade till fakta och forskning. De olika inläggen är i regel understödda med länkar till vetenskapliga artiklar eller andra trovärdiga källor med uttalanden från experter på respektive område.

Detta är med andra ord ett guldkorn för dig som är intresserad av vetenskapen och historian bakom hunden som djur samt vill ta del av nya forskningsrön.

Hund som dricker vatten

Hur dricker hundar vatten?

När din hund släcker sin törst tycks vattnet hamnar lite varstans. Det spills gärna på golvet och det hela ser ganska slarvigt och omständigt ut. Så hur dricker hundar vatten? Här besvarar vi denna fråga och förklarar tillvägagångssättet!

Hunden i monopol på spelbrädet

I Monopol är hunden den mest populära spelpjäsen

Få spelpjäser i sällskapsspel är lika klassiska som hunden i Monopol. Flera av pjäserna i detta populära spel har bytts ut under årens lopp men jycken finns fortfarande kvar. Detta beror på att denna spelpjäs är en stor favorit bland spelarna och många väljer den framför de andra pjäserna.

Runristning från när hunden domesticerades

Varför domesticerades hunden? Ny teori förklarar processen

Det är lätt att förstå varför hunden domesticerades av forntidens människor. Tamhundar kan bland annat ge vakta stammen från rovdjur och mänskliga inkräktare, bära förnödenheter, dra slädar och hålla oss varma om natten. De fördelar som människans bästa vän för med sig tros dock ha uppstått av en ren tillfällighet.

Hund som håller pengar i munnen och symboliserar att spara pengar med hund

Spara pengar med hund: 10 bra spartips för hundägare

Januari är som bekant den månad på året där vi svenskar snålar som allra mest. December månads festligheter kostar nämligen lika mycket som de smakar. Därför tänkte vi här dela med oss av några tips på hur du kan spara pengar med hund!

En smart hundras framför en griffeltavla med en komplex ekvation

10 av de smartaste hundraserna

De finns många hundraser som anses vara smarta. Vissa raser har dock en större intelligens än andra. Så vilka är då de smartaste hundraserna som vandrar på vår planet?

Närbild på en australian cattledog – en av de friskaste hundraserna

10 av de friskaste hundraserna i världen

Likt oss människor hundar vara mer eller mindre mottagliga för vissa sjukdomstillstånd. Mottagligheten för dessa varierar mellan olika raser beroende på deras genetik och andra faktorer. Med det sagt finns det vissa hundraser som är friskare än andra. Här berättar vi vilka några av de allra friskaste hundraserna är!