Tips och råd

Någonting man som hundägare i princip aldrig kan få för mycket av är tips och råd som gör hundägandet enklare och roligare. Här tipsar jag därför om träning av olika slag som du kan utföra tillsammans med din hund för att stärka bandet mellan er och förbättra ert samspel. Jag bjuder även på tips på rafflande aktiviteter att utföra samt häftiga produkter som kan användas för att förgylla vardagen för dig och din hund.

Nybliven hundägare med sin valp

5 tips till nyblivna hundägare

Att välkomna en ny hund till ditt liv är alltid en fantastisk händelse. Om det är ditt första husdjur kan det kännas aningen överväldigande. När du och din nya valp har kommit in i huset tillsammans kommer ni att knyta band genom vardagliga stunder, från promenader till gnuggningar bakom örat till att dela soffan. Det finns flera steg du kan ta för att hjälpa ditt husdjur att anpassa sig till sin nya miljö. Med lite tålamod och förberedelser kommer din nya hund snart att känna sig som hemma.

Kvinna som väljer hundfoder i butiken

Vad ska man tänka på när man väljer hundfoder?

Marknaden för hundfoder expanderar alltmer och det kan vara knepigt att veta vilket som passar bäst till din fyrbenta familjemedlem. Hunden behöver liksom människan få i sig alla viktiga näringsämnen för att må och fungera optimalt. Beroende på hundens behov, livsstil och kroppstyp bör hundfodret anpassas.

Hundägare och hund som går i skog

Roliga aktiviteter du kan göra med eller för din hund

Att ha en hund kan förgylla livet på en lång rad olika sätt. Att alltid ha en vän hemma som är glad att se en när man kommer hem från jobbet kan göra även de gråaste novemberkvällarna lite ljusare och det finns få saker som slår känslan av att promenera genom en skog med sin hund.

Människa som gör en av de saker som hundar inte gillar (vara närgången)

10 saker som hundar inte gillar

Du stör dig säkert på vissa av din hunds beteenden, men visste du att även det motsatta kan gälla? De saker som hundar inte gillar är ofta helt andra än vad som irriterar oss människor. Till exempel kan hundar bli obekväma eller irriterade på kramar, en avsaknad av rutiner, att inte få nosa på promenaderna m.m.

Hund som firar sin födelsedag med tårta

10 sätt att fira hundens födelsedag

Din hund överöser dig med ovillkorlig kärlek, tillgivenhet och lojalitet. Därför är det inte mer än rättvist att du ger tillbaka genom att fira hundens födelsedag ordentligt. Här tipsar vi om flera bra sätt att göra detta!

Konstverk med hund

De bästa konstverken med hundar

Det sägs ofta att hunden är människans bästa vän. Den nära och unika relation som ofta utvecklas mellan människor och hundar, har även inspirerat konstens värld. Följ med nedan på en fascinerande fyrbent konstresa där vi kikar närmare på de bästa konstverken med våra älskade hundvänner i centrum.