Hund i korg på jobb där hunden får följa med

9 jobb där hunden får följa med

En hund kan tillföra mycket på en arbetsplats genom att sänka stressnivån och höja stämningen. Därför skulle man kunna tro att de borde vara självskrivna på alla kontor i vårt avlånga land. Men tyvärr är så inte fallet – trots att det finns en stor uppsida med hundvänliga arbetsplatser är hundar långt ifrån alltid välkomna. Men det finns som tur är vissa jobb där hunden får följa med i många fall!

Husdjursrelaterade yrken

När man funderar över vad hundägare jobbar med är det naturligt att husdjursrelaterade yrken kommer på tal. Nedan går vi igenom några av de sorters jobb där hundar får följa med.

Ytterligare förslag får du genom att lyssna på detta avsnitt av Snacka Hund:

1. Hunddagis/hundpensionat

Om du jobbar på ett hunddagis eller hundpensionat är chansen stor att din hund kan följa med dig till jobbet. Det förutsätter dock att beläggningen på dagiset/pensionatet tillåter detta.

2. Hundtränare

Ett annat vanligt jobb där hundar får följa med är hundtränare. Det är dock viktigt att din hund inte stör träningen av de andra hundarna. Men däremot är sannolikheten hög att du kan ta med din hund och låta den vänta i bilen medan träningen ågår.

3. Hundtrim

Hundtrim är en annan arbetsplats där hundar ofta är välkomna. Om du arbetar med att trimma hundar är det långt ifrån omöjligt att du kan förvara din hund på arbetsplatsen.

4. Djuraffär

Vissa djuraffärer tillåter sina anställda att ta med hunden till jobbet. Detta varierar dock kraftigt från fall till fall. Hunden bör då kunna förvaras på en begränsad yta bakom kassan eller på ett kontor.

Kontorsyrken

På tal om kontor är det vanligt med kontorsyrken där du som anställd har möjlighet att ta med dig hunden till jobbet. Nedan belyser vi två av de vanligaste yrkena inom denna kategori där hundvänligheten vanligtvis är hög.

Tecknad hund på kontor

5. Teknikyrken

I såväl teknikmeckat Silicon Valley som på andra arbetsplatser inom IT och teknik är hundar ett vanligt inslag på arbetsplatsen. Om du arbetar som programmerare eller liknande är det på många sätt och vis din marknad. Du kan därför välja att skaffa ett jobb där hunden får följa med.

6. Marknadsförare

På mediebyråer och inom diverse företag som arbetar med marknadsföring är det vanligt att kontoren är hundvänliga. Så om du arbetar som marknadsförare är chansen står att du kan få ta med hunden till jobbet.

Andra hundvänliga yrken

Utöver kontorsyrken och husdjursrelaterade yrken finns det även andra arbetsplatser där hundar kan vara välkomna. Nedan ger vi några exempel på yrken som potentiellt sett kan vara hundvänliga.

7. Ideellt arbete

När det kommer till ideellt arbete dokuserar arbetsgivaren ofta på att göra världen till en lite bättre plats att leva på. Istället för lön kan du ofta åtnjuta andra slags fördelar, såsom möjligheten att ta med dig hunden på jobbet. Så är dock inte alltid fallet utan det är viktigt att du kontrollerar detta med din arbetsgivare.

8. Vissa butiker

Utöver djuraffärer finns det även vissa andra butiker där hundar är välkomna. Om du själv äger butiken har du möjlighet att själv besluta om detta, i annat fall är det en förhandlingsfråga mellan dig och din arbetsgivare. Tänk dock på att vissa kunder kan vara pälsdjursallergiker.

9. Yrkeschaufför

Ett annat slags jobb där hunden får följa med är om du arbetar som yrkeschaufför. Då tänker vi kanske inte främst på taxichaufförer utan snarare dig som kör budbil eller jobbar som lastbilschaufför. Detta yrke är nästan som klippt och skuret för hundägare.

Avslutande tankar

Sammanfattningsvis kan vi säga att det finns många olika slags jobb där hunden får följa med. Som alltid finns det dock såväl fördelar som nackdelar med att ta med hunden till jobbet. Och det är viktigt att du tar med din hund i samförstånd med din arbetsgivare. Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till såväl kollegor som kunder.

Tar du med din hund till jobbet? Eller har du kanske förslag på ytterligare yrken där hundar är välkomna? Kommentera nedan och berätta!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *