Pudel i julkläder för hundar

Bästa julkläderna för hundar: Jultröja till din hund

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Zooplus. Alla produkter som vi tipsar om i artikeln har valts ut oberoende av vår redaktion. Om du gör ett köp via länkarna nedan erhåller vi en provision.

Oavsett om den största av årets högtider ligger precis runt hörnet eller befinner sig några månader eller veckor bort, är det aldrig för sent att börja förbereda sig för denna högtid. När du som hundägare gör dig redo att komma i julstämning kan du överväga att köpa julkläder till hunden. För vad vore väl trevligare än iklä din hund en jultröja med granna färger och ett juligt motiv?!

Vi påstår naturligtvis inte att alla hundar bör bära hundkläder – för vissa hundraser vore detta rentav olämpligt! Vi syftar då främst på de raser som redan har en värmande päls som skyddar mot kylan. Men om du redan använder kläder till din hund kan det vara värt att kika närmare på julkläder. För en jultröja till hunden behöver egentligen inte vara mer avancerad än att den har juliga färger eller ett juligt mönster.

Om du är på jakt efter en trevlig tröja till din hund som hör julen till, tipsar vi om sådana nedan. Vi har även skrivit en separat artikel där du kan få hjälp att välja ut en hundtröja.

Stiliga julkläder för hundar

En av de allra roligaste sakerna med julen är att som hundägare få se sin hund bära en jultröja och gå omkring i bostaden med denna. Nedan tipsar vi om några av de bästa och mest stiliga julkläder för hundar som pengar kan köpa. Vi har dock försökt att efter bästa förmåga anpassa urvalet med hänsyn till att du som husse eller matte ska kunna hitta någonting du gillar. Detta alldeles oavsett storleken på din budget och din hund.

Stickad jultröja till hunden

Stickad jultröja för hundar

Se pris i butik!

Letar du efter en riktigt snygg stickad jultröja till hunden? Denna finstickade hundjacka passar bra in på beskrivningen och är tillverkad i 100 % bomull. Den har dessutom ett varmt foder av fleece samt ett kardborreband som håller tröjan på plats.

Julkläder för hundar behöver inte nödvändigtvis bestå av hundanpassade tomedräkter – eller för dens skull vara röda. Det går förstås lika bra att välja en lite mer diskret jultröja till hunden, såsom denna med ett juligt mönster.

Fördelar:

  • Diskret jultröja för hundar.
  • Passar små och medelstora hundar.
  • Juligt mönster och polokrage.

Nackdelar:

  • Passar inte större hundar.

Trixie Santa tomtejacka för hundar

Se pris i butik!

Denna tomtejacka från Trixie är en hundjacka med luva, svart bälte och vita plyschkanter. Den är tillverkad i ett stretchigt material och är enkel att sätta på hunden. Kardborrebandet kring bröstet hjälper till att hålla tomtejackan på plats.

Tomtedräkten är en slags jultröja för din hund som passar små och medelstora hundar. Så oavsett om du har tänkt använda den främst i samband med julkortsfotograferingen, julbordet eller julklappsfotograferingen, kommer din hund att bli den snyggaste tomten någonsin!

Fördelar:

  • Tomtedräkt för små och medelstora hundar.
  • Tillverkad i mjuk och mysig fleece.
  • Komplett med svart bälte.

Nackdelar:

  • Passar inte stora hundar.

Att tänka på när du ska köpa en jultröja till hunden

Innan du ger dig i kast med att köpa julkläder till din hund är det viktigt att ha vissa saker i åtanke. Till att börja med är storleken förstås en väldigt viktig faktor som inte går att bortse ifrån. För det finns knappast något värre än att beställa otroligt gulliga hundkläder på nätet, bara för att inse att storleken är helt fel. Detta gäller alldeles oavsett om jultröjan sitter som ett tält på hunden eller om den knappt går att dra över huvudet. Storleken är också A och O för din hunds komfort.

När du ska ta din hunds mått bör du först avlägsna hundens halsband, om den bär ett sådant inomhus. Borsta även ner pälsen om den annars är väldigt fluffig. På så vis får du möjlighet att ta mer exakta mått.

Mät sedan din hund längs ryggens längd, från nackens underkant och hela vägen till svansroten. Ta även måttet på den bredaste delen av bröstet när du mäter bröstvädd. Och glöm inte bort att mäta runt hundens nacke (där halsbandet vanligtvis sitter) för att ta reda på nackstorleken.

Om din hund har en kraftig kroppsbyggnad bör du överväga att välja en storlek större på jultröjan till hunden. Detta för att undvika att hundens julkläder sitter lika tajt som ett korvskinn på kroppen.

När du väl har din hunds mått är det bara att beställa en stilig jultröja till din hund!

Avslutande tankar

När du shoppar julkläder till hunden kan det vara svårt att hitta rätt plagg i det stora utbud av hundkläder med juliga mönster och motiv. Men det finns egentligen ingen anledning att komplicera det hela – välj antingen en tomtedräkt till hunden eller en snygg jultröja med ett trevligt mönster. Svårare än så behöver det inte vara!

Använder du en julkostym eller jultröja till hunden, eller låter du den glänsa i sin naturliga prakt? Kommentera nedan om du föredrar tomtedräkt, julig tröja eller varken eller!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *