Tips och råd

Någonting man som hundägare i princip aldrig kan få för mycket av är tips och råd som gör hundägandet enklare och roligare. Här tipsar jag därför om träning av olika slag som du kan utföra tillsammans med din hund för att stärka bandet mellan er och förbättra ert samspel. Jag bjuder även på tips på rafflande aktiviteter att utföra samt häftiga produkter som kan användas för att förgylla vardagen för dig och din hund.

Hund på tarotkortet narren

Hundar på tarotkort i Rider-Waite och andra populära tarotlekar

Det finns en fascinerande värld där hundar och tarotkort möts. I denna artikel utforskar vi den och belyser hundarnas närvaro i olika tarotlekar. Läs för att lära dig mer och fördjupa dina kunskaper om tarot och olika tarotlekar! Vilken betydelse har hundar i tarot? Tarotkortens bildspråk är djupt rotat i symbolik och mystik. Hundar har […]

Hundar på tarotkort i Rider-Waite och andra populära tarotlekar Läs mer »

Flugsvamp är en av flera giftiga svampar för hundar

Giftiga svampar för hundar att se upp för i skogen

Det kan vara en givande och rolig upplevelse att utforska skogen med din fyrbenta vän. Men skogsvistelsen kan även vara kantad av vissa faror, i synnerhet när det kommer till svampar. Vissa av dessa är nämligen giftiga och kan orsaka allvarliga hälsoproblem för hundar, inklusive dödsfall. Det är därför viktigt för dig som hundägare att

Giftiga svampar för hundar att se upp för i skogen Läs mer »

Vissa hundägare tycker att två hundar är bättre än en

Är två hundar bättre än en? Om att skaffa en andra hund

Hundar är kända för att vara lojala och tillgivna sällskapsdjur. Många hundägare upplever att det räcker gott och väl med att ha ett husdjur i hushållet. Samtidigt kan andra börja fundera på huruvida två hundar är bättre än en. I denna artikel berättar vi därför om hur det är att skaffa en andra hund!

Är två hundar bättre än en? Om att skaffa en andra hund Läs mer »

Illustration av spökåldern hos hund

Spökåldern hos hund – Allt du behöver veta

Spökåldern hos hundar är en av de perioder av rädsla som en hund går igenom under sin uppväxt. Denna tid i hundens liv har fått sitt namn av att hunden ser ”spöken” titt som tätt under denna period. Till exempel kan din annars så lugna och självsäkra valp plötsligt bli rädd för allt från fladdrande löv till soptunnor och andra föremål. Dessutom kan andra hundar plötsligt framstå som ett hot för valpen.

Spökåldern hos hund – Allt du behöver veta Läs mer »

Det går att få katt och hund att gå ihop och trivas

Få katt och hund att gå ihop – så gör du!

Om man ska tro på vad tecknade serier och filmer lär ut är katter och hundar bittra ärkefiender. Men så behöver faktiskt inte alls vara fallet. Många av dessa husdjur kan faktiskt lära sig att samexistera i ett hushåll med lite träning. Detta betyder att du alltså kan få katt och hund att gå ihop så länge som du introducerar dem för varandra på rätt sätt. Här berättar vi hur du går tillväga för att göra detta!

Få katt och hund att gå ihop – så gör du! Läs mer »