Fler tar in pĂ„ hotell med hund đŸ¶


Hotell hund

InlÀgget innehÄller reklam genom annonslÀnkar för HotelSpecials.

HundvĂ€nliga hotell har under en lĂ€ngre tid varit populĂ€ra tillflyktsorter bland hundĂ€gare, inte minst de som erbjuder fyrverkerifritt nyĂ„rsfirande. Allt fler vĂ€ljer dock Ă€ven att ta in pĂ„ hotell med hund pĂ„ semestern – detta Ă€r ocksĂ„ en trend som verkar cementeras framöver.

Bokningssajten Booking.com uppger nÀmligen att en majoritet av alla djurÀgare (nÀrmare bestÀmt 55 %) hÀvdar att husdjuren Àr en lika viktig del av familjen som barnen. 49 % av de tillfrÄgade Àr ocksÄ beredda att betala mer för boendet om Àven deras husdjur Àr vÀlkomna. Det Àr dÀrför troligt att mÄnga hundÀgare vÀljer att semestra hundvÀnligt under 2020.

Om att bo pÄ hotell med hund i Sverige

Du kanske vill ta in pÄ hotell med din hund i samband med en hundutstÀllning eller nÄgon annan hundsport? Eller sÄ vill ni kanske bara komma hemifrÄn ett tag och ladda batterierna?

Oavsett av vilken anledning du vill checka in med din fyrbenta vÀn, Àr sannolikheten stor att det finns ett hundvÀnligt hotell i nÀrheten av er destination. Nedan kommer jag att gÄ in pÄ hur du hittar en plats dÀr du kan bo pÄ hotell med din hund i Sverige eller utomlands. Jag kommer Àven berÀtta lite kort om nÄgra av de hotell som jag sjÀlv har bott pÄ med mina hundar.

Vilka hotell tillÄter hund?

MÄnga hotell i Sverige tillÄter dig att checka in tillsammans med din hund. Det Àr dock inte alla hotell som tillÄter husdjur, sÄ du bör först kontrollera att sÄ Àr fallet.

Om du söker hotell via HotelSpecials kan du under ”Faciliteter” i sidofĂ€ltet kryssa i rutan för ”Husdjur tillĂ„tna” och pĂ„ sĂ„ vis filtrera bort de alternativ som inte Ă€r hundvĂ€nliga. Du kan Ă€ven klicka dig vidare direkt till denna lista över svenska hotell dĂ€r hundar Ă€r tillĂ„tna.

Mina erfarenheter av att bo pÄ hotell med hund i Sverige

Jag har personligen bott pĂ„ hotell med hund i Sverige vid mĂ„nga tillfĂ€llen, frĂ„n Lund och Ängelholm i söder till LuleĂ„ och Haparanda i norr. Vissa av hotellen har jag dessutom besökt flera gĂ„nger.

Precis som i utlandet varierar hundvÀnligheten och kvaliteten pÄ hotellen ganska kraftigt. Dessa Àr nÄgra av de hotell, vandrarhem och liknande som jag under Ärens lopp har bott pÄ med hund:

Om intresse finns kommer jag Àven att dela mig av kompletta recensioner av respektive hotell/vandrarhem.

Om att bo pÄ hotell med hund under nyÄr

En vanlig anledning till att hundÀgare vÀljer att ta in pÄ hotell med hund Àr för att fÄ uppleva ett fyrverkerifritt nyÄr. Det finns nÀmligen ett antal hotell i Sverige som tillÄter hund och, tack vare deras nÀrhet till en flygplats, kan erbjuda sina gÀster ett smÀllarfritt nyÄrsfirande.

Detta Àr en bra lösning för hundÀgare vars hundar lider av fyrverkerirÀdsla.

Mina erfarenheter av att bo pÄ hotell med hund under nyÄr

Jag har vid tvĂ„ tillfĂ€llen (2016 och 2017) spenderat nyĂ„rshelgen pĂ„ hotell med mina hundar. En av gĂ„ngerna gjorde jag detta pĂ„ Connect Hotel Skavsta, Nyköping och den andra gĂ„ngen pĂ„ Hotell Frösö Park, Frösön (utanför Östersund). Vid bĂ€gge dessa tillfĂ€llen fick vi njuta av en fyrverkerifri nyĂ„rshelg, sĂ„ om du vill undkomma fyrverkerierna med din hund kan jag varmt rekommendera dessa.

Frösö Park Hotell
Quality Hotel Frösö Park utanför Östersund

Det som dock bör tillÀggas Àr att hotellvistelsen vid Skavsta dels innebar en hel del hissÄkande med hund och att knapphÀndiga rastningsmöjligheter erbjöds pÄ omrÄdet kring hotellet och flygplatsen. Samtidigt Àr dettat troligtvis en kompromiss som mÄnga hundÀgare Àr beredda att göra.

Vid vistelsen pĂ„ Frösö Park erbjöds bĂ€ttre rastningsmöjligheter, samtidigt som vĂ€derförhĂ„llandena innebar ett stort antal minusgrader och mycket snö. Även hĂ€r kan en del hissĂ„kande krĂ€vas, men om du har tur kan sidodörren i den flygel dĂ€r hundĂ€gare oftast fĂ„r bo vara tillgĂ€nglig (inte insnöad). I sĂ„dana fall gĂ„r det lĂ€tt att ta sig in och ut genom den.

Det finns dock fler platser runtom i landet dÀr du kan fira fyrverkerifritt nyÄr eller bara koppla av med hela din flock. I ett kommande blogginlÀgg kommer jag att gÄ in mer pÄ detta.

Har du en favorit bland landets hundvÀnliga hotell? Dela gÀrna med dig av dina erfarenheter av att bo pÄ hotell med hund i kommentarsfÀltet nedan!

Sebastian Liljegren

Sebastian Ă€r vd för Contentsmedjan AB – ett företag som producerar skriftligt innehĂ„ll Ă„t kunder inom en rad olika branscher. Han driver Ă€ven hundbloggen Hund24 tillsammans med sin fru, Elin Liljegren. Han har för nĂ€rvarande tvĂ„ hundar av rasen eurasier och har periodvis genom livet uppehĂ„llit sig med fyrbenta djur av olika slag. Sebastian har Ă€ven lĂ„ng och gedigen erfarenhet av att stĂ€lla ut hund, Ă€ven om han Ă„tminstone för stunden har dragit sig tillbaka frĂ„n utstĂ€llningsringarna för att fokusera pĂ„ andra aktiviteter.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Senaste artiklarna