Tips och råd

Någonting man som hundägare i princip aldrig kan få för mycket av är tips och råd som gör hundägandet enklare och roligare. Här tipsar jag därför om träning av olika slag som du kan utföra tillsammans med din hund för att stärka bandet mellan er och förbättra ert samspel. Jag bjuder även på tips på rafflande aktiviteter att utföra samt häftiga produkter som kan användas för att förgylla vardagen för dig och din hund.

Ängel i sten som symboliserar en människa som minns sin hund

Så kan du minnas din hund

Det är viktigt att du kan minnas din hund när den inte längre finns vid din sida. För det finns inget mer hjärtskärande för en hundägare än att tvingas ta farväl av sin älskade hund. Detta gäller oavsett om förlusten kommer plötsligt eller om den är förväntad. Det går nämligen inte att på allvar förbereda sig för att förlora ett älskat husdjur. Därför vill du att minnet av hunden blir så bestående som möjligt.

Två hundar vars ägare ska infria sina nyårslöften för hundägare

Nyårslöften för hundägare

I samband med att det nya året ska ringas in väljer många att ge sig själva löften. Du kanske lovar dig själv att förbereda veckans måltider på söndagar, att läsa en bok i månaden eller att börja träna (igen). Men om du äger en hund kan helt andra löften vara aktuella. Här delar vi därför med oss av våra bästa nyårslöften för hundägare!

Kvinna med hund

Vanliga misstag som hundägare gör

Vi människor älskar såklart våra hundar! Men hundägandet har ändå sina utmaningar och är inte alltid särskilt lätt. Det är förenat med en hel del ansvar och såväl förstagångshundägare som mer erfarna hundmänniskor bör ibland gå tillbaka till grunderna. Det finns nämligen vissa vanliga misstag som hundägare gör trots att man egentligen vet bättre. Detta…

Kvinna som väljer hundförsäkring på datorn

6 saker att tänka på när du tecknar hundförsäkring

Som hundägare vill du förstås välja den allra bästa försäkringen till din hund. Det ger inte bara trygghet för hunden, utan även för dig och din ekonomi. Men om du aldrig tidigare tecknat en hundförsäkring kan det vara svårt att veta vad du faktiskt behöver ha koll på när du väljer försäkringsbolag.

Hund som klappas av en människa

10 saker som våra hundar kan lära oss om livet

i människor försöker uppfostra våra hundar och lära dem olika beteenden och trick. Men faktum är att det också finns saker som våra hundar kan lära oss om livet som sådant. Här belyser vi 10 av de områden där vi kan dra lärdom av våra fyrbenta vänner!

Hund i bil i värme

Så svalkar du din hund i bilen i värmen

När sommaren kommer är många hundägare sugna på att vistas mer utomhus. Även om du inte har tänkt lämna din hund i bilen kan det lättare hända på sommaren. Men det är viktigt att vara uppmärksam när du har en hund i bilen i värmen. Därför förklarar vi här vad du bör tänka på och hur du kan svalka hunden!