KlotÄng som klipper hunds klor

BÀsta klotÄngen för hundar

InlÀgget Àr reklam för FirstVet och innehÄller annonslÀnkar.

Det Àr viktigare Àn vad mÄnga tror att hÄlla hundens klor nedklippta. Alltför lÄnga klor kan orsaka smÀrta och utgöra en fara för din hund. DÀrför Àr klotÄngen ett av hundÀgarens viktigaste redskap. Det finns dock mÄnga olika klotÀnger att vÀlja mellan och i denna köpguide guidar vi dig rÀtt!

BÀsta klotÄngen för hundar

Under Ärens lopp har vi anvÀnt mÄnga olika klotÀnger. Vi har som rutin att klippa klorna pÄ vÄra hundar en gÄng i veckan. Klicka gÀrna pÄ lÀnken för att komma till vÄr guide till kloklippning! Genom att regelbundet klippa hundens klor kan du enklare vÀnja din hund vid kloklippningen. För att komma igÄng behöver du dock en bra klotÄng.

Nedan tipsar vi om den bÀsta klotÄngen för hundar. DÄ du bör vÀlja klotÄng utifrÄn din hunds och dina förutsÀttningar rekommenderar vi flera olika varianter. Det finns nÀmligen inte en kloklippare som Àr optimal för alla hundar. Med det sagt kommer du lÄngt med den allroundmodell som Àr vÄr första produktrekommendation nedan!

Allround klotÄng för smÄ och stora hundar

KlotÄng frÄn Show Tech

Denna klotÄng frÄn Show Tech har ett gummerat handtag. Det gör att du alltid fÄr ett ergonomiskt och perfekt grepp. Den har ocksÄ ett blad som Àr tillverkat i rostfritt stÄl.

Produkten finns tillgÀnglig i tvÄ storlekar. Det gör att detta inte bara Àr en klotÄng för stora hundar utan Àven en som passar mindre och medelstora klor.

Tack vare produktens design Àr detta Àven en utmÀrkt klotÄng för vÀnsterhÀnta hundÀgare.

KlotÄng med stopp

KlotÄng med stopp Trixie De Luxe

Trixie De Luxe Àr en klotÄng med stopp. Det gör denna kloklippare lite sÀkrare för dig att anvÀnda. Den inbyggda skyddsplattan förhindrar nÀmligen att du rÄkar klippa din hunds klor för korta.

KlotÄngen har Àven ett halkfritt grepp som minimerar risken för att du skulle slinta. Dessutom har den ett sÀkerhetslÄs som sÀkerstÀller att du inte rÄkar klippa av misstag.

Produkten finns tillgÀnglig i tvÄ storlekar. Detta gör att detta Àr en utmÀrkt klotÄng för smÄ hundar sÄvÀl som för medelstora hundar och stora hundar.

SÄ köper du den bÀsta klotÄngen för din hund

En bra klotÄng Àr bÄde enkel att anvÀnda och klipper effektivt din hunds klor. För att hitta den bÀsta klotÄngen för din hund och dig bör du ta följande faktorer i beaktande:

Storlek

Storleken Àr förstÄs viktig att ta i beaktande. Du vill köpa en klotÄng som Àr enkel och sÀker att anvÀnda pÄ din hund. Mindre klotÀnger passar smÄ hundar medan en stor hund behöver en större kloklippare.

Om klotÄngen Àr för liten för din hund kan snittet bli ojÀmnt. Det riskerar att ge bÄde dig och hunden en dÄlig upplevelse av kloklippningen.

Design och anvÀndarvÀnlighet

NÀr du ska köpa en kloklippare till din hund Àr verktygets design viktig. Du bör du vÀlja en modell som Àr bekvÀm att hÄlla i och anvÀnda. Vissa modeller ser ocksÄ minde skrÀckinjagande ut Àn andra.

Den bÀsta klotÄngen för dig Àr en som ligger bekvÀmt i handen. Du bör Àven enkelt kunna stÀnga den helt med en hand. NÀr du klipper klorna pÄ din hund vill du nÀmligen inte behöva kÀmpa eller kÀnna obehag.

Det kan Ă€ven vara vĂ€rt att övervĂ€ga en kloslip istĂ€llet för en klotĂ„ng. Detta gĂ€ller sĂ€rskilt om din hund ogillar att fĂ„ sina klor klippta. Å andra sidan kan kloslipen vara obehaglig pĂ„ sitt sĂ€tt dĂ„ den lĂ„ter mycket och vibrerar.

Vasshet och kvalitet

En klotÄng kommer oundvikligen att bli slö med tiden. Men den bör vara tillrÀckligt vass för att klippa klorna med ett rent och precist snitt. Om klotÄngen inte Àr vass riskerar hundens klor att istÀllet trasas sönder.

Det Àr ocksÄ viktigt att klotÄngen hÄller en hög kvalitet. Detta gÀller för sÄvÀl sjÀlva designen som för dess tillverkningsmaterial. En bra kloklippare bör kÀnnas stadig och vÀlgjord snarare Àn billig och osÀker. Alla dess delar bör ocksÄ fungera precis som de Àr tÀnkta att göra.

SĂ€kerhetsfunktioner

Är du en ovan kloklippare snarare Ă€n en professionell hundtrimmare? DĂ„ kan du göra bĂ€st i att anvĂ€nda en klotĂ„ng med stopp. En sĂ„dan modell har en sĂ€kerhetsfunktion som gör att du inte riskerar att klippa klorna för mycket. DĂ€rför kan en klotĂ„ng med stopp förhindra att du orsakar din hund obehag.

VÀrt att notera Àr dock att stoppet bara ger dig ett riktmÀrke. Det ger med andra ord inte ett helt idiotsÀkert sÀtt att klippa klorna pÄ hunden. Med det sagt finns det Àven klotÀnger som faktiskt kÀnner av hundens pulpa och guidar dig rÀtt i klippningen.

En annan sÀkerhetsfunktion som en kloklippare bör ha Àr en lÄsmekanism. Med hjÀlp av en sÄdan kan du sÀkerstÀlla att klotÄngen Àr fastlÄst i ett stÀngt lÀge nÀr den inte anvÀnds.

MÀnniskohÀnder som klipper klorna pÄ en pomeranian med en klotÄng för hundar.
En klotÄng bör vara effektiv och enkel att anvÀnda.

Vanliga frÄgor om klotÀnger för hundar

Vad Àr en klotÄng?

En klotÄng Àr en saxliknande tÄng som anvÀnds för att klippa klorna pÄ hundar och andra husdjur.

Vilken klotÄng Àr bÀst?

Vi föredrar att anvÀnda en helt vanlig klotÄng av saxmodell.

Hur ofta bör man byta klotÄng?

En bra klotÄng för hundar hÄller i minst ett till tvÄ Är innan den behöver bytas ut.

Bör jag köpa en klotÄng eller en kloslip?

Om din hund ogillar vibrationer och höga ljud bör du vÀlja en klotÄng istÀllet för en kloslip.

Avslutande tankar

Vilken som Àr den allra bÀsta klotÄngen Àr förstÄs en objektiv frÄga. Men förhoppningsvis har du fÄtt en bra bild av utbudet av tÀnger genom att lÀsa denna artikel. Skriv gÀrna en kommentar och berÀtta vilken slags kloklippare du sjÀlv anvÀnder och föredrar!

Liknande artiklar

Prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev

Om skribenten

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *