Non-stop dogwear Amundsen Pack klövjeväska

Recension av Non-stop dogwear Amundsen Pack

Inlägget är reklam för Non-stop dogwear och innehåller annonslänkar.

Amundsen Pack från Non-stop dogwear är en klövjeväska för hundar av större modell. Den är framtagen för längre turer och är därför gedigen och robust i sin utformning. Väskan har dessutom gott om packutrymme för att du ska få plats med alla de prylar som kan tänkas behövas under en riktig dagstur.

De två största fickorna är belägna på sidorna av väskan. Dessa är dock inte de enda förvaringsutrymmena – även på ovansidan är två fickor belägna och dessa kan förslutas med dragkedja. Dessa packutrymmen lämpar sig utmärkt för saker som du behöver ha lättillgängliga under turen.

Om du är intresserad av att lära känna företaget bakom denna produkt, kan jag rekommendera dig att läsa min intervju med Non-stop dogwear. Med det sagt går vi nu vidare med denna recension av deras klövjeväska Amundsen Pack.

En klövjeväska med flera användningsområden

Non-stop dogwears klövjeväska Amundsen Pack kan användas både som en slags styrketräning för hunden och som ett sätt att låta hunden bära sina egna saker när ni är ute och vandrar. För på samma sätt som en tung ryggsäck eller en viktväst kan låta oss människor träna upp styrkan i kroppen, kan en packväska ha samma effekt på din hund.

Se pris i butik!

Så hittar du rätt storlek

När man använder en klövjeväska är det är förstås väldigt viktigt att säkerställa god passform för att garantera hundens komfort samt för att förebygga skador. Av denna anledning är det väldigt viktigt att hitta rätt storlek för just din hund.

Non-stop dogwears produktsida för Amundsen Pack finner du en måttabell som underlättar valet av rätt storlek. I tabellen kan du vilken storlek på klövjeväska som passar en parson russel terrier respektive en grand danois eller newfoundland, och alla hundraser däremellan.

Packväskan finns i sju olika storlekar, från XXS till XXL. Det enklaste och mest träffsäkra sättet att hitta rätt storlek för din hund är att mäta från ena armbågen, över ryggen till andra armbågen och därefter lägga på 3 cm. Du får då fram ett optimalt mått för klövjeväskan som du sedan kan matcha mot storlekstabellen.

Non-stop klövjeväska eurasier
Eurasiern Dwight iförd Non-stop dogwears klövjeväska Amundsen Pack.

Justera klövjeväskan för optimal passform

Som jag redan har varit inne på är optimal passform viktigt för att klövjeväskan ska sitta som den ska och inte ge upphov till obehag för din hund. Den kan därför justeras på flera olika sätt med hjälp av de olika remmar som är belägna runtom på väskan.

När du sätter på packväskan bör väskan sluta där armbågen börjar – om den slutar längre ner riskerar den att slå i stenar och dylikt på färden.

Justering av bröstplattan

Amundsen Pack har en bröstplatta som är belägen under magen på hunden. Den hjälper till att hålla väskan på plats. Med hjälp av två remmar kan du snabbt och enkelt spänna fast eller lossa bröstplattan.

Bröstplatten justeras med hjälp av de remmar som är belägna på ryggdelen av väskan, under det skyddande höljet. Genom att justera storleken på bröstplattan kan du få till en bra fit på den och slippa att den hänger och släpar under magpartiet på hunden.

Det är viktigt att den översta av de bägge remmarna är ganska tight åtdragen och att den nedersta remmen är lite lösare. detta gör att hunden kan andas fritt. du kan behöva justera remmarna på nytt om ni är ute och går en längre tid.

Justering av packväskor

Det kan även vara värt att justera själva packväskorna så de inte sitter för nära och skaver på hunden – de bör dock heller inte sitta alltför långt ifrån hunden då detta kan göra det svårare att balansera vikten.

Kontrollera gärna även så att vikten är jämnt fördelad på bägge sidor av klövjeväskan, med de tyngre sakerna längre framtill och nedtill. På så vis fördelas vikten till hundens framben snarare än baktill. sedan är det bara att bege sig ut i naturen på nya äventyr!

Om du under turens gång skulle upptäcka att väskan är snedfördelad kan du enkelt placera en liten sten i en av fickorna överst på väskan för att balansera packvikten.

Placering av klövjeväskan och justering av halsremmarna

Amundsen Pack bör sitta ganska långt upp i nacken på din hund. Klövjeväskan har utöver tidigare nämnda anpassningsmöjligheter även olika remmar som hjälper dig att ställa in passformen kring hundens hals.

Mer information om hur klövjeväskan ska sitta på din hund finner du i nedanstående videoklipp från Non-stop dogwear.

Kan användas med halsband eller utan

Klövjeväskan kan förstås användas på en löskopplad hund, men du kan även gå kopplade turer genom att fästa ett koppel baktill på packväskan. Där finns nämligen ett koppelfäste som gör att du inte behöver använda ett halsband.

Den ring som kopplet fästs i glider fritt baktill på väskan och riskerar därmed inte att dra packväskan åt sidan. Fästet gör även att klövjeväskan kan används till vissa dragaktiviteter. Om du är väldigt intresserad av drag rekommenderar vi dock att du införskaffar en specifik dragsele till din hund.

Det går naturligtvis även bra att fästa kopplet i hundens vanliga halsband – att använda en sele tillsammans med packväskan kan dock bli svårt då packväskan täcker den yta där en hundsele vanligtvis sitter. Det kan också bli lite knöligt att använda lager på lager med hundtillbehör på ett och samma ställe på hunden.

Klövjeväska hund
Här använder jag klövjeväskans inbyggda koppelfäste.

Se pris i butik!

Mitt intryck av Amundsen Pack

Amundsen Pack är en klövjeväska av mycket hög kvalitet från Non-stop dogwear. Den kostar också därefter men efter att ha testat det, känt på den och fått se vad den går för kan jag garantera att den är värd varje krona!

Visst finns det billigare klövjeväskor att välja mellan på marknaden, men när det kommer till den här typen av produkt får man verkligen vad man betalar för. Jag har tidigare använt en betydligt billigare variant från någon obskyr tillverkare, och visst kan de mindre kostsamma modellerna ha en plats på marknaden – de gör ofta sitt jobb om du bara ska låta din hund bära packning kortare sträckor och mer sällan.

Om du identifierar dig som en aktiv och äventyrslysten hundägare, som gärna och ofta ger dig ut på längre turer med din hund, bör du dock låta budgetalternativen ligga kvar på butikshyllan. Dessa saknar nämligen de egenskaper och den kvalitet som gör att du med gott samvete kan dra på din hund klövjeväskan för att bära en del av packningen.

Med Amundsen Pack från Non-stop dogwear kan du dock känna dig trygg i vetskapen att hundens komfort och säkerhet inte äventyras. Denna klövjeväska är så pass gedigen i sin konstruktion att den kommer klara även de tuffaste vandringar och hålla under en lång tid framöver!

Liknande artiklar


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Två gånger i veckan skickar vi ut vårt nyhetsbrev med intressant läsning om allt som har med hundägandet att göra. Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen så missar du inte nästa utskick!


Om skribenten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *