Klotång som klipper hunds klor

Bästa klotången för hundar

Inlägget är reklam för FirstVet och innehåller annonslänkar.

Det är viktigare än vad många tror att hålla hundens klor nedklippta. Alltför långa klor kan orsaka smärta och utgöra en fara för din hund. Därför är klotången ett av hundägarens viktigaste redskap. Det finns dock många olika klotänger att välja mellan och i denna köpguide guidar vi dig rätt!

Bästa klotången för hundar

Under årens lopp har vi använt många olika klotänger. Vi har som rutin att klippa klorna på våra hundar en gång i veckan. Klicka gärna på länken för att komma till vår guide till kloklippning! Genom att regelbundet klippa hundens klor kan du enklare vänja din hund vid kloklippningen. För att komma igång behöver du dock en bra klotång.

Nedan tipsar vi om den bästa klotången för hundar. Då du bör välja klotång utifrån din hunds och dina förutsättningar rekommenderar vi flera olika varianter. Det finns nämligen inte en kloklippare som är optimal för alla hundar. Med det sagt kommer du långt med den allroundmodell som är vår första produktrekommendation nedan!

Allround klotång för små och stora hundar

Klotång från Show Tech

Denna klotång från Show Tech har ett gummerat handtag. Det gör att du alltid får ett ergonomiskt och perfekt grepp. Den har också ett blad som är tillverkat i rostfritt stål.

Produkten finns tillgänglig i två storlekar. Det gör att detta inte bara är en klotång för stora hundar utan även en som passar mindre och medelstora klor.

Tack vare produktens design är detta även en utmärkt klotång för vänsterhänta hundägare.

Klotång med stopp

Klotång med stopp Trixie De Luxe

Trixie De Luxe är en klotång med stopp. Det gör denna kloklippare lite säkrare för dig att använda. Den inbyggda skyddsplattan förhindrar nämligen att du råkar klippa din hunds klor för korta.

Klotången har även ett halkfritt grepp som minimerar risken för att du skulle slinta. Dessutom har den ett säkerhetslås som säkerställer att du inte råkar klippa av misstag.

Produkten finns tillgänglig i två storlekar. Detta gör att detta är en utmärkt klotång för små hundar såväl som för medelstora hundar och stora hundar.

Så köper du den bästa klotången för din hund

En bra klotång är både enkel att använda och klipper effektivt din hunds klor. För att hitta den bästa klotången för din hund och dig bör du ta följande faktorer i beaktande:

Storlek

Storleken är förstås viktig att ta i beaktande. Du vill köpa en klotång som är enkel och säker att använda på din hund. Mindre klotänger passar små hundar medan en stor hund behöver en större kloklippare.

Om klotången är för liten för din hund kan snittet bli ojämnt. Det riskerar att ge både dig och hunden en dålig upplevelse av kloklippningen.

Design och användarvänlighet

När du ska köpa en kloklippare till din hund är verktygets design viktig. Du bör du välja en modell som är bekväm att hålla i och använda. Vissa modeller ser också minde skräckinjagande ut än andra.

Den bästa klotången för dig är en som ligger bekvämt i handen. Du bör även enkelt kunna stänga den helt med en hand. När du klipper klorna på din hund vill du nämligen inte behöva kämpa eller känna obehag.

Det kan även vara värt att överväga en kloslip istället för en klotång. Detta gäller särskilt om din hund ogillar att få sina klor klippta. Å andra sidan kan kloslipen vara obehaglig på sitt sätt då den låter mycket och vibrerar.

Vasshet och kvalitet

En klotång kommer oundvikligen att bli slö med tiden. Men den bör vara tillräckligt vass för att klippa klorna med ett rent och precist snitt. Om klotången inte är vass riskerar hundens klor att istället trasas sönder.

Det är också viktigt att klotången håller en hög kvalitet. Detta gäller för såväl själva designen som för dess tillverkningsmaterial. En bra kloklippare bör kännas stadig och välgjord snarare än billig och osäker. Alla dess delar bör också fungera precis som de är tänkta att göra.

Säkerhetsfunktioner

Är du en ovan kloklippare snarare än en professionell hundtrimmare? Då kan du göra bäst i att använda en klotång med stopp. En sådan modell har en säkerhetsfunktion som gör att du inte riskerar att klippa klorna för mycket. Därför kan en klotång med stopp förhindra att du orsakar din hund obehag.

Värt att notera är dock att stoppet bara ger dig ett riktmärke. Det ger med andra ord inte ett helt idiotsäkert sätt att klippa klorna på hunden. Med det sagt finns det även klotänger som faktiskt känner av hundens pulpa och guidar dig rätt i klippningen.

En annan säkerhetsfunktion som en kloklippare bör ha är en låsmekanism. Med hjälp av en sådan kan du säkerställa att klotången är fastlåst i ett stängt läge när den inte används.

Människohänder som klipper klorna på en pomeranian med en klotång för hundar.
En klotång bör vara effektiv och enkel att använda.

Vanliga frågor om klotänger för hundar

Vad är en klotång?

En klotång är en saxliknande tång som används för att klippa klorna på hundar och andra husdjur.

Vilken klotång är bäst?

Vi föredrar att använda en helt vanlig klotång av saxmodell.

Hur ofta bör man byta klotång?

En bra klotång för hundar håller i minst ett till två år innan den behöver bytas ut.

Bör jag köpa en klotång eller en kloslip?

Om din hund ogillar vibrationer och höga ljud bör du välja en klotång istället för en kloslip.

Avslutande tankar

Vilken som är den allra bästa klotången är förstås en objektiv fråga. Men förhoppningsvis har du fått en bra bild av utbudet av tänger genom att läsa denna artikel. Skriv gärna en kommentar och berätta vilken slags kloklippare du själv använder och föredrar!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *