Hund på tarotkortet narren

Hundar på tarotkort i Rider-Waite och andra populära tarotlekar

Det finns en fascinerande värld där hundar och tarotkort möts. I denna artikel utforskar vi den och belyser hundarnas närvaro i olika tarotlekar. Läs för att lära dig mer och fördjupa dina kunskaper om tarot och olika tarotlekar!

Vilken betydelse har hundar i tarot?

Tarotkortens bildspråk är djupt rotat i symbolik och mystik. Hundar har ofta rollen som lojala följeslagare, vägledare och andliga väktare. Deras betydelse i tarot är stor och symboliserar:

  • Lojalitet och vänskap. Lojaliteten är en av de mest uppenbara och kärleksfulla egenskaperna hos hundar. I tarot symboliserar de ofta en trogen följeslagare på livets resa. Hunden representerar ett pålitligt stöd som aldrig sviker, inte ens i svåra tider.
  • Skydd och vägledning. Många tarotkort med hundar skildrar dessa djur som beskyddare och vägledare. Våra fyrbenta vänner används då som en metafor för andlig vägledning – de hjälper oss att hantera livets utmaningar medan vi vandrar längs okända stigar.
  • Intuition och instinkt. Hunden är även en symbol som uppmuntrar oss att lita på vår intuition och instinkt. Den påminner oss om att lyssna till vår inre röst och lita på våra känslor när vi fattar beslut.

De tarotkort som ofta pryds av hundar är:

  • Narren. Detta är ett av de mest kända exemplen på tarotkort med en hund. I tarotleken Rider-Waite symboliserar hunden på detta kort intuition, skydd och lojal vägledning. Kortet i sig representerar början på en resa och hunden visar att den följer med på livets alla äventyr, i vått och torrt.
  • Månen. I vissa tarotlekar förekommer en hund eller två på detta kort. Hunden representerar då ofta den dolda, instinktiva sidan hos oss människor. Den uppmanar oss att utforska och acceptera även våra mer mystiska och okända sidor.

Det finns även hela tarotlekar som specifikt baseras på våra fyrbenta vänner. Två exempel på sådana är Dog Tarot och Wise Dog Tarot.

Så kan du använda tarotleken i praktiken

Ett annat tips är att reflektera kring de olika korten och deras respektive teman. Du kan till exempel koppla varje enskilt kort till en specifik hundras. Jag har skrivit en separat artikel om detta. I den avslöjar jag bland annat att jag ser jack russell terrier som narren och förknippar magikern med border collie.

Att använda en tarotlek med ett hundtema kan vara en särskilt berikande upplevelse för dig som hundälskare. Dessa lekar erbjuder nämligen en unik möjlighet att fördjupa förståelsen och bandet mellan människa och hund. Men faktum är att du egentligen kan använda vilken tarotlek som helst.

Så här gör du för att komma igång:

  1. Välj en lek. Gör ditt val av tarotlek utifrån ditt intresse och din erfarenhet av tarot. Hos Tarotlandet hittar du ett urval av tarotlekar för nybörjare. Den sidan är därför en bra utgångspunkt för sökandet efter en nybörjarvänlig lek.
  2. Sätt en intention. Innan du börjar din läsning bör du sätta en tydlig intention. Det kan vara att förstå din hunds beteende bättre, att fördjupa din relation med hunden eller att utforska dina instinktiva sidor.
  3. Anpassa frågeställningarna. Ställ frågor som är kopplade till hundar eller ditt förhållande med din hund. Till exempel kan du vilja fråga: ”Hur kan jag förbättra min kommunikation med min hund?” eller ”Vad kan jag lära mig av min hunds beteende?”.
  4. Tolka korten. Använd din intuition för att tolka korten. Ofta ingår medföljer även en guidebok med tarotleken, och i den kan du hitta kortens betydelser. Du kan även läsa dig till dessa i Tarotlandets tarotskola eller med hjälp av andra digitala resurser.

Genom att göra tarotläsningar kan du få värdefulla insikter i din hunds beteende och behov, samt relationen till din hund. Du kan även bli mer medveten om hur du kan stötta och förstå hunden på ett djupare plan. Därmed kan du lägga grunden för en starkare relation och ett mer harmoniskt hundägande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *