Hund vars ägare har valt att beställa hundmat online

Fördelar med att beställa din hundmat online

Inlägget är i samarbete med Widforss och innehåller betald marknadsföring.

Precis som många andra hundägare har jag ett heltidsjobb och dessutom mina hundar att ta hand om. Till råga på allt bor jag på landsbygden och har ganska långt till närmaste fysiska butik som säljer hundmat. Därför föredrar jag att beställa mitt hundfoder online, och jag rekommenderar dig som lever ett hektiskt liv att göra detsamma!

Det finns nämligen många fördelar med att beställa hundfoder online jämfört med att köpa fodret i butik. I denna artikel kommer jag att belysa fördelarna med att göra detta. Jag kommer även dela med mig av mina bästa tips kring att välja foder. Som grädde på moset bjuder jag även på bilder från mitt senaste onlineköp!

Fördelarna med att beställa hundfoder online

Mina hundar är beroende av mig för att få sina grundläggande behov tillfredsställda. De har bland annat ett behov av motion och behöver även utfodras med ett bra foder. Utöver detta har de även sekundära behov. Därför bör du även införskaffa hundgodis, leksaker, bäddar och andra tillbehör. Dessa är inte helt nödvändiga men ser till att din hund är lycklig och har det bra.

Personligen köper jag en hel del hundtillbehör av olika slag. Av denna anledning har jag fått erfara hur mycket smidigare det är att köpa foder och tillbehör på nätet. Några av de främsta fördelarna med att beställa hundfoder online belyser jag här!

Snabb leverans

Vissa nätbutiker tar av olika skäl lite längre tid på sig att skicka ut beställningar från lagret. Men generellt sett erbjuder de snabb leverans – ofta har du dina varor redan inom 1-2 arbetsdagar.

Ett företag som är föredömligt när det kommer till snabba leveranser är Widforss. Det finns trots allt goda skäl till att de ibland kallas för Snabbforss! När jag la den beställning som jag berör längre ner i denna artikel fick jag mina varor snabbt och punktligt. Detta trots att jag bor på vischan och har en bit till närmaste åkericentral.

Bekväm hemleverans

Om du köper stora fodersäckar vet du att dessa kan vara ganska tunga. Därför kan det vara skönt att slippa släpa hem dem från butiken utan att istället få dem levererade till dörren. Detta är ytterligare en fördel med att beställa hundfoder online: du kan välja hemleverans som ett leveranssätt. Just bekvämligheten är en fördel med att handla på nätet som inte bör underskattas!

Hund som inspekterar en hemleverans av hundfoder och leksaker

Många leveransalternativ

Många hundbutiker på nätet erbjuder sina kunder flera leveransalternativ. Om vi återigen tar Widforss som ett exempel kan du hos dem välja mellan följande fraktsätt:

 • PostNord
 • PostNord företagsfrakt
 • Best Transport
 • Budbee
 • Instabox Express
 • DHL
 • DB Schenker
 • Premo
 • Bussgods
 • Early Bird
 • Airmee
 • SwePelago.

Du har med andra ord flera olika alternativ att välja mellan. Early Birds morgonbrev lämpar sig dock bättre för mindre beställningar och inte när du ska beställa hundmat online. Det smidigaste är såklart att välja hemleverans till dörren. Med det sagt kan du även välja att hämta upp paketet med hundfoder hos ditt närmsta paketombud.

Större utbud

En annan fördel med att köpa foder och tillbehör till din hund på nätet är det större utbudet. Hos näthandlare har du ofta fler produkter att välja mellan än vad som ryms i en fysisk butik. Det innebär också att du kan hitta hundfoder, hundleksaker, tuggben och godis som du aldrig tidigare har sett i din lokala butik.

Tänk på detta när du väljer hundfoder

När vi nu har slagit fast att det är bättre att beställa hundfoder online är nästa steg att välja ett foder. Det finns trots allt många olika produkter att välja mellan och utbudet kan ibland vara snårigt och svårt att navigera. Därför tänkte jag även dela med mig av mina bästa tips kring att välja hundfoder!

Mat och motion är trots allt två av hundens mest grundläggande behov. Därför är det viktigt att du väljer foder med omsorg och inte bara klickar hem första bästa produkt som du ser. Ett bra hundfoder hjälper nämligen din hund att hålla sig frisk och hälsosam. Men det kan vara svårt att veta vilka foder som är bättre än andra. Dessutom finns det många som har ganska starka åsikter kring detta.

Till exempel kan såväl uppfödare som veterinärer, hundcoacher och andra hundägare vilja tipsa dig om ett visst foder. Men inte ens de verkliga experterna på området är samstämmiga kring vilken hundmat som är den bästa. En anledning till detta är att det helt enkelt inte finns ett entydigt svar på denna fråga.

Därför behöver du själv försöka avgöra vilket foder som passar din hund bäst. Du behöver då välja vilken slags hundfoder du ska köpa, hur högkvalitativa ingredienserna ska vara och hur mycket fodret får kosta. Ett av de första valen du behöver göra är om du ska ge din hund ett torrt foder eller någon annan typ av foder.

Nedan delar jag med mig av mina bästa tips när du ska beställa hundfoder online!

Hund som inspekterar en hemleverans av hundfoder online

Så väljer du rätt foder till din hund

När du ska beställa hundfoder online är det viktigt att du gör detta med din hund i åtanke. Du bör nämligen välja ett foder som passar hunden ifråga och dess specifika behov. Behovet kan också komma att ändras över tid, till exempel i takt med stigande ålder eller på grund av andra faktorer.

Den bästa rekommendationen som jag kan ge dig är att välja ett så kallat helfoder. Ett sådant hundfoder innehåller alla viktiga näringsämnen. Det har också en bra balans av kolhydrater, protein, fett, vitaminer och mineraler. När du ger din hund ett sådant foder behöver du som regel inte komplettera kosten med tillskott av olika slag. Med detta sagt kan det såklart finnas undantag från denna regel.

För att försäkra dig om att fodret håller en hög kvalitet bör du även välja tillverkare med omsorg. Några exempel på varumärken som tillverkar högkvalitativa hundfoder är:

 • Bozita Robur
 • Eukanuba
 • Orijen
 • Purina
 • Royal Canin.

Det finns dock mängder av varumärken att välja bland. Därför skadar det inte att fråga runt bland dina hundintresserade vänner och bekanta. De har säkert egna erfarenheter av såväl bättre som sämre foder.

Sedan kan du även beställa hem ett hundfoder online och testa det på din hund. Om hunden verkar må bra av fodret håller det förmodligen en tillräckligt god kvalitet. Några tecken som kan indikera att ett foder gör vad det ska är att hunden:

 • har tillräckligt mycket energi för att hålla sig aktiv
 • inte har klåda (klådan kan dock bero på helt andra orsaker än valet av foder)
 • har en fin päls och fina klor
 • har en lagom fast avföring.

Hundfoder för känslig mage

Vissa hundar har en mage som är lite känsligare. Om din hund stämmer in på denna beskrivning vet du att många foder kan orsaka lös avföring, kräkningar och gasbesvär. Som tur är finns det dock flera varumärken som tillverkar hundfoder för känslig mage. Dessa foder har en sammansättning av ingredienser som på ett bättre sätt främjar hundens matsmältning och tarmhälsa.

Hundfoder för hundar med lägre aktivitetsnivå

Är din hund äldre och inte fullt lika aktiv som tidigare? Har hunden lagt på sig några kilon för mycket? I sådana fall kan det vara värt att klicka hem ett hundfoder online för hundar med lägre aktivitetsnivå.

Dessa hundar kallas vanligtvis för lightfoder, dietfoder eller bantningsfoder. Det är i grund och botten ett helt vanligt foder som innehåller lite färre kalorier per portion. Så om din hund stämmer in på beskrivningen ovan kan du vilja överväga att ge hunden ett lightfoder.

Mitt favoritval när det kommer till denna sorts foder är Bozita Robur Light. Nedan kan du läsa lite mer om varför jag ger en av mina hundar detta foder!

Bozita Robur Light

Tidigare gav jag bägge mina hundar fodret Bozita Robur Sensitive Grainfree Renkött. På sistone har jag dock bytt foder till Bozita Robur Light för en av hundarna. I samband med ett veterinärbesök visade det sig nämligen att han hade lagt på sig lite väl mycket hull. Därför rekommenderade veterinären att han skulle börja ges ett lightfoder.

Personligen gillar jag Bozita Roburs hundfoder och har i princip alltid gett mina hundar det. Därför föll valet naturligt på just deras lightfoder. I mitt tycke är detta hundfoder bäst i test vad gäller foder för hundar med lägre aktivitetsnivå eller övervikt!

Bozita Robur Light fodersäck

Belöna din fyrbenta vän med hundgodis

Tuggben och godis är två sorters produkter som du gärna kan passa på att klicka hem när du köper hundfoder online. Genom att göra detta slipper du besöka din lokala butik för att köpa dessa separat. Din hund kommer uppskatta bägge men de har lite olika användningsområden:

 • Hundgodis kan du med fördel ge din hund i samband med hundträning. Träningsgodis kan behövs i samband med till exempel klickerträning. Men du kan såklart även ge din hund godis vid andra tillfällen!
 • Tuggben är användbara när du vill att hunden ska ta det lite lugnt en stund. Ge din hund ett tugg av något slag och låt den ligga och tugga på det. Tänk på att olika sorters tugg tar olika lång tid för din hund att konsumera!

OBS! När det kommer till goda belöningar som dessa är det viktigt med måttlighet. Om du ger din hund för mycket godis eller tugg riskerar hunden att få diarré.

Nedan finner du lite inspiration i form av de tuggben och godisar som jag nyligen klickade hem från Widforss!

Dogman Easy Chew Sticks Kyckling

Dogman Easy Chew Sticks Kyckling är ett hundtugg som ger din hund något gott att tugga på. Det har fördelarna att det bidrar till att förebygga tandsten samtidigt som det tillgodoser hundens naturliga behov av att tugga.

Ett tugg som detta tar såklart inte bort behovet av att borsta tänderna på hunden. Men å andra sidan kan det ha en viss effekt och din hund kommer älska dessa tjocka tuggpinnar!

Detta tugg säljs i 4-pack och pinnarna är 12,5 cm långa. Då jag har två hundar som fullkomligen älskar tuggpinnar ser jag en fördel i att det finns ett jämnt antal pinnar i förpackningen. Det gör nämligen att bägge jyckarna får två pinnar vardera. OBS! Om din hund är känslig i magen rekommenderar jag dock att du begränsar förbrukningen till max en pinne om dagen.

Dogman Easy Chew Sticks

Dogman Tuggpinnar Kyckling

Ett annat populärt hundtugg är Dogman Tuggpinnar Kyckling. Även dessa smaskiga tuggpinnar är lindade med kyckling. Dessa pinnar är lite smalare än Dogmans Easy Chew Sticks. De är 12 cm långa och levereras i storpack 30 st per förpackning. Det gör att de utan problem räcker en månad eller längre om du har en hund.

Dogman Tuggpinnar

FourFriends Twisted Stick Duck/Lamb

Four Friends Twisted Stick Duck och Lamb är två tuggpinnar med olika smak. Den förstnämnda smakar anka medan den sistnämnda smakar lamm.

De håller din hund sysselsatt en liten stund och tillfredsställer dess naturliga behov av att tugga. Tuggandet rengör samtidigt tänderna och avlägsnat matrester och smuts.

FourFriends Twisted Stick Duck & Lamb

Purina Adventuros Nuggets/Mini Sticks

Purina Adventuros Nuggets Boar är lagom stora belöningsbitar som gärna kan användas som promenadgodis.

Purina Adventuros Mini Sticks Buffalo är tuggstänger som är mjukare än tuggben. Det gör att du enkelt kan bryta av dem i mindre bitar vid behov.

Purina Adventuros Mini Sticks Buffalo och Nuggets Boar

Orijen Dog Treats Beef/Duck/Lamb

För mina hundar är Orijens hundgodis en riktig favorit!

De tre smaker som mina hundar gillar bäst är:

Alla dessa innehåller 100% kött och är faktiskt mer kalorisnålt än många andra hundgodisar!

Orijen Dog Treats hundfodis

Raw for Paw Wild Moose

Raw for Paw Wild Moose är ett kompletteringsfoder för hundar i form av frystorkat älgkött. Denna produkt kan du gärna använda som ett extra smaskigt promenadgodis eller dylikt!

Raw for Paw Wild Moose

Hundleksaker som förgyller din hunds vardag

Tro det eller ej – hundleksaker är faktiskt viktiga för din hunds välbefinnande. De hjälper nämligen till att hålla din hund aktiv och motverka att hunden blir uttråkad. En uttråkad hund utvecklar som bekant olika problembeteenden, till exempel att den förstör skor eller möbler. Därför är ett inköp av spännande leksaker en billig investering och försäkring mot sådana besvär. Dessutom är det ju roligt att se hunden leka med dem!

Det finns många olika leksaker för hundar att välja mellan. En klassiker är pipleksaker av olika slag. Men sådana har jag redan en drös av i leksakslådan. Dessutom försöker den ena hunden medvetet gräva fram pipen. Därför gillar jag aktiveringsleksaker bättre – de piper inte och låter dessutom din hund utveckla sin förmåga att lösa problem. Därför lämpar sig dessa leksaker och spel utmärkt för att sysselsätta din hund och för att trötta ut den inomhus.

När jag ändå köpte mer foder, godis och tuggben passade jag såklart även på att köpa nya leksaker. Nedan kan du se vilka hundleksaker jag beställde hem från Widforss!

Trixie Snacksorm

Trixie Snacksorm är en aktivitetsleksak som kan hålla din hund sysselsatt i flera timmar i sträck! Du kan fylla den med allt från torrfoderkulor till hundgodis eller leverpaté. Sedan är det bara att ställa fram den på golvet och låta hunden trötta ut sig.

Trixie Snacksorm hundleksak

Buster Food Cube

Buster Food Cube är ännu en aktivitetsleksak för hundar. Detta är en kub som du fyller med godis eller mat. Din hund får sedan jobba för att försöka komma åt maten eller godisbitarna. Detta gör hunden genom att rulla omkring kuben på golvet. Titt som tätt trillar en godbit ut ur kuben och hunden får då sin belöning.

Buster Food Cube hundleksak

Trixie Snack popper

Trixie Snack Popper ser ut som en popcornmaskin och är ytterligare en spännande aktiveringsleksak. Här får din hund dra eller skjuta leksaken fram och tillbaka över golvet. Godbitarna poppar upp ur leksaken och landar på golvet.

Trixie Snack Popper hundleksak

Trixie Schack

Trixie Schack är en lite mer utmanande aktivitetsleksak. Detta spel är inte en instegsmodell utan är till för hundar som är lite mer vana vid att lösa sådana här spel. Med det sagt är det inte så pass svårt att din hund måste vara något av en expert på problemlösning. Jag tror att de allra flesta hundar kan få ut mycket av att spela detta spel!

Spelet är alltså ett bräde med skjutlock och koner. Din hund ska skjuta undan locken för att komma åt de godisbitar som du har dolt under dessa. Konderna kan hunden antingen knuffa bort eller lyfta undan med hjälp av tänderna. Även under dessa kan du dölja godbitar. Konerna har dessutom en hålighet på ovansidan som gör att din hund kan lukta sig till vad som döljer sig på insidan.

Något som jag gillar mycket med just detta spel är att brädet har gummifötter på undersidan. Det gör att brädet enklare kan ligga på plats på golvet istället för att skjutas omkring i hela rummet.

Trixie Schack hundleksak

Liknande artiklar om hundfoder online m.m.

2 reaktioner på ”Fördelar med att beställa din hundmat online”

 1. Håller med om att köpa foder på nätet är skönt, jag får det hem till dörren och slipper bära tunga otympliga påsar. Har handlat på Bitiba i många år. de har allt foder och välja på.
  Ulla, Enyas matte

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *