Hundträning

Hund som vaktar leksaker genom resursförsvar

Resursförsvar får hundar att vakta leksaker

Brukar din hund morra eller skälla när andra hundar närmar sig dess mat, tuggben eller leksaker? Eller vaktar hunden någon del av hemmet, såsom soffan eller köksbordet? Resursförsvar är ett beteende som kan skapa stress och ångest hos hundar. I värsta fall kan du behöva hålla sinda hundar åtskilda för att undvika att de bråkar.

Resursförsvar får hundar att vakta leksaker Läs mer »

Hund som följer dig överallt och tittar fram genom dörröppningen

Varför följer hunden mig överallt, även in på toaletten?

För många människor kan det kännas tryggt och önskvärt att hunden följer efter överallt. Andra personer upplever istället att det är jobbigt och undrar varför deras hund följer med in på toaletten. Oavsett hur du känner inför detta är det ett fullt normalt beteende. Fortsätt att läsa för att få veta mer och ta del av tips på hur du kan stävja beteendet!

Varför följer hunden mig överallt, även in på toaletten? Läs mer »

Ensamträna hund omslagsbild

Ensamträna hund: så gör du steg för steg

Efter att ha fått hem valpen och knytit an till den kan det kännas hjärtskärande att behöva lämna valpen och gå till jobbet. Som tur är finns det vissa saker som du kan göra för att underlätta lämnandet och lindra ensamheten. Faktum är att du genom gedigen ensamträning och med enkla medel kan uppnå ett riktigt gott resultat. Här berättar vi hur!

Ensamträna hund: så gör du steg för steg Läs mer »