Tips och råd

Någonting man som hundägare i princip aldrig kan få för mycket av är tips och råd som gör hundägandet enklare och roligare. Här tipsar jag därför om träning av olika slag som du kan utföra tillsammans med din hund för att stärka bandet mellan er och förbättra ert samspel. Jag bjuder även på tips på rafflande aktiviteter att utföra samt häftiga produkter som kan användas för att förgylla vardagen för dig och din hund.

Kvinna som väljer hundförsäkring på datorn

6 saker att tänka på när du tecknar hundförsäkring

Som hundägare vill du förstås välja den allra bästa försäkringen till din hund. Det ger inte bara trygghet för hunden, utan även för dig och din ekonomi. Men om du aldrig tidigare tecknat en hundförsäkring kan det vara svårt att veta vad du faktiskt behöver ha koll på när du väljer försäkringsbolag.

Hund som klappas av en människa

10 saker som våra hundar kan lära oss om livet

i människor försöker uppfostra våra hundar och lära dem olika beteenden och trick. Men faktum är att det också finns saker som våra hundar kan lära oss om livet som sådant. Här belyser vi 10 av de områden där vi kan dra lärdom av våra fyrbenta vänner!

Hund i bil i värme

Så svalkar du din hund i bilen i värmen

När sommaren kommer är många hundägare sugna på att vistas mer utomhus. Även om du inte har tänkt lämna din hund i bilen kan det lättare hända på sommaren. Men det är viktigt att vara uppmärksam när du har en hund i bilen i värmen. Därför förklarar vi här vad du bör tänka på och hur du kan svalka hunden!

Hund i korg på jobb där hunden får följa med

9 jobb där hunden får följa med

En hund kan tillföra mycket på en arbetsplats genom att sänka stressnivån och höja stämningen. Därför skulle man kunna tro att de borde vara självskrivna på alla kontor i vårt avlånga land. Men tyvärr är så inte fallet – trots att det finns en stor uppsida med hundvänliga arbetsplatser är hundar långt ifrån alltid välkomna. Men det finns som tur är vissa jobb där hunden får följa med i många fall!

Hund och julgran

Hund och julgran: så skyddar du dem från varandra

Att pynta granen är en av de traditioner som är starkt förknippade med julen. Tyvärr är det inte alltid hund och julgran är en väldigt bra eller säker kombination. Såväl trädet i sig som det julpynt som pryder den kan vara farliga för husdjur. Men oroa dig inte – i denna artikel berättar vi hur du kan skydda hunden och granen fån varandra!

Hund i fönster när man jobbar

Skaffa hund när man jobbar heltid – bra eller dålig idé?

Det finns många åsikter om huruvida det är lämpligt att skaffa hund när man jobbar heltid. Vissa hundägare har inga som helst problem att få ihop vardagen, medan livspusslet i andra fall tyvärr leder till omplaceringar av hundar. Så är det en bra eller dålig idé att ha detta upplägg? Detta är förstås ingen enkel fråga att svara på, men jag ska ändå ge det ett försök. Till att börja med behöver vi reda ut de grundläggande premisserna. Därefter kan vi kika närmare på potentiella lösningar på detta delikata problem.