Pudel i julklÀder för hundar

BÀsta julklÀderna för hundar: Jultröja till din hund

InlÀgget innehÄller reklam genom annonslÀnkar för Zooplus. Alla produkter som vi tipsar om i artikeln har valts ut oberoende av vÄr redaktion. Om du gör ett köp via lÀnkarna nedan erhÄller vi en provision.

Oavsett om den största av Ärets högtider ligger precis runt hörnet eller befinner sig nÄgra mÄnader eller veckor bort, Àr det aldrig för sent att börja förbereda sig för denna högtid. NÀr du som hundÀgare gör dig redo att komma i julstÀmning kan du övervÀga att köpa julklÀder till hunden. För vad vore vÀl trevligare Àn iklÀ din hund en jultröja med granna fÀrger och ett juligt motiv?!

Vi pĂ„stĂ„r naturligtvis inte att alla hundar bör bĂ€ra hundklĂ€der – för vissa hundraser vore detta rentav olĂ€mpligt! Vi syftar dĂ„ frĂ€mst pĂ„ de raser som redan har en vĂ€rmande pĂ€ls som skyddar mot kylan. Men om du redan anvĂ€nder klĂ€der till din hund kan det vara vĂ€rt att kika nĂ€rmare pĂ„ julklĂ€der. För en jultröja till hunden behöver egentligen inte vara mer avancerad Ă€n att den har juliga fĂ€rger eller ett juligt mönster.

Om du Àr pÄ jakt efter en trevlig tröja till din hund som hör julen till, tipsar vi om sÄdana nedan. Vi har Àven skrivit en separat artikel dÀr du kan fÄ hjÀlp att vÀlja ut en hundtröja.

Stiliga julklÀder för hundar

En av de allra roligaste sakerna med julen Àr att som hundÀgare fÄ se sin hund bÀra en jultröja och gÄ omkring i bostaden med denna. Nedan tipsar vi om nÄgra av de bÀsta och mest stiliga julklÀder för hundar som pengar kan köpa. Vi har dock försökt att efter bÀsta förmÄga anpassa urvalet med hÀnsyn till att du som husse eller matte ska kunna hitta nÄgonting du gillar. Detta alldeles oavsett storleken pÄ din budget och din hund.

Stickad jultröja till hunden

Stickad jultröja för hundar

Se pris i butik!

Letar du efter en riktigt snygg stickad jultröja till hunden? Denna finstickade hundjacka passar bra in pÄ beskrivningen och Àr tillverkad i 100 % bomull. Den har dessutom ett varmt foder av fleece samt ett kardborreband som hÄller tröjan pÄ plats.

JulklĂ€der för hundar behöver inte nödvĂ€ndigtvis bestĂ„ av hundanpassade tomedrĂ€kter – eller för dens skull vara röda. Det gĂ„r förstĂ„s lika bra att vĂ€lja en lite mer diskret jultröja till hunden, sĂ„som denna med ett juligt mönster.

👍 Fördelar:

  • Diskret jultröja för hundar.
  • Passar smĂ„ och medelstora hundar.
  • Juligt mönster och polokrage.

👎 Nackdelar:

  • Passar inte större hundar.

Trixie Santa tomtejacka för hundar

Se pris i butik!

Denna tomtejacka frÄn Trixie Àr en hundjacka med luva, svart bÀlte och vita plyschkanter. Den Àr tillverkad i ett stretchigt material och Àr enkel att sÀtta pÄ hunden. Kardborrebandet kring bröstet hjÀlper till att hÄlla tomtejackan pÄ plats.

TomtedrÀkten Àr en slags jultröja för din hund som passar smÄ och medelstora hundar. SÄ oavsett om du har tÀnkt anvÀnda den frÀmst i samband med julkortsfotograferingen, julbordet eller julklappsfotograferingen, kommer din hund att bli den snyggaste tomten nÄgonsin!

👍 Fördelar:

  • TomtedrĂ€kt för smĂ„ och medelstora hundar.
  • Tillverkad i mjuk och mysig fleece.
  • Komplett med svart bĂ€lte.

👎 Nackdelar:

  • Passar inte stora hundar.

Att tÀnka pÄ nÀr du ska köpa en jultröja till hunden

Innan du ger dig i kast med att köpa julklÀder till din hund Àr det viktigt att ha vissa saker i Ätanke. Till att börja med Àr storleken förstÄs en vÀldigt viktig faktor som inte gÄr att bortse ifrÄn. För det finns knappast nÄgot vÀrre Àn att bestÀlla otroligt gulliga hundklÀder pÄ nÀtet, bara för att inse att storleken Àr helt fel. Detta gÀller alldeles oavsett om jultröjan sitter som ett tÀlt pÄ hunden eller om den knappt gÄr att dra över huvudet. Storleken Àr ocksÄ A och O för din hunds komfort.

NÀr du ska ta din hunds mÄtt bör du först avlÀgsna hundens halsband, om den bÀr ett sÄdant inomhus. Borsta Àven ner pÀlsen om den annars Àr vÀldigt fluffig. PÄ sÄ vis fÄr du möjlighet att ta mer exakta mÄtt.

MÀt sedan din hund lÀngs ryggens lÀngd, frÄn nackens underkant och hela vÀgen till svansroten. Ta Àven mÄttet pÄ den bredaste delen av bröstet nÀr du mÀter bröstvÀdd. Och glöm inte bort att mÀta runt hundens nacke (dÀr halsbandet vanligtvis sitter) för att ta reda pÄ nackstorleken.

Om din hund har en kraftig kroppsbyggnad bör du övervÀga att vÀlja en storlek större pÄ jultröjan till hunden. Detta för att undvika att hundens julklÀder sitter lika tajt som ett korvskinn pÄ kroppen.

NÀr du vÀl har din hunds mÄtt Àr det bara att bestÀlla en stilig jultröja till din hund!

Avslutande tankar

NĂ€r du shoppar julklĂ€der till hunden kan det vara svĂ„rt att hitta rĂ€tt plagg i det stora utbud av hundklĂ€der med juliga mönster och motiv. Men det finns egentligen ingen anledning att komplicera det hela – vĂ€lj antingen en tomtedrĂ€kt till hunden eller en snygg jultröja med ett trevligt mönster. SvĂ„rare Ă€n sĂ„ behöver det inte vara!

AnvÀnder du en julkostym eller jultröja till hunden, eller lÄter du den glÀnsa i sin naturliga prakt? Kommentera nedan om du föredrar tomtedrÀkt, julig tröja eller varken eller!

Liknande artiklar

Prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *