Bild som visar att hundar är kittliga

Är hundar kittliga?

När din hund lägger sig på rygg är det svårt att inte klia den på magen. Men när du gör detta kan det hända att hunden sprätter med sina ben. Så är hundar kittliga?

Ja, vissa hundar är kittliga på öron, nacke eller rygg. Precis som hos oss människor kan det variera var på kroppen hundar reagerar på att bli kittlade. Vissa är också mer känsliga än andra. Tassarna och svansroten brukar vara lite mer känsliga.

Vi kan med andra ord slå fast att vissa hundar är kittliga. Hunden har nämligen samma nervändar på huden som människan har. Så när du kommer åt det rätta stället på din hunds kropp kommer den att känna detta. Sannolikt känns det på ett liknande sätt som när vi människor blir kittlade.

Var på kroppen är hundar kittliga?

Det varierar från hund till hund var de är mest känsliga för att bli kittlade. Därför är det svårt att ge ett rakt och enhetligt svar på var hundar är kittliga. Men generellt sett är de ofta lite mer känsliga på magen eller på sidan av kroppen. Dessutom kan allt från tassarnas undersida till svansroten, ryggen och bakom öronen vara bra ställen att kittla din hund.

Hur vet man om ens hund är kittlig?

Att hundar förlänger våra liv råder det inga tvivel om. Men hundar tycks inte vara fullt lika kittliga som vi människor är. Det bästa sättet att ta reda på om din hund är kittlig är att testa. Försök att kittla hunden under tassarna, vid svansroten, på magen, på ryggen eller bakom öronen. Om du hittar ett ställer där din hund är kittlig kommer du att märka detta på hundens reaktion. Till exempel kan hunden rynka sin näsa som ett svar på behandlingen. Forskning har även visat att hundar kan flämta istället för att skratta när de blir kittlade.

Avslutande tankar om huruvida hundar är kittliga

Efter att ha läst denna artikel vet du att hundar är kittliga. Men vissa vovvar gillar att bli kittlade mer än vad andra gör. Därför är det viktigt att du läser av hunden och dennes kroppsspråk för att se om den gillar behandlingen eller inte.

Gillar din hund att bli kittlad? Vilket ställe på kroppen är i sådana fall mest känsligt för kittling? Kommentera nedan!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *