Hundvalp

Välj hundförsäkring med omsorg

Det är en klar fördel att det finns fler val av försäkringsbolag för våra älskade hundar. Vi har större möjlighet med att ordna en hundförsäkring, som är som bäst lämpad oss och för vår hund. En del anser säkert att det är ett tufft jobb med att jämföra olika försäkringar, men man behöver inte sitta med detta jobbet själv.

Istället för att själv söka upp alla försäkringsbolag som finns på marknaden och sen jämföra försäkringar mellan dessa, så är det bättre att låta en professionell jämförelsesajt hjälpa en med det jobbet. Där kan du läsa om olika bolag och med motiveringar om hur de har betygsatt dem alla.

Det finns ju en del kostnader att jämföra, men det betyder inte heller att just den som kommer med den lägsta månadskostnaden är det bästa valet för dig. Det finns flera andra faktorer att ta hänsyn till. Till exempel vilket stöd kommer du att få och hur lång tid av hundens liv. Jämför Hundförsäkring så kommer du att se vilka faktorer som är viktiga att tänka på.

Bäst lämpade hundförsäkringen

Sätt dig ner och anteckna allt som kan vara bra att tänka på med din hund. Ska hunden användas inom en specifik hobby eller arbete, så kanske du behöver en form av tilläggsförsäkring. Om hunden kommer att användas till avel, jakt eller annat. Eller ska det helt enkelt vara en hund för sällskapets skull?

Titta på hur länge din hund kan försäkras. Med flera försäkringsbolag har du idag möjlighet att försäkra en hund hela deras liv, men det finns fortfarande en del som har begränsat upp till en ålder på till exempel 6 eller 7 år. Över lag så lever större hundar färre år än vad en mindre hund gör, så du kan ju börja med ett försäkringsbolag där de har begränsad ålder på försäkringen. Om det väger upp med andra fördelar.

Stöd hos veterinären

Var ligger gränsen för ersättningsbelopp hos veterinären och om det inte är det högsta beloppet som går att fås, så vilken annan fördel finns för dig? När du ska jämföra hundförsäkring, så får du ibland kompromissa. Dock behöver detta inte göra så stora skillnader. Till exempel att du inte får det högsta ersättningsbeloppet, men du får lägre självrisk och en lägre månadskostnad.

Ta hjälp av jämförelsesajten, så kommer du snabbt att förstå vilka faktorer som är viktiga att titta på och vad som kommer vara viktigast för dig och din hund. Titta på deras topplista och läs deras omdömen om de olika hundförsäkringarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *