BÀsta regntÀcket för hundar: regnjacka redo för höstrusket

 • Av: Sebastian Liljegren
 • Datum: 1 juni, 2021
 • LĂ€stid: 10 min.

InlÀgget innehÄller reklam för Non-stop dogwear och VetZoo.

NÀr det regnar som mest önskar man nÀstan att hundar kunde anvÀnda en kattlÄda eller toalett. Men sÄ Àr inte fallet utan som hundÀgare tvingas man ut pÄ promenader i ur och skur. Hundrastning i höstrusk Àr helt enkelt en del av hundÀgandet. Men lukten av blöt hund Àr inget vidare och man behöver dessutom torka hundens pÀls och tassar. Du kan dock underlÀtta detta arbete genom att dra pÄ din hund ett regntÀcke.

Ett regntÀcke för hundar kan liknas vid en regnjacka för mÀnniskor. Den Àr vanligtvis inte fodrad och varm som ett vintertÀcke men skyddar din hund mot regn. Det gÄr förvisso inte att tÀcka hela hundens kropp, men om du bara behöver torka delar av din hunds kropp Àr mycket vunnet.

Det finns mÀngder av regnjackor och regntÀcken för hundar att vÀlja mellan pÄ marknaden. Vissa av dessa har en huva som Àven tÀcker hundens huvud medan andra saknar en sÄdan. Det finns Àven fodrade tÀcken som Àr en kombination av vintertÀcke och regnkappa. DÀrför finns det en regnjacka för din hund oavset vilken sorts jycke du har. Nedan belyser vi nÄgra av de bÀsta produkterna som gör hunden redo för höstrusket!

BÀsta regntÀcket/regnjackan för hundar

MÄnga hundÀgare tycker att deras vovvar Àr vÀldigt söta i sina regntÀcken. DÀrför vÀljer de att köpa fÀrggranna och trendiga modeller. Nedan belyser vi dock lite olika varianter för att försöka hjÀlpa dig hitta den bÀsta regnjackan för just din hund!

Non-stop dogwear Beta Pro Raincoat regntÀcke med reflex

Non-stop dogwear Beta Pro Raincoat regnjacka för hundar

Se pris i butik!

Beta Pro Raincoat frÄn Non-stop dogwear Àr ett regntÀcke som hÄller din hund torr i regenet. Detta andningsvÀnliga tÀcke har en vattenpelare pÄ hela 15.000 mm. Det betyder att den kan anvÀndas lÀnge Àven i kraftigt regn.

Vi har inte sjÀlva testat denna produkt. Men av den information som finns tillgÀnglig om den vÄgar vi faktiskt lova att det Àr det bÀsta regntÀcket för hundar pÄ marknaden idag. Vattenpelaren Àr en egenskap som vÀger tung i vÄgskÄlen. Men Àven det andningsvÀnliga materialet och det högkvalitativa 3M reflexmaterialet bidrar till denna Äsikt.

Till rÄga pÄ allt har Non-stop dogwear sett till att anvÀnda sig av tejpade sömmar. Detta sÀkerstÀller att vatten inte klarar av att trÀnga in i tÀcket. Och allra innerst sitter ett ventilerande och vattentÀtt membran. Membranet förhindrar att kondens bildar under regntÀcket.

👍 Fördelar:

 • lĂ„g vikt
 • hög kvalitet och funktionalitet
 • finns i flera fĂ€rger och storlekar.

👎 Nackdelar:

saknar huva (har dock nackkrage).

Rukka Stream gul regnjacka för hundar

Se pris i butik!

Rukka Stream Àr ett gult regntÀcke för hundar som Àr helt vattentÀtt. Detta Àr en av de modeller som allra mest ser ut som en riktig regnjacka. TÀcket har en avtagbar huva som kan anvÀndas eller lÀmnas hemma utifrÄn behov och smak.

Detta tÀcke har Àven reflekterande detaljer som ökar din hunds synlighet i mörker. Den gula fÀrgen gör dessutom din hund till en fÀrgklick i höstrusket. En annan funktion som denna fÀrg har Àr att den syns tydligt i mörkret.

RegntÀcket har knÀppning framtill och spÀnns kring runt magen med hjÀlp av en rem. Det Àr dÀrför enkelt att sÀtta pÄ och att ta av tÀcket. Regnjackan Rukka Stream kan tvÀttas i maskin och torkar vÀldigt snabbt.

👍 Fördelar:

 • avtagbar huva
 • elastiska band hĂ„ller tĂ€cket pĂ„ plats
 • finns i flera storlekar.

👎 Nackdelar:

 • kan vara svĂ„r att fĂ„ tag pĂ„ (Ă€r ofta bestĂ€llningsvara).

DÀrför bör du skaffa en regnjacka till din hund

Din hund behöver en regnjacka av samma anledning som du. Om hunden ska tvingas ut i rusket för att rasta Àr det fördelaktigt att erbjuda ett skydd mot regnet. SÄvida du inte bara skickar ut honom eller henne i trÀdgÄrden för att utföra sina behov Àr ett regntÀcke dÀrför bra att ha. I synnerhet om du bor i lÀgenhet kan alltsÄ behovet av ett sÄdant vara stort.

Även om du skulle ha tillgĂ„ng till en egen trĂ€dgĂ„rd kan det vara vĂ€rt att köpa en regnjacka till din hund. Detta dĂ„ rastningar i trĂ€dgĂ„rden inte ger samma struktur och motion som en hundpromenad i grannskapet. Och ibland vill inte regnvĂ€dret ge med sig pĂ„ flera timmar eller till och med dagar. DĂ„ tvingas man ge sig ut med hunden i regnet och fĂ„r efter promenaden Ă€gna lĂ„ng tid Ă„t att torka sin hund.

Sammanfattningsvis kan man sÀga att detta Àr fördelarna med regntÀcken för hundar:

 • Hundar gillar vanligtvis inte kraftigt regn och du kan öka hundens komfort med ett regntĂ€cke.
 • En regnjacka hĂ„ller din hund torr under promenader i regnvĂ€der.
 • RegntĂ€cket förhindrar delvis att din hund smutsar ner sig genom att plaska i vattenpölar.
 • Regnjackan hĂ„ller hunden varmare i vĂ„tt och blĂ„sigt vĂ€der.
 • Ett regntĂ€cke med reflex gör din hund mer synlig för bilister.

Kan öka hundens komfort

En av de vanligaste farhÄgorna som hundÀgare har kring regntÀcken för hundar Àr komforten. För om det inte Àr bekvÀmt för din hund att gÄ omkring i regnet kommer den kanske inte utföra sina behov. Och dÄ kan det ju kÀnnas som att promenaden var helt förgÀves.

En regnjacka skyddar dock inte bara din hund mot regn. Regnet sammanfaller ofta med lite kyligare vÀder. Och kylan och vÀtan kan fÄ mÄnga hundar att vilja vÀnda pÄ flÀcken sÄ fort de kommit ut genom ytterdörren. SÄ genom att anvÀnda ett regntÀcke kan du ge hunden ett skydd mot sÄvÀl regnet som kylan och den eventuella blÄsten.

UnderlĂ€tta för dig sjĂ€lv – köp ett regntĂ€cke

Men en av de frÀmsta fördelarna med att anvÀnda en regnjacka till hunden visar sig först efter promenaden. För det Àr först dÄ som du tvingas hantera din blöta hund som bÄde luktar och försöker skaka av sig vattnet i bostaden.

Om du vill göra din tillvaro lite enklare kan dÀrför tegntÀcket vara till en stor hjÀlp. SÄvida hunden inte Àr jÀtteblöt kan du torka av den för hand med en handduk. Annars kan du Àven behöva anvÀnda en hundfön eller hÄrfön för att blÄsa jycken torr.

Hundrastning i regnvÀder
Om du rastar hunden i regn utan regntÀcke tvingas du torka mer efterÄt.

Att tÀnka pÄ nÀr du vÀljer regntÀcke till hunden

En regnjacka för hundar bör ha vissa egenskaper för att kunna anses vara bra. Detta Àr nÄgra av de aspekter som du bör ta hÀnsyn till nÀr du köper regntÀcke till din hund:

 • VĂ€dret. NĂ€r du övervĂ€ger att köpa ett regntĂ€cke till hunden förbereder du dig förstĂ„s för dĂ„ligt vĂ€der. Men du kanske inte har tĂ€nkt pĂ„ att tĂ€cket i sjĂ€lva verket kan hjĂ€lpa dig att slĂ„ tvĂ„ flugor i en smĂ€ll. Om regnjackan Ă€r fodrad kan den Ă€ven fungera som vintertĂ€cke. Men om du bor i södra Sverige och hösten Ă€r relativt varm kan ett fodrat tĂ€cke göra din hund alltför varm.
 • Skydd för benen. Vill du slippa lukten av blöt hund och undvika att behöva torka i timmar? DĂ„ bör du kika efter en regnjacka som tĂ€cker sĂ„ mycket som möjligt av hunden. Ett regntĂ€cke med ben kan dessutom se till att hĂ„lla benen varma i rusket. Å andra sidan kan ett sĂ„dant tĂ€cke ta lĂ€ngre tid att sĂ€tta pĂ„ nĂ€r du snabbt vill ge dig ut.
 • Huva eller inte? Du kĂ€nner din hund bĂ€st och kan dĂ€rför avgöra om du ska köpa ett regntĂ€cke med huva eller utan. Huvan kan sĂ„klart hjĂ€lpa till och hĂ„lla hundens huvud torrt. Men den Ă€r samtidigt helt vĂ€rdelös om den inte sitter pĂ„ plats. Vissa huvor kan dras Ă„t för att sitta kvar men somliga hundar gillar att dra av sig huvan.
 • Reflexmaterial. NĂ€r du promenerar i regnvĂ€der Ă€r risken stor att det Ă€ven Ă€r mörkt ute. För att förbĂ€ttra din hunds synlighet i mörkret kan du anvĂ€nda en regnjacka med reflexmaterial. RegntĂ€cken med reflexer Ă€r sĂ€krare att anvĂ€nda och gör hunden mer synlig för sĂ„vĂ€l dig sjĂ€lv som för andra.
 • Remmar eller inte? En regnjacka för hundar kan hĂ„llas pĂ„ plats pĂ„ lite olika sĂ€tt. Det vanligaste Ă€r dock en rem under magen som hĂ„ller tĂ€cket pĂ„ sin plats. Men vissa modeller har istĂ€llet en dragkedja eller en gummibandsliknande anordning. Och andra varianter dras pĂ„ likt en hundtröja. Alla dessa olika metoder har sina fördelar och nackdelar. Magremmar Ă€r enkla att anvĂ€nda men kan fastna i pĂ€lsen. Dragkedjor Ă€r sĂ€kra men kan klĂ€mma hundens hud eller pĂ€ls. Och tröjlikande vĂ€star Ă€r ofta svĂ„ra att sĂ€tta pĂ„ och att ta av.

Vanliga frÄgor om regntÀcken för hundar

Hur fungerar ett regntÀcke för hundar?

Ett regntÀcke Àr som en slags regnjacka för hundar. Den Àr till för att hÄlla din hund torr i regnvÀder. Det finns flera olika varianter och modellar att vÀlja mellan.

Varför gillar inte hundar att gÄ ut nÀr det regnar?

Hundars ovilja att vistas ute i regnvÀder varierar pÄ individnivÄ. Men i regel gillar inte hundar att bli blöta och föredrar dÀrför att stanna inne nÀr det regnar. Regndropparna gör huden kall och blöt. DÀrför Àr det ofta behagligare för hunden att promenera iförd ett regntÀcke.

Vilken storlek ska jag vÀlja pÄ min hunds regnjacka?

Det finns tyvÀrr ingen standardiserad storlekstabell för hundtÀcken. DÀrför behöver du vÀlja storlek utifrÄn tillverkarens rekommendationer. Det Àr viktigt att du noggrant mÀter din hund och jÀmför med storlekstabellen.

Kan jag anvÀnda ett regntÀcke för hund med en sele?

TyvÀrr Àr fÄ regnjackor för hundar kompatibla med hundselar. Men det finns trots allt vissa regntÀcken som gÄr bra att anvÀnda med sele. Om tÀcket har ett hÄl i ryggen kan det fungera bra med selar som har fÀstet för koppel baktill. Har hundens sele istÀllet koppelfÀstet fram bör du vÀlja en modell med en öppning framtill pÄ tÀcket.

Hur fÄr jag min hund att vilja bÀra sin regnjacka?

Inte alla hundar gillar att bÀra ett regntÀcke. Men om din hund sedan tidigare Àr van vid att bÀra hundklÀder eller tÀcken bör inte en regnjacka utgöra nÄgot problem. Det viktigaste Àr att försöka skapa en positiv koppling till tÀcket genom en trevlig upplevelse. NÀr det kommer fram Àr det bra om hunden vet att en skön promenad Àr att vÀnta.

Avslutande tankar

Det finns mÄnga olika regntÀcken för hundar att vÀlja mellan pÄ dagens hundtillbehörsmarknad. Personligen anvÀnder jag inte alltid nÄgon regnjacka pÄ mina eurasier. Den frÀmsta anledningen till detta Àr att jag i största möjliga mÄn försöker undvika regnet. Men det gÄr inte alltid göra det och dÄ vill man gÀrna skydda sina pÀlshundar frÄn vÀtan. För annars fÄr man spendera en lÄng stund med att torka och kanske föna!

SÄ vid behov anvÀnder jag ÀndÄ ett regntÀcke frÄn Hurtta. Det har nÄgra Är pÄ nacken och hundarna gillar inte riktigt att bÀra tÀcke. Men det ger ÀndÄ deras pÀlsar ett nÄgorlunda skydd mot regnet.

AnvÀnder du sjÀlv en regnjacka till hunden för att hÄlla den torr och varm i dÄligt vÀder? Vilken modell rör det sig i sÄdana fall om? SÀtter hunden frivilligt pÄ sig regntÀcket eller stretar den emot? BerÀtta gÀrna om dina erfarenheter av tÀcken mot höstrusk i kommentarsfÀltet nedan!

Liknande artiklar:

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Noskvalster hos hund

Previous Post

Noskvalster hos hundar: symtom, orsaker och behandling

Next Post

10 hundraser med lÄnga öron

Hundar med lÄnga öron omslagsbild