Hundträning

Klickerträning med hund

Vad är klickerträning och hur klickertränar man sin hund?

Klickerträning är en träningsmetod som används för att träna hundar. Du använder klicken för att markera att din hund har gjort något bra. Därefter belönar du hunden med hjälp av till exempel en godisbit.

Pojke som klickar in hunden

Hur klickar man in hunden?

Det första steget i klickerträning är att lära hunden vad klicket betyder. Detta steg kallas ibland för ”inklickning” och går alltså ut på att ”klicka in” hunden. Hela syftet med klicket är ju att markera ett positivt beteende och koppla ihop ljudet med en belöning. För att detta ska fungera är det viktigt att du börjar i rätt ände.

Ensamträna hund omslagsbild

Ensamträna hund: så gör du steg för steg

Efter att ha fått hem valpen och knytit an till den kan det kännas hjärtskärande att behöva lämna valpen och gå till jobbet. Som tur är finns det vissa saker som du kan göra för att underlätta lämnandet och lindra ensamheten. Faktum är att du genom gedigen ensamträning och med enkla medel kan uppnå ett riktigt gott resultat. Här berättar vi hur!

reaktiv hund hundmöte

Tips vid hundmöten för dig med reaktiv hund

Det kan vara såväl pinsamt som stressande att leva med en reaktiv hund. Om din jycke har ett reaktivt beteende är risken stor att den gör utfall, drar i kopplet eller skäller på andra hundar som ni möter. Misströsta inte – nedan delar vi med oss av några handfasta tips vid hundmöten för dig med reaktiv hund.

Hundkommandon

20 viktiga hundkommandon att lära din hund

När man uppfostrar och tränar sin hund är det viktigt att lära ut vissa kommandon. Med hjälp av dessa kan din hund förstå vad du vill få den att göra. I denna artikel listar vi viktiga hundkommandon som du bör känna till och lära din hund.

Koppelträning guide

Koppelträning för valpar och vuxna hundar

Att lära din hund att gå fint i koppel är en av de viktigaste sakerna du kan lära din hund. Därför är koppelträning för valpar såväl som äldre hundar en viktig del av den träning och uppfostran du som hundägare bör ge din fyrbenta vän. För det är främst genom promenader som du kan motionera din hund och samtidigt bygga upp en ömsesidig tillit.