Tarotkort

Hund och tarot: Dessa hundraser kan kopplas till olika tarotkort

Har du någonsin undrat om det finns ett djupare sätt att förstå din hund på? Eller har du kanske kommit i kontakt med tarotkort och funderat över de universella symboler och arketyper som dessa kort representerar? Om svaret är ja på någon av dessa frågor är den här artikeln för dig – här tittar vi närmare på sambandet mellan hund och tarot!

Målet med denna artikel är att ge en unik och underhållande inblick i hur vi kan resonera kring detta ämne. Vi erbjuder ett perspektiv på relationen mellan dig själv, din hund och tarotkortens mystiska krafter. I artikeln går vi igenom alla de 22 korten i Stora arkanan och kopplar dessa till de hundraser som bäst representerar respektive korts innebörd och symbolik.

Värt att notera är att denna artikel är avsedd för underhållning och reflektion. Den bör ses som ett roligt och spännande sätt att utforska hur gammal visdom kan mötas med hundvärlden i en fascinerande symbios. Så plocka fram din tarotlek och bege dig ut på en mystisk resa genom tarotkortens och hundarnas komplexa värld!

Så kan du koppla samman hund och tarot

Utan vidare dröjsmål hoppar vi vidare till att koppla samman hund och tarot. Vi gör detta genom att belysa en möjlig koppling mellan korten i Stora arkanan och olika hundraser. För sakens skull börjar vi med det första kortet och arbetar oss framåt. När du sedan är redo att köpa din första tarotlek hittar du tarotkort på svenska hos Tarotlandet.

1. Narren – Jack russell terrier

Hund och tarot sammanförs på kortet narren

Narren representerar äventyr, frihet och en ny början. Jack russell terrier är en ras som med sin outtröttliga energi och nyfikenhet är den perfekta representanten för detta kort. Dessa hundar är alltid redo för ett nytt äventyr och uppmuntrar oss att följa våra hjärtan.

2. Magikern – Border collie

Detta är ett annat exempel på hur man kan koppla ihop hund och tarot. Magikerns fokus ligger på skicklighet, självkontroll och förvandling. Dessa egenskaper speglas av den intelligenta och mångsidiga hundrasen border collie. Rasen är känd för sin förmåga att lösa problem och utföra komplexa trick och konster.

3. Översteprästinnan – Afghanhund

Översteprästinnan står för mystik, intuition och djup förståelse. Den eleganta afghanhunden symboliserar till fullo dessa egenskaper. Dess klassiska skönhet utstrålar en aura av mysterium och djup.

4. Kejsarinnan – Newfoundlandshund

Kejsarinnan förknippas ofta med moderskapet, en närhet till naturen, fruktbarhet och beskydd. Newfoundlandshund är en utmärkt hundras att associera med detta kort. De är kända för sin mildhet, trivs bra i vatten, är starka och kapabla samt har en ”fluffighet” som påminner om fruktbarhet och överflöd.

5. Kejsaren – Rottweiler

Kejsaren symboliserar ledarskap, auktoritet och kontroll. En rottweiler utstrålar en naturlig auktoritet och är känd för sin lojalitet och skyddande instinkt. Detta gör rasen till en bra representant för detta kort.

6. Översteprästen – Tysk schäferhund

Översteprästen representerar tradition, moraliska värderingar och andlig vägledning. Tysk schäferhund är en ras som på ett bra sätt symboliserar dessa egenskaper, med sin lojalitet och träningsbarhet.

7. De älskande – Cavalier king charles spaniel

De älskande är ett kort som fokuserar på relationer, val och balans. Cavalier king charles spaniel är känd för sin tillgivenhet och förmåga att skapa ett nära band till sin familj. Detta gör dem till en bra representant för detta tarotkort.

8. Vagnen – Siberian husky

Vagnen är en symbol för beslutsamhet, självkontroll och framgång genom viljestyrka. Siberian husky är en ras som är känd för sin uthållighet och arbetsförmåga. Därmed är rasen perfekt lämpad för att representera dessa egenskaper. Dessa hundar är äventyrliga och har den beslutsamhet som krävs för att övervinna utmaningar.

9. Styrka – Bullmastiff

Tarotkortet styrka

Styrka representerar mod, självförtroende och inre kraft. Bullmastiffen har en imponerande fysisk styrka och tapperhet. Därmed är denna ras en perfekt representant för detta kort. Dessa hundar är inte bara starka utan även extremt lojala, och de påminner oss om att sann styrka kommer från både kropp och själ.

10. Eremiten – Greyhound

Eremiten är ett tarotkort som handlar om visdom, andligt sökande och att blicka inåt. Greyhound är en ras som är känd för att vara lugn och tillbakadragen. Därmed speglar rasen dessa egenskaper på ett bra sätt.

11. Lyckans hjul – Blandras

Lyckans hjul symboliserar cykler av förändring, öde och slumpen. En blandras representerar denna cykel med sin odefinierade härkomst och okända framtid. Därmed är en sådan hund en perfekt symbol för livets oförutsägbarhet.

12. Rättvisa – Malinois

Rättvisa är ett kort som handlar om balans, etik och lag. Malinois används ofta för polisarbete och är en utmärkt representant för dessa principer. De är tränade att agera på ett balanserat och rättvist sätt i olika situationer.

13. Den hängde – Basset hound

Den hängde representerar uppoffring, introspektion och en ny synvinkel. Basset hound har ett melankoniskt uttryck och ett lugnt tempo. Därmed kan rasen representera en annan takt och ett annat perspektiv på livet. Dessa hundar kan påminna oss om att det ibland är viktigt att slå av på takten och reflektera.

14. Döden – Dobermann

Döden symboliserar inte fysisk död utan snarare förändring och omvandling. En dobermann har en skarp intelligens och är anpassningsbar, och därför är rasen perfekt lämpad för att symbolisera sådana omvälvande ögonblick i livet.

15. Måttfullhet – Golden retriever

Måttfullhet står för balans, harmoni och måttfullhet. Golden retriever är en ras som är välvillig och balanserad. Därmed är den väl lämpad att representera dessa egenskaper. Dessa hundar är kända för att ha ett milt sätt och en förmåga att bringa lugn och balans i sina ägares liv.

16. Djävulen – Tax

Djävulen representerar frestelse, materialism och självbelåtenhet. Taxen är beryktad för sin envishet och sitt ibland egocentriska beteende. Därför är rasen en passande representant för detta kort.

17. Tornet – Grand danois

Tornet

Tornet är ett kort som handlar om plötsliga förändringar, upplösning och kaos. Grand danois har en massiv storlek och kan ibland vara klumpig. Därför kan dessa hundar utan förvarning förändra en situation till en smått kaosartad sådan, vilket gör rasen till en bra representant för detta tarotkort.

18. Stjärnan – Shetland sheepdog

Stjärnan representerar hopp, inspiration och andlighet. Shetland sheepdog har en positiv energi och kan ofta vara uppmuntrande. Dessa hundar kan vara som ljusstrålar i mörkret, vilket gör att de symboliserar detta kort väl.

19. Månen – Alaskan malamute

Månen symboliserar illusion, osäkerhet och det undermedvetna. Alaskan malamute är en ras som är känd för att vara lite vild och mystisk. Därför är den en bra representant för detta kort.

20. Solen – Labrador retriever

Solen är en symbol för lycka, livskraft och självförverkligande. Labrador retriever är en hundras som är känd för sin glädje och optimism. Därför är den en utmärkt symbol för detta positiva kort.

21. Yttersta domen – Sankt bernhardshund

Yttersta domen representerar uppvaknande, förnyelse och livets stora kall. Sankt bernhardshund är känd för sina räddningsinsatser och symboliserar den heroiska och altruistiska sidan hos detta kort.

22. Världen – Pudel

Världen symboliserar fullbordan, helhet och firandet av livet. Pudeln är en mångsidig och anpassningsbar hundras som representerar slutförandet av resan genom Stora arkanan och livet självt.

Avslutande tankar

Vi hoppas att denna artikel har gett dig en unik och spännande inblick i det magiska mötet mellan hund och tarot. Du kan vara ny till tarot eller en erfaren tarotläsare – oavsett vilket kan dessa kopplingar berika din förståelse och uppskattning för såväl tarotkorten som våra älskade fyrbenta vänner.

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *