Människa som använder kloslip på en hund

Bästa kloslipen för hundar

Inlägget är reklam för FirstVet och innehåller annonslänkar.

Med jämna mellanrum behöver du klippa eller slipa ner din hunds klor. Om hunden är bekväm med ljudet och känslan av en kloslip kan det vara ett bra alternativ. En sådan är nämligen ofta säkrare och enklare att använda. Vi tycker att denna produkt från Moser är den bästa kloslipen för hundar. I denna köpguide kommer vi förklara varför och djupdyka i produktkategorin kloslipar.

Bästa kloslipen för hundar

Vi har redan avslöjat vilken kloslip vi gillar bäst. Nedan presenterar vi denna och berättar hur vi har gjort vårt urval.

Moser kloslip med lampa

Moser kloslip

Denna kloslip från Moser är väldigt tyst och lätt att använda. Den är tystgående vilket är positivt då hundar ibland ogillar ljudet av kloslipar. Dessutom väger den lätt och har ett greppvänligt handtag.

Kloslipen är batteridriven vilket gör att du slipper hantera en sladd. Den har fyra hastigheter (två framåt och två baklänges). Du kan därmed enkelt använda den oavsett om du är vänsterhänt eller högerhänt.

Detta är en kloslip med lampa som underlättar för dig att slipa klorna.

Med i förpackningen följer även fyra sliphuvuden:

 • ett mindre och grövre
 • ett mindre och finare
 • ett större och grövre
 • ett större och finare.

Läs produktens bruksanvisning här.

Så har vi gjort vårt urval av produkter

Vi har valt ut de produkter som vi rekommenderar ovan utifrån flera faktorer:

 • Ljudnivå. En alltför högljudd kloslip riskerar att skrämma hundar mer än tystgående modeller.
 • Komfort och användarvänlighet. Det tar längre tid att slipa klor än att klippa dem. Därför är det viktigt att kloslipen är enkel att använda. Den bör även vara bekväm att hålla i handen. Det bör också vara enkelt att byta sliphuvud och eventuella batterier.
 • Kraftfullhet. När du ska köpa en kloslip är det viktigt att den har en tillräckligt stark motor. Annars kommer den inte att vara särskilt effektiv och därmed inte fylla sitt syfte. Men om den är alltför kraftfull kan den istället vara svårhanterlig.
 • Batteridriven eller med sladd. Vissa hundägare föredrar att använda en kloslip med sladd. Men andra använder hellre en batteridriven variant med mer rörelsefrihet. Därför har vi försökt att välja produkter ur bägge dessa kategorier. Vi har dock inte lyckats hitta en tillräckligt bra sladdriven produkt.

Därför är en kloslip ett bra alternativ till en klotång

Det finns många anledningar till att vissa hundägare väljer kloslipar framför klotänger:

 • Slipar lite i taget. En kloslip slipar ner hundens klor lite grann i taget. En klotång klipper istället av en större bit av klon i ett svep.
 • Ingen risk att klorna flisas. När du slipar din hunds klor riskerar du inte att klorna trasas sönder.
 • Inga vassa kanter. Då klorna slipas ner istället för klipps av skapas inga vassa kanter.
 • Mindre tryck på klon. När du slipar din hunds klor uppstår mindre tryck på klorna. Detta är positivt då hundar kan uppleva trycket som mer obehagligt än själva klippet från en klotång.
 • Enklare att använda på mörka klor. En kloslip gör det enklare att hålla mörka klor i trim. Det är nämligen svårare att se pulpan om klorna är mörka.
 • Bra för hundar med kraftiga klor. Vissa större hundar har tjocka klor som är svåra att klippa med en klotång. Med en kloslip kan du enklare slipa ner klorna till önskad längd.

Med det sagt finns det även vissa nackdelar med att använda en kloslip:

 • Längre tidsåtgång. Det tar lite längre tid att slipa klorna men en slipad klo är jämn och fin.
 • Din hund kan tycka att det är obehagligt. Vissa hundar gillar inte ljudet eller känslan av att få klorna slipade.

Vanliga frågor som kloslipar

Är kloslip ett bra alternativ till klotång?

Ja, en kloslip för hund är ett bra alternativ till en klotång. Det tar lite längre tid att slipa klorna än att klippa dem men det är också säkrare. Du slipper klippa i pulpan av misstag. Många hundar ogillar dock ljudet eller känslan av kloslipen.

Hur använder man en kloslip på sin hund?

Starta kloslipen och tryck den försiktigt mot en klo i taget. Håll tassen i ett lagom fast grepp så ger du hunden stöd. Slipa varje klo i några sekunder åt gången. Genom att slipa klorna lite oftare slipper du slipa lika mycket varje gång.

Vilken kloslip är bäst?

Mosers kloslip är den bästa för hundar. Den är tystlåten och sladdlös samt enkel att använda. Dessutom levereras den med fyra utbytbara sliphuvuden. Detta gör att kloslipen passar alla hundars klor oavsett storlek.

Avslutande tankar

En kloslip kan göra det både enklare och bekvämare att hålla hundens klor lagom korta. Förhoppningsvis har informationen i denna köpguide hjälpt dig att hitta rätt produkt för dig och din hund. Genom att välja den bästa kloslipen för ert specifika behov kan kloslipningen bli en fröjd för er båda!

Har du någonsin använt en kloslip? Vilken modell rekommenderar du i sådana fall? Skriv en kommentar och berätta om dina erfarenheter av att slipa klor!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *