Hund tratt försäkring

3 goda skäl att teckna hundförsäkring

Du som är hundägare älskar förmodligen din(a) hund(ar) lika mycket som dina övriga familjemedlemmar. Du behandlar därför den/dem lika väl (kanske till och med ännu bättre). Majoriteten av alla svenska hundägare betraktar sina hundar som fullvärdiga familjemedlemmar. Och som hushållets överhuvud ser du förmodligen värdet i att teckna en hundförsäkring för ditt/dina älskade husdjur.

Det finns dock många hundägare som gör misstaget att tro att de inte behöver en försäkring för sin hund. Först när det är för sent och skadan redan är skedd inser de sitt misstag. Här kommer jag därför att förklara varför en hundförsäkring är en nödvändighet snarare än en dyr lyx.

Om du gillar denna artikel kan jag även rekommendera mitt alster kring vanliga missuppfattningar om hundförsäkringar.

1. Även hundar blir sjuka

På samma sätt som det är en myt att katter har nio liv är det en vanföreställning att hundar aldrig blir sjuka. Din hund behöver regelbundna hälsokontroller hos veterinären på samma sätt som oss människor. Hunden kan också lida av en kronisk sjukdom eller ett allvarligt sjukdomstillstånd som kräver omedelbar diagnos och behandling.

Även om vi gärna tror på motsatsen så är inte våra husdjur onaturligt friska. De är inte immuna mot sjukdomstillstånd såsom allergier, cancer, diabetes etc. De är dessutom lika benägna som oss människor att råka ut för olyckor, vilket gör att de kan bryta benen eller skada sig på andra sätt. Vid akuta veterinärbesök, eller om din hund har ett kroniskt sjukdomstillstånd, kan hundförsäkringen komma att visa sig vara värd sin vikt i guld genom att den hjälper dig betala en stor del av den oförutsedda veterinärvårdsräkningen.

Hundförsäkring veterinärvård
Hund som ges veterinärvård

2. Veterinärvårdskostnaderna ökar

Tack vare den moderna medicinkonsten, nya läkemedel och avancerad medicinsk apparatur kan våra fyrbenta vänner idag överleva och återhämta sig från tidigare dödliga sjukdomstillstånd. Dessa nya behandlingar har dock ett påtagligt pris. Och kostnaden för veterinärvård kan många gånger vara påfrestande för privatekonomin.

Kostnaden för veterinärvård uppgår ofta till blott några tusen kronor. Om din hund har drabbats av en allvarlig sjukdom eller akut skada kan dock kostnaden snabbt skjuta i höjden. Särskilt om veterinären behöver utföra diverse tester och ingrepp samt förskriva medicin. Detta kan leda till att du tvingas betala tiotusentals kronor för att rädda livet på din älskade familjemedlem.

3. Din hundförsäkring utgör ett ekonomiskt säkerhetsnät

Din pälsbeklädde familjemedlem kanske har turen att gå genom hela sin livstid utan att drabbas av någon sjukdom eller olycka. Genom att ha tecknat en försäkring har du dock givit dig själv lite sinnesfrid. Detta då du kan känna dig trygg med vetskapen om att din hundförsäkring finns där för att täcka de utgifter som kan komma att uppstå.

Att teckna en hundförsäkring är definitivt någonting du som hundägare bör överväga att göra. Detta gäller inte minst om din budget inte alltid tillåter lite större oförutsedda utgifter eller att du månadssparar till eventuella veterinärvårdskostnader och liknande. Hundförsäkringen kan hjälpa dig att förse din hund med nödvändig vård om han eller hon skulle drabbas av en allvarlig sjukdom eller ett medicinskt trauma.

Avslutande tankar

Själv har jag alltid använt mig av Folksams hundförsäkring. Detta är den valpförsäkring som min hunduppfödare använder och det har fallit sig naturligt att fortsätta på den inslagna vägen. Jag har även passat på att samla andra försäkringar, såsom hemförsäkringen och bilförsäkringen, hos samma försäkringsbolag.

Det finns dock en rad olika försäkringsbolag som tillhandahåller bra hundförsäkringar. Det viktigaste är att du vet vad din försäkring täcker när det kommer till veterinärvård och medicinkostnader. Se till att välja en hundförsäkring som stämmer väl överens med dina preferenser och ditt behov när det kommer till ekonomisk trygghet som hundägare. Då behöver du inte oroa dig för vad din hund eventuellt skulle kunna råka ut för.

Kommentera gärna nedan om du har bra eller dåliga erfarenheter av ett visst försäkringsbolags hundförsäkring!

Liknande artiklar


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Två gånger i veckan skickar vi ut vårt nyhetsbrev med intressant läsning om allt som har med hundar och hundägande att göra. Fyll i din e-postadress nedan och klicka på knappen så missar du inte nästa utskick!


Om skribenten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *