Non-stop dogwear Reflection Blanket reflexväst i mörker

Recension av Non-stop dogwear Reflection Blanket

Inlägget är reklam för FirstVet och innehåller annonslänkar.

I takt med att vi rör oss allt mer mot mörkare tider ökar behovet av att synas i mörkret. Många människor börjar därför bära reflexvästar och andra high visibility-plagg. Men det är även viktigt att våra hundar syns när de är ute och spatserar på kvällar och tidiga morgnar. För att öka din hunds synlighet bör du spana in Non-stop dogwears reflexväst Reflection Blanket!

För under den mörkare tiden på året kan faktiskt reflexer rädda liv. Genom att låta din hund bära en reflexväst gör du hundpromenaden säkrare för hunden och även för dig själv. Reflection Blanket från Non-stop dogwear ökar din hunds synlighet på ett väldigt effektivt sätt. Detta tack vare en tydlig orange färg samt 3M reflex. Reflexmaterialet är extremt reflekterande och får västen att lysa upp när den träffas av ljuset från en bils strålkastare eller liknande.

Hela 40 % av de trafikolyckor som inträffar med gående inblandade sker i mörker. Din egen synlighet påverkas bland annat av färgen på dina kläder. Men hundar har sällan på sig plagg som gör dem mer synliga i mörkret. Så det finns onekligen ett stort behov av reflexvästar i svenska hundägares garderober.

Men hur stor skillnad gör egentligen reflexvästen? Faktum är att den mångdubblar din hunds synlighet i mörker! En hund utan reflexer går vanligtvis att upptäcka från ett avstånd om cirka 25-30 meter. Om den däremot bär en väst med reflexmaterial kan den bli synlig för bilister på hela 140 meters håll!

Reflection Blanket reflexväst för hund i mörker
Reflection Blanket är en reflexväst som ökar din hunds synlighet i mörker.

Se pris i butik!

Justerbar reflexväst som inte stör din hund

Denna reflexväst finns tillgänglig i storlekar från XXS till XXL. Det gör att den passar både mindre och större storlekar. Du kan dessutom enkelt justera västen med hjälp av de elastiska remmarna. Så det är inga som helst bekymmer att få till en optimal passform för just din hund.

Non-stop dogwears reflexväst Reflection Blanket har alltså en passform som gör den väldigt smidig att använda. Den har också en väldigt låg vikt och stör därför inte hunden eller begränsar dess rörlighet. Vi testade en väst i XL, d.v.s. den näst största storleken. Även den tar minimalt med plats då den enkelt kan vikas eller rullas ihop.

Det är väldigt enkelt att sätta på hunden västen. Du kan på ett smidigt sätt knäppa på och av den med hjälp av ett plastspänne. Den elastiska rem som plastspännet sitter på spänns under magen på din hund.

En stor fördel med Reflection Blanket jämfört med många andra västar och täcken är att du slipper trä i hundens ben i västen. Och vår eurasier har en stor, fluffig svans som inte kommer i vägen för reflexvästen. Detta är ytterligare ett plus med denna produkt.

Om västen skulle bli smutsig av all användning i mörker och höstrusk kan du tvätta den. Men kör den inte i tvättmaskinen utan tvätta den för hand!

Non-stop dogwear reflexväst på hund
Reflexvästen fyller sin funktion utan att komma i vägen för fluffiga svansar.

Reflection Blanket funkar utmärkt med vissa hundselar

En sak som är viktig att känna till om Reflection Blanket är att den ögla som sitter baktill på västen INTE är till för att fästa kopplet i. Till en början undrade vi vilken funktion öglan egentligen har. Det visade sig att den är till för att öka hundens synlighet från flera vinklar.

När vi ändå är inne på användningen av koppel tillsammans med denna reflexväst blev vi positivt överraskade. Vi upptäckte nämligen att det går alldeles utmärkt att placera västen ovanpå en sele av modellen VGWBälte Extension. Så om du har en hundsele med koppelfäste framtill funkar det sannolikt utmärkt tillsammans med Reflection Blanket.

Vi antar att det även går bra att låta hunden bära ett halsband. Men selar med koppelfäste baktill är nog inte att rekommendera.

Eurasier i reflexvästen Reflection Blanket från Non-stop dogwear
Eurasiern Dwight bär Non-stop dogwears reflextäcke ovanpå en sele från VGWBälte.

Se pris i butik!

Avslutande tankar

Non-stop dogwears reflexväst Reflection Blanket lämpar sig utmärkt för användning till vardags. Den gör promenader i mörkret säkrare och ökar din och din hunds trygghet. Västen kan dock med fördel även användas i samband med vandring, löpning eller cykling med hund.

Efter att ha testat reflexvästen och imponerats av dess kombination av smidighet, enkelhet och effektivitet är vi sålda. Vi kommer garanterat att införskaffa ytterligare en Reflection Blanket så att båda våra hundar kan bära den samtidigt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *