BÀsta trimbordet för hund

BÀsta trimbordet för hund

InlÀgget innehÄller reklam genom annonslÀnkar för vidaXL.

Ett trimbord för din hund kan underlÀtta för dig som hundÀgare nÀr det Àr dags att sköta om din fyrbenta vÀn. Genom att stÀlla hunden pÄ bordet fÄr du en mer bekvÀm arbetsstÀllning och kan enklare trimma, borsta och fixa i ordning din hund inför till exempel en hundutstÀllning eller för att göra den fin till vardags.

MÄnga förestÀller sig kanske att trimbord frÀmst Àr till för mindre hundar. Faktum Àr dock att mÄnga av dessa klarar en vikt pÄ uppemot 50-60 kilo vilket gör att de Àven klarar vikten frÄn en större hund. Med det sagt kan det av flera anledningar var knepigt att placera till exempel en leonberger pÄ bordet. Men för mÄnga av de hundratals hundraser som förekommer i svenska hushÄll kan detta vara en utmÀrkt lösning.

I detta blogginlĂ€gg kommer jag att titta pĂ„ de allra bĂ€sta trimborden för hundar och fastslĂ„ vilket som Ă€r bĂ€st i test. LĂ€s igenom hela artikeln eller klicka dig fram till önskad del av denna via innehĂ„llsförteckningen nedan – valet Ă€r ditt!

Trimbord för hund: BÀst i test 2020

Oavsett om du Àr en professionell hundtrimmare, föredrar att pÄ egen hand hÄlla dina hundar i skick inför hundutstÀllningar eller bara gillar att göra din hund vardagsfin, Àr ett trimbord för mÄnga hundÀgare ett mÄste. Bordet gör det sÄ mycket enklare och sÀkrare för dig att hantera din hund och gör samtidigt upplevelsen mindre stressande för hunden.

Det finns dock mÄnga olika trimbord att vÀlja mellan i butiker pÄ nÀtet sÄ vilken ska man egentligen vÀlja? Jag har gÄtt igenom djungeln av stÀllbara, höj- och sÀnkbara, portabla och hydrauliska bord för trimning av hund och valt ut de enligt mitt tycke allra bÀsta produkterna:

1. vidaXL hydrauliskt trimbord

Hydrauliskt trimbord för hund
vidaXL hydrauliskt trimbord

Oavsett om du har tÀnkt trimma din hund hemmavid, pÄ hundutstÀllning eller pÄ resa Àr detta ett utmÀrkt val. Bordet har en halkfri bordsyta och en hÄllbar ram av jÀrn. Bordet levereras dessutom med en justerbar galge som du klÀmmer fast pÄ bordet samt ett koppel.

Kopplet hjÀlper till att hÄlla hunden pÄ plats under trimningen eller pÀlsvÄrden. Galgen Àr tÄlig och enkel att avlÀgsna frÄn bordet dÄ den inte anvÀnds. Detta gör det enklare att transportera och förvara bordet.

Tack vare bordets hydrauliska hiss och prisvÀrdhet utnÀmner jag detta trimbord till bÀst i test!

Se pris i butik!

2. vidaXL stÀllbart trimbord med 2 koppel

Trimbord för tvÄ hundar
vidaXL trimbord för tvÄ hundar

Om du har tvÄ hundar som du vill kunna trimma och borsta samtidigt Àr detta bordet för dig. Detta Àr ett mÄngsidigt trimbord för hund med halkfri bordsskiva och en hÄllbar jÀrnram.

Bordet levereras med en avtagbar och justerbar galge samt tvÄ koppel som hÄller dina hundar pÄ plats pÄ bordet. Detta trimbord med galge Àr ett utmÀrkt val för dig som vill kunna hantera tvÄ hundar samtidigt hemma, pÄ hundutstÀllning eller pÄ resa.

Se pris i butik!

3. vidaXL stÀllbart trimbord med 1 koppel

Trimbord hund
vidaXL trimbord för en hund

Detta Àr en variant av ovanstÄende trimbord som har ett enskilt koppel istÀllet för tvÄ. Det Àr dÀrmed ett bra val för dig som bara har en hund eller föredrar att hantera en hund Ät gÄngen pÄ bordet.

Det justerbara trimbordet frÄn vidaXL Àr ett professionellt bord som kan anvÀndas sÄvÀl hemma som pÄ resa eller pÄ hundutstÀllning och ger dig en bekvÀm arbetsyta. Bordet levereras tillsammans med en justerbar galge som du enkelt klÀmmer fast pÄ bordet samt ett koppel som hÄller din hund pÄ plats medan du jobbar med den.

Se pris i butik!

Portabelt trimbord för hund

Portabelt trimbord
vidaXL portabelt trimbord

Om du Àr pÄ jakt efter ett portabelt trimbord Àr detta produkten för dig. Detta portabla bord frÄn vidaXL har en jÀrnram samt en justerbar galge och ett koppel. Bordsskivan har förstÄs en halkfri gummimatta som Àr sÀker och bekvÀm för din hund att stÄ pÄ.

Detta Àr ett hopfÀllbart trimbord som Àr enkelt att förvara och transportera. Bordet har dessutom hjul vilket gör att du utan problem kan justera dess position. Till rÄga pÄ allt har det en förbÀttrad lÄshake som förhindrar att bordet fÀlls ihop vid fel tillfÀlle.

Se pris i butik!

SÄ vet du vilket trimbord för hund du behöver

Nu nÀr vi har gÄtt igenom ett antal olika trimbord tillsammans ovan, har det blivit dags att titta nÀrmare pÄ ditt specifika behov. Hur ska du kunna veta vilket trimbord för hund du behöver? För att besvara denna frÄgan kommer jag nedan att gÄ igenom de viktigaste frÄgorna som du bör stÀlla dig sjÀlv för att kartlÀgga ditt behov.

Det Àr nÀmligen viktigt att det trimbord som du köper motsvarar sÄvÀl ditt behov som din hunds. NÄgra av de viktigaste egenskaperna att hÄlla utkik efter i jakten pÄ den rÀtta produkten av detta slag Àr följande:

Trimbordets hÄllbarhet

Det trimbord för hund som du vÀljer att införskaffa bör kunna klara av att anvÀndas flitigt. Detta gÀller sÀrskilt om du har fler Àn en hund, ofta deltar i hundutstÀllningar eller driver en professionell hundsalong. Bordet bör dÀrför vara tillverkat av ett hÄllbart material sÄsom stÄl. En fördel med rostfritt stÄl Àr att det Àr sÄvÀl hÄllbart som motstÄndskraftigt mot rost, vilket gör att det kan anvÀndas Àven i fuktiga eller vÄta miljöer sÄsom i ditt badrum eller pÄ ett hundsim.

MÄnga av de trimbord som finns tillgÀngliga i butiker Àr dock tillverkade av aluminium eller plast. Dessa bÀgge material har egenskaper som skiljer sig mycket Ät frÄn stÄlets. Detta Àr dÀrför en vÀldigt viktig faktor att ta hÀnsyn till.

Höjd

Vissa hundÀgare föredrar ett högt trimbord medan andra hellre vill ha ett lÄgt bord. Eftersom det ofta tar ganska lÄng tid att trimma, borsta och vÄrda en hund Àr det viktigt att du har en bekvÀmlig arbetsstÀllning och inte tvingas ta lÄnga pauser. Om du inte kan hitta ett bord med önskad höjd bör du övervÀga ett stÀllbart bord, kanske till och med ett höj- och sÀnkbart trimbord med hydraulisk hiss.

LÀtt att rengöra

Det blir inte sÀllan fullt med hundhÄr och klippta klor pÄ ett trimbord. Dessutom delar gÀrna vissa hundar med sig av lite dregel. Det bord som du vÀljer att införskaffa bör dÀrför vara lÀtt att rengöra och gÀrna ha en vattentÀt bordsskiva som kan rengöras med vatten. Detta gör att ditt bord kommer att hÄlla under en lÀngre tid.

Fritt frÄn statisk elektricitet

Det Àr lÀtt hÀnt att statisk elektricitet bildas i samband med att man utför pÀlsvÄrd pÄ en hund. Detta kan dels ge dig oönskade stötar men ocksÄ fÄ hundens hÄr att resa sig upp. Ett trimbord med gummimatta och gummifötter kan bidra till att minska den statiska elektriciteten Àven om de kanske inte helt tar bort den.

SĂ€kerhetsfunktioner

Ett trimbord för hund bör ha sÀkerhetsfunktioner som till exempel gör att hunden inte kan röra sig plötsligt medan den trimmas eller hoppa ner frÄn bordet. Detta Àr sÀrskilt viktigt nÀr man anvÀnder en klippmaskin i kÀnsliga omrÄden sÄsom hundens ansikte.

VÀlj dÀrför gÀrna ett trimbord som antingen har en justerbar galge eller en fast sÄdan. En justerbar galge gör att du kan justera galgen för att anpassa den utifrÄn din tilltÀnkta arbetsstÀllning. Detta Àr bland annat fördelaktigt om du har flera hundar att trimma och vÄrda.

En annan viktig sÀkerhetsfunktion Àr en gummimatta som förhindrar att hunden halkar pÄ bordet och sÀkerstÀller att denne hÄller sig pÄ plats.

Förvaringsutrymme

NÀr du vÀl har placerat din hund pÄ ett trimbord vill du inte behöva lÀmna den för att hÀmta verktyg och tillbehör sÄsom din hundfön och klippmaskin, hundborstar och liknande. Ett bord som har förvaringsmöjligheter gör att du kan ha allt pÄ plats och förbereda inför pÀlsvÄrden. Förvaringsutrymmet kan till exempel bestÄ av nÀtkorgar under bordet eller krokar pÄ sidan av bordet att hÀnga olika tillbehör i.

Hundens upplevelse

Det Àr viktigt att din hund kÀnner sig bekvÀm med att vÄrdas. Ett bra trimbord för hund Àr dÀrför framtaget för att ge hunden en trevlig upplevelse.

HÀr kommer bland annat bordets storlek in i bilden. Om bordsytan Àr för liten för din hund kommer han eller hon inte att kÀnna sig bekvÀm med att stÄ pÄ bordet. Du bör dÀrför kontrollera bordets mÄtt pÄ förhand och jÀmföra dessa mot en yta dÀr din hund kan stÄ, sitta och lÀgga sig pÄ ett bekvÀmt sÀtt.

Hund pÄ trimbord
Hund pÄ trimbord i samband med hundutstÀllning.

SÄ kan du göra din hund bekvÀm med trimbordet

Det kan finnas flera olika anledningar till att din hund inte gillar att stÄ pÄ trimbordet. En av de vanligaste orsakerna Àr nervositet, men Àven rÀdsla för denna nya upplevelse Àr en vanlig sÄdan. Genom att förbereda och ha allt redo nÀr hunden placeras pÄ bordet kan du göra mycket för att lugna hunden. Glöm inte heller bort att uppmuntra hunden nÀr den sköter sig bra pÄ bordet.

Följ gÀrna dessa tips för att förbÀttra upplevelsen för din hund:

 1. LÄt hunden bekanta sig med bordet innan du börjar anvÀnda det första gÄngen. LÄt honom eller henne gÄ omkring pÄ bordet och lukta in det. Var generös med beröm och lÄt hunden bli bekvÀm med bordet och dess kanter.
 2. Prata med din hund nÀr du gör den redo för att vÄrdas. Ha gÀrna lite godis tillgÀngligt för att med hjÀlp av detta uppmuntra bra beteende och snÄla som sagt inte med beröm. Var ocksÄ tydlig med dina instruktioner under pÀlsvÄrden.
 3. Du bör inte skynda dig igenom processen och riskera att skada hunden eller göra ett misstag. Å andra sidan bör du inledningsvis försöka hĂ„lla nere arbetstiden för att minimera den tid som din hund behöver spendera pĂ„ bordet.
 4. HÄll hela tiden en hund pÄ din hand för att fÄ den att kÀnna sig mer bekvÀm och sÀker. Kombinera detta med muntliga hundkommandon och flytta varsamt hunden i rÀtt position. Försök att fÄ hunden att förstÄ vad som förvÀntas av den, sÀrskilt om den inte Àr van vid att vistas pÄ ett trimbord.
 5. Börja gÀrna med att vÀnja hunden vid trimbordet i en ung Älder. Detta gÀller Àven om du inte har tÀnkt börja trimma hunden sÄ pass tidigt. Det Àr fördelaktigt att lÄta hunden bli van vid bordet sÄ tidigt som möjligt för att förhindra att en skrÀck för dettabyggs upp med tiden.
 6. Belöna gÀrna och ofta för att försöka fÄ Àven den mest besvÀrliga hunden att lÄta sig vÄrdas pÄ bordet.

Avslutande tankar om trimbord för hundar

Genom att lÀsa igenom denna köpguide har du förhoppningsvis fÄtt flera intressanta tips pÄ trimbord till din hund. Det finns mÄnga produkter pÄ marknaden tillgÀngliga inom denna kategori, men för att spara dig sÄvÀl tid som pengar har jag valt ut ett fÄtal av dessa att titta nÀrmare pÄ.

Även om jag inte sjĂ€lv anvĂ€nder ett trimbord i samband med att jag torkar eller borstar mina eurasier, kan jag se fördelen med dessa för framför allt Ă€gare till lite mindre hundar. Har man en större hund kan det dels vara krĂ„ngligt att fĂ„ upp hunden pĂ„ bordet men ocksĂ„ en utmaning att fĂ„ plats med denne pĂ„ bordsytan. Det förstnĂ€mnda problemet kan dock lösas med hjĂ€lp av ett hydrauliskt trimbord.

Äger du sjĂ€lv ett trimbord eller funderar du pĂ„ att införskaffa ett sĂ„dant? Eller har du valt att avstĂ„ frĂ„n att trimma och/eller borsta din hund pĂ„ ett bord? Kommentera gĂ€rna nedan för att dela med dig av dina egna tankar pĂ„ Ă€mnet!

Liknande artiklar

Prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev

2 reaktioner pĂ„ ”BĂ€sta trimbordet för hund”

 1. Hej
  jag har letat som en galning pÄ nÀtet efter begagnade trimbord(tradera blocket mm mm) men kan inte hitta nÄgot
  Har du tips vad man ska leta
  Mvhl Emma

  1. Sebastian Liljegren

   Hej Emma! Jag vet faktiskt inte riktigt var de kan tĂ€nkas finnas – möjligtvis i nĂ„gon köp- och sĂ€ljgrupp pĂ„ Facebook kanske? Men det verkar som att de som har trimbord hĂ„ller hĂ„rt i dessa just nu, trots att de flesta hundutstĂ€llningar Ă€r instĂ€llda för stunden.

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *