20 snygga hundtäcken för kyla och rusk


Snyggt hundtäcke

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Doggie.se, Dogman, Granngården, VetZoo och vidaXL.

Ett hundtäcke har flera olika användningsområden som både du och din hund kan dra nytta av. En hund som inte har så mycket päls, är frusen av sig, är sjuk, äldre eller skadad kan i många fall behöva ett skyddande täcke oavsett årstid.

Du kanske är väldigt aktiv med din hund inom till exempel drag, jakt eller annan intensiv träning och kan därför vara i behov av ett täcke efter eller under träningen. Det finns också många olika varianter av hundtäcken där vissa passar bättre i kyliga temperaturer medan andra i regnskurar.

I vår lista nedan finner du 20 snygga hundtäcken hittar du inte bara snygga sådana utan även olika typer av täcken som säkert passar dig och din hund utmärkt. I vanlig ordning listas de olika produkterna utan inbördes rangordning.

1. Vintertäcke Isa, rosa

Vintertäcke Isa, rosa
Vintertäcke Isa, rosa

Se pris i butik!

Många hundar fryser när det är kallt utomhus och då är det perfekt att använda ett så kallat vintertäcke. Täcket skyddar inte bara mot kyla utan även blåst och regn. Innertyget är fleece vilket gör det mjukt och varmt för hunden och yttertyget är givetvis gjort i vattenavvisande tyg. Täcket har en öppning för din vanliga sele (om du använder det) och kan tvättas i maskin.

2. Hurtta Body Warmer Overall

Hurtta Body Warmer Overall
Hurtta Body Warmer Overall

Se pris i butik!

Detta är egentligen inte ett täcke i ordets rätta bemärkelse utan en overall för din hund. Däremot har den flera olika användningsområden. Du kanske har en äldre eller sjuk hund som behöver lite extra värme, en hund som lätt fryser eller har en aktiv hund. Dessutom kan overallen väl komma till pass för hundar som har lång eller mycket päls där det fastnar snö och/eller is.

Overallen hjälper till att reflektera hundens egna kroppsvärme. Du kan också till exempel ha overallen under ett annat täcke om du vill. Overallen har både justerbar krage och reflexer så att hunden syns tydligt i mörker. Overallen finns i flera olika storlekar för att passa alla hundar.

3. Jacson Hundtäcke Penny

Jacson Hundtäcke Penny
Jacson Hundtäcke Penny

Se pris i butik!

Detta snygga hundtäcke i hallonrött är vattentätt och passar därmed perfekt på promenaden när det är regn utomhus. Det är tillverkat i polyurethane och inuti har det ett prickigt fleecefoder. Täcket har en tvåvägsdragkedja framtill och har även reflexer för att din hund ska synas bra. Det går dessutom att tvätta i maskin.

4. Hundtäcke Active Canis, svart

Hundtäcke Active Canis, svart
Hundtäcke Active Canis, svart

Se pris i butik!

Det svarta och snygga hundtäcket från märket Active Canis hjälper till att hålla din hund torr och varm i regnigt väder. Täcket har också reflexer på sidorna vilket gör att hunden syns tydligt när ni är ute och går när det är mörkt. Täcket finns i storlekar mellan 25 och 75 cm och passar därmed i stort sett alla hundar. Det kan också tvättas i maskin.

5. Regntäcke Petronella, grå

Regntäcke Petronella, grå
Regntäcke Petronella, grå

Se pris i butik!

Detta täcke marknadsförs som regntäcke men kan givetvis användas året runt vid behov. Täcket är gjort i vattentätt tyg och har ett innertyg av luftig mesh. Täcket finns i många olika storlekar och även färger, bland annat rosa och turkos. Det kan också tvättas i maskin vilket gör det enkelt att få rent när ni varit ute i regnväder.

6. Weatherbeeta Parka 1200D Deluxe

Weatherbeeta Parka 1200D Deluxe
Weatherbeeta Parka 1200D Deluxe

Hundtäcket Weatherbeeta Parka är ett hundtäcke med 1200D trippelvävd utsida vilket är enormt starkt. Det är även vattentätt samtidigt som det andas för ultimat komfort för hunden. Fodret i täcket är av polyester. Täcket har även hål för kopplet samt reflexband så att hunden syns i mörkret. Täcket finns i många olika storlekar för att passa de flesta hundar.

7. Back on Track Hundnättäcke, svart

Back on Track Hundnättäcke, svart
Back on Track Hundnättäcke, svart

Se pris i butik!

Back on Tracks hundnättäcke är både ett smidigt och lätt täcke för hunden att ha på sig. Det kan användas både inomhus och utomhus och även under andra typer av täcken om du har behovet. Då täcket hjälper hunden att behålla sin egen kroppsvärme passar det också utmärkt att använda om din hund har stela leder eller artros.

Täcket har vissa instruktioner som du som ägare behöver följa, vilket innebär att du bland annat stegvis ska vänja hunden vid täcket med några timmar per användning. Hundtäcket finns i många olika storlekar och kan tvättas i maskin.

8. Non-Stop Long distance jacket

Non-Stop Long distance jacket
Non-Stop Long distance jacket

Se pris i butik!

Detta täcke är perfekt om du bor eller vistas där det är ett väldigt kallt klimat. Du kanske ska campa med din hund under vintern? Täcket har nämligen testats ända ner till -55 °C! Det håller en bra temperatur på de viktigaste muskelgrupperna och är både isolerande och lätt.

Täcket skaver inte heller på hundens päls. Det finns i flera olika storlekar för att passa olika sorters hundar. Du bör dock ha en relativt stor hund för att täcket ska passa bra.

9. Neewa Hundtäcke

Neewa Hundtäcke
Neewa Hundtäcke

Se pris i butik!

Neewas snygga hundtäcke i svart är ett praktiskt och användbart hundtäcke. Det är tillverkat av nylon och är både vind- och vattentätt men som ändå andas. Insidan är av fleece och är avtagbart. Det kan dessutom tvättas.

Det finns en öppning framtill på täcket som är av kardborreband vilket gör det enkelt att ta av och på. Du kan till exempel använda täcket över en sele vid behov. Täcket finns i storlekarna small till large.

10. Hundtäcke Granngården LED 2 i 1, röd

Hundtäcke Granngården LED 2 i 1, röd
Hundtäcke Granngården LED 2 i 1, röd

Se pris i butik!

Detta snygga men kanske lite ovanliga hundtäcke kommer från Granngården. Täcket har röda och gråa färger och en LED-slinga, vilket gör att hunden syns väldigt tydligt i mörker. Innermaterialet går att ta av. Täcket finns i flera olika storlekar och passar enligt Granngården hundar mellan chihuahua och rottweiler.

11. Casual Canine Rainy Day

Casual Canine Rainy Day
Casual Canine Rainy Day

Se pris i butik!

Vad sägs om ett leopardprickigt regntäcke till din lilla hund? Då är detta täcke perfekt! Det är tillverkat av polyester, är lätt att bära samt har ventilerande nät på insidan så att det andas. Täcket stängs med kardborre och har även en ficka på ryggen där du till exempel kan förvara några bajspåsar. Täcket passar de mindre hundarna.

12. Rukka Stream Regntäcke Navy, gul

Rukka Stream Regntäcke Navy, gul
Rukka Stream Regntäcke Navy, gul

Se pris i butik!

Ett annat regntäcke som passar perfekt när du är ute och går med din hund i regn är Rukkas Stream Regntäcke. Täcket är tillverkat i ett vattentätt material samtidigt som det är lätt för hunden att bära.

Detta täcke är enkelt att ta av och på och du kan även trä band runt benen om du behöver. På täcket finns en huva som du kan även ta av. Regntäcket finns i flera olika storlekar så att du enkelt kan hitta ett som passar just din hund.

13. Hurtta Expedition Parka

Hurtta Expedition Parka
Hurtta Expedition Parka

Se pris i butik!

Hurttas hundtäcke är ett varmt sådant som passar främst korthåriga hundar och de hundar som inte har någon underull. Täcket kan dock givetvis användas av alla olika hundar som behöver lite extra värme när det är kallt.

Täcket är riktigt snyggt och kommer i två olika färger: blått och vinrött. Det är även tillverkat i ett vattentätt material och går enkelt att justera vid flera olika ställen såsom till exempel halsen och ryggens längd. Täcket har även reflexer.

14. Hunter Uppsala Täcke

Hunter Uppsala Täcke
Hunter Uppsala Täcke

Se pris i butik!

Detta hundtäcke är både varmt och skyddar hunden mot regn. Det är fodrat i fleece och passar utmärkt för den dagliga användningen. Fodret är också avtagbart. Det finns även en justerbar knäppning och koppelhål samt reflexer.

Täcket kan tvättas i maskin och finns i två olika snygga färger – svart och beige. Det finns också i flera storlekar så att du kan hitta det som passar din hund bäst.

15. Non-Stop Beta Pro Raincoat

Non-Stop Beta Pro Raincoat
Non-Stop Beta Pro Raincoat

Se pris i butik!

Non-Stops regntäcke Beta Pro håller din hund torr i dåligt väder. Täcket är nämligen tillverkat i ett vattentätt och vindavvisande material som även andas för att förhindra fukt på hunden.

Dessutom är både prickarna och logotypen på täcket reflekterande vilket gör att hunden syns tydligt i mörkret. Täcket kan också justeras för att hunden ska få den bästa passformen och kan både gå och springa i det.

16. Regntäcke Granngården Hund, stjärnor

Regntäcke Granngården Hund, stjärnor
Regntäcke Granngården Hund, stjärnor

Se pris i butik!

Om du vill att din hund ska se ut som den stjärna den är, passar detta regntäcke perfekt för er! Täcket har nämligen en snygg grå färg med ett stjärnmönster på ryggen. Stjärnorna är även i reflexmaterial vilket gör att hunden lyser upp i mörkret. Detta täcke är ofodrat och finns i storlekar som passar de flesta hundar.

17. Scruffs & Tramps Termisk hundkappa

Scruffs & Tramps Termisk hundkappa
Scruffs & Tramps Termisk hundkappa

Se pris i butik!

Detta hundtäcke, som benämns som hundkappa, är både varmt och skönt för din hund. Materialet är mjukt fleece och är därmed också lätt för din hund att bära.

Yttermaterialet är i vattentätt polyester vilket gör det utmärkt att använda när det är regn. Täcket har också reflekterande kanter vilket gör att hunden syns i mörkret. Det finns i storlekar mellan 30 och 70 cm. Det kan tvättas i maskin.

18. Signature Active Outdoor Vest, navy

Signature Active Outdoor Vest, navy
Signature Active Outdoor Vest, navy

Se pris i butik!

Denna vinterjacka (täcke) från Puppy Angel är snygg samtidigt som den är både varm och skön för din hund. Du sätter enkelt på den på hunden med hjälp av blixtlås och gör detsamma när du tar av den. Du kan också justera passformen då den har snoddar som går att justera.

Denna vinterjacka riktar sig främst mot mindre hundar. Den största storleken är 53 cm i rygglängd.

19. Horseware Amigo hundtäcke i fleece

Horseware Amigo hundtäcke i fleece
Horseware Amigo hundtäcke i fleece

Hundtäcket är tillverkat i medium fleece och är helt luddfritt. Materialet kan även reglera fukten för att minska torktiden på pälsen. Täcket har en lite högre hals som din hund säkert tycker om. Du kan också justera magremmen och de elastiska benremmarna vid behov. Det kommer i en vacker svart färg.

20. Hurtta Casual vadderad jacka

Hurtta Casual vadderad jacka
Hurtta Casual vadderad jacka

Se pris i butik!

Denna jacka från Hurtta är ett perfekt val för din hund i vardagen, speciellt om du har en hund som inte har så mycket päls. Den är nämligen både mjuk och varm då den har ett vadderat foder. Materialet är också smuts- och vattenavvisande. Dessutom prasslar inte täcket/jackan som vissa andra gör. Den har också synliga reflexer och finns i flera olika storlekar.

Liknande artiklar:

Sebastian Liljegren

Sebastian är vd för Contentsmedjan AB och bloggar flitigt här på Hund24. Han är en stor djurälskare och har för närvarande två hundar av rasen eurasier. Sebastian har även lång och gedigen erfarenhet av att ställa ut hund. Åtminstone för stunden har han dragit sig tillbaka från utställningsringarna för att fokusera på andra aktiviteter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen