Hotell hund

Fler tar in på hotell med hund

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för HotelSpecials.

Hundvänliga hotell har under en längre tid varit populära tillflyktsorter bland hundägare, inte minst de som erbjuder fyrverkerifritt nyårsfirande. Allt fler väljer dock även att ta in på hotell med hund på semestern – detta är också en trend som verkar cementeras framöver.

Bokningssajten Booking.com uppger nämligen att en majoritet av alla djurägare (närmare bestämt 55 %) hävdar att husdjuren är en lika viktig del av familjen som barnen. 49 % av de tillfrågade är också beredda att betala mer för boendet om även deras husdjur är välkomna. Det är därför troligt att många hundägare väljer att semestra hundvänligt under 2020.

Om att bo på hotell med hund i Sverige

Du kanske vill ta in på hotell med din hund i samband med en hundutställning eller någon annan hundsport? Eller så vill ni kanske bara komma hemifrån ett tag och ladda batterierna?

Oavsett av vilken anledning du vill checka in med din fyrbenta vän, är sannolikheten stor att det finns ett hundvänligt hotell i närheten av er destination. Nedan kommer jag att gå in på hur du hittar en plats där du kan bo på hotell med din hund i Sverige eller utomlands. Jag kommer även berätta lite kort om några av de hotell som jag själv har bott på med mina hundar.

Vi pratar mer om hotellvistelser med hund i detta poddavsnitt:

Vilka hotell tillåter hund?

Många hotell i Sverige tillåter dig att checka in tillsammans med din hund. Det är dock inte alla hotell som tillåter husdjur, så du bör först kontrollera att så är fallet.

Om du söker hotell via HotelSpecials kan du under ”Faciliteter” i sidofältet kryssa i rutan för ”Husdjur tillåtna” och på så vis filtrera bort de alternativ som inte är hundvänliga. Du kan även klicka dig vidare direkt till denna lista över svenska hotell där hundar är tillåtna.

Mina erfarenheter av att bo på hotell med hund i Sverige

Jag har personligen bott på hotell med hund i Sverige vid många tillfällen, från Lund och Ängelholm i söder till Luleå och Haparanda i norr. Vissa av hotellen har jag dessutom besökt flera gånger.

Precis som i utlandet varierar hundvänligheten och kvaliteten på hotellen ganska kraftigt. Dessa är några av de hotell, vandrarhem och liknande som jag under årens lopp har bott på med hund:

Om intresse finns kommer jag även att dela mig av kompletta recensioner av respektive hotell/vandrarhem.

Om att bo på hotell med hund under nyår

En vanlig anledning till att hundägare väljer att ta in på hotell med hund är för att få uppleva ett fyrverkerifritt nyår. Det finns nämligen ett antal hotell i Sverige som tillåter hund och, tack vare deras närhet till en flygplats, kan erbjuda sina gäster ett smällarfritt nyårsfirande.

Detta är en bra lösning för hundägare vars hundar lider av fyrverkerirädsla.

Mina erfarenheter av att bo på hotell med hund under nyår

Jag har vid två tillfällen (2016 och 2017) spenderat nyårshelgen på hotell med mina hundar. En av gångerna gjorde jag detta på Connect Hotel Skavsta, Nyköping och den andra gången på Hotell Frösö Park, Frösön (utanför Östersund). Vid bägge dessa tillfällen fick vi njuta av en fyrverkerifri nyårshelg, så om du vill undkomma fyrverkerierna med din hund kan jag varmt rekommendera dessa.

Frösö Park Hotell
Quality Hotel Frösö Park utanför Östersund

Det som dock bör tilläggas är att hotellvistelsen vid Skavsta dels innebar en hel del hissåkande med hund och att knapphändiga rastningsmöjligheter erbjöds på området kring hotellet och flygplatsen. Samtidigt är dettat troligtvis en kompromiss som många hundägare är beredda att göra.

Vid vistelsen på Frösö Park erbjöds bättre rastningsmöjligheter, samtidigt som väderförhållandena innebar ett stort antal minusgrader och mycket snö. Även här kan en del hissåkande krävas, men om du har tur kan sidodörren i den flygel där hundägare oftast får bo vara tillgänglig (inte insnöad). I sådana fall går det lätt att ta sig in och ut genom den.

Det finns dock fler platser runtom i landet där du kan fira fyrverkerifritt nyår eller bara koppla av med hela din flock. I ett kommande blogginlägg kommer jag att gå in mer på detta.

Har du en favorit bland landets hundvänliga hotell? Dela gärna med dig av dina erfarenheter av att bo på hotell med hund i kommentarsfältet nedan!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *