Bästa reflexvästen för hundar omslagsbild

Bästa reflexvästen för hundar: reflextäcken för synlighet

Inlägget är reklam för FirstVet och innehåller annonslänkar.

När solen gått ner blir din hund närmast osynlig för bilister och andra potentiella faror. Men en reflexväst kan synliggöra din hund och göra all skillnad i världen för säkerheten. Så om du promenerar mycket efter mörkrets infall bör du definitivt överväga att införskaffa en sådan!

Du kanske själv bär en väst med reflexer eller ett annat high visibily-plagg om kvällarna? Varför skulle du då inte öka din hunds säkerhet med samma enkla medel? Ett reflextäcke är en enkel men ack så effektiv lösning som gör hunden synlig under promenader på kvällar eller tidiga morgnar.

Bästa reflexvästarna för hundar

Det finns flera olika reflextäcken att välja mellan på marknaden. Det är dock stor skillnad i kvalitet, funktion och prisniå. Nedan tipsar vi om de bästa reflexvästerna för hundar, eller reflextäcken som en del väljer att kalla dem.

Non-stop dogwear Reflection Blanket

Non-stop dogwear reflexväst Reflection Blanket

Se pris i butik!

Non-stop dogwear Reflection Blanket är enligt oss den bästa reflexvästen för hundar just nu. På länken kan du ta del av vår recension av denna produkt. På länken kan du läsa vår recension av detta fenomenala hundtäcke. Vi kommer dock även att beskriva det i korthet nedan.

Reflection Blanket är en reflexväst som är försedd med 3M-reflexer och får din hund att lysa upp i mörkret. En stor fördel med just detta reflextäcke är det faktum att det är synligt från alla vinklar. Det är dessutom behagligt för din hund att bära.

Fördelar:

  • synlig från alla vinklar
  • 3M-reflexer
  • ställbar
  • hög komfort för din hund.

Nackdelar:

  • inte kompatibel med vissa hundselar.

Köpguide till reflexvästar

En reflexväst är ett givet verktyg i hundägarens verktygslåda. Det är närmast en självklarhet att din hund bör bära ett reflextäcke på hösten och vintern. Detta gäller åtminstone om ni är ute och promenerar före soluppgången eller efter mörkrets infall. Och det gör vi väl alla!?

Men vad ska man då tänka på när man shoppar runt efter en reflexväst till hunden? För att ge dig en bättre bild av vad du bör tänka på har vi sammanställt denna köpguide. Vid val av reflextäcke bör du bland annat ta hänsyn till nedanstående faktorer.

Säkerhet och synlighet

Hela grejen med att låta hunden bära en reflexväst är att öka säkerheten och synligheten. Västen kan göra din hund mer synlig för trafikanter och på så vis förebygga hemska olyckor.

Din hund behöver inte bara vara synlig i mörkret utan även vara lätt för andra att upptäcka. Därför har reflexvästar ofta starka orange eller gula färger. För att ytterligare öka synligheten är de dessutom vanligtvis försedda med reflexmaterial.

En bils strålkastarljus i mörker
Under den mörkare årstiden är det viktigt att öka hundens synlighet i trafiken.

Passform och komfort

Den väst som du köper till din hund bör ha rätt storlek för hunden ifråga. Rätt passform är nämligen helt avgörande för hundens komfort. Reflexvästen bör med fördel även kunna justeras med hjälp av en rem i magtrakten.

Avslutande tankar

För många hundägare är hunden något av det käraste som finns i livet. Därför är det viktigt att skydda och ta väl hand om den. En bra utgångspunkt är att skaffa en riktigt bra reflexväst inför den stundande hösten och vintern. Ett reflextäcke kommer nämligen göra din hund mer synlig för trafikanter av olika slag och därför förebygga olyckor.

Använder du en reflexväst för att synliggöra din hund i mörkret? Eller satsar du istället på blinkande lampor eller någon annan lösning? Skriv gärna en kommentar där du berättar vilka åtgärder du vidtar för att synliggöra din hund i trafiken!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *