Bästa valphalsbandet rottweiler

Bästa valphalsbandet: Hitta rätt halsband till din valp

Inlägget är reklam för VetZoo och innehåller annonslänkar.

Är du på jakt efter ett valphalsband och koppel till din hundvalp? Då kanske du har märkt att det nästan finns för många att välja mellan i butikerna. Detta kan göra valet av halsband till valpen onödigt svårt.

För att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för just din hund har vi därför sållat bland produkterna på marknaden. Nedan presenterar vi de bästa halsbanden enligt vår åsikt!

Bästa valphalsbanden enligt oss

Vi har ägnat många timmar åt att göra efterforskningar kring halsband för valpar. Vi har även testat några av de mest populära och bästa valphalsbanden som pengar kan köpa. Du kan därför lita på vår expertis och våra produktrekommendationer.

Hurtta vadderat valphalsband

Hurtta vadderat valphalsband

Se pris i butik!

Detta vadderade valphalsband från Hurtta är framtaget för daglig användning. Vadderingen gör halsbandet bekvämt för din valp att bära. Det är dessutom försett med reflexer som ger ökad synlighet i mörker. Därför anser vi sammantaget att detta är det bästa valphalsbandet.

Halsbandet är justerbart och finns i tre färger: körsbär, korp och pinjeträd. Alla färger finns dock inte i alla storlekar. Du kan därför behöva laborera lite grann för att hitta ett i en storlek och färg som faller dig i smaken. Storleksmässigt passar det beroende på storleksval allt från valpar och hundar av mindre ras till relativt stora, vuxna hundar.

? Fördelar:

  • justerbart
  • vadderat och bekvämt
  • ökad synlighet i mörker.

? Nackdelar:

  • kan vara svårt att hitta rätt storlek i önskad färg.

Trixie valphalsband i 6-pack

6-pack valphalsband från Trixie

Se pris i butik!

Är du uppfödare och behöver köpa valphalsband till en hel kull? Då kan det vara smart och ekonomiskt att välja detta 6-pack från Trixie. Det ger dig 6 st halsband för valpar i lika många olika färger. Detta gör det enkelt att skilja på de olika valparna i kullen.

Men tack vare det låga priset kan detta även vara ett alternativ för dig som valpköpare. För vad kan vara mer prisvärt än att köpa 6 st halsband för under hundringen?! Du kan då välja färg beroende på tycke för dagen eller matcha med dina egna kläder.

? Fördelar:

  • flera halsband till ett lågt pris
  • 6 st olika färger
  • justerbara och enkla att använda.

? Nackdelar:

  • kan kännas onödigt att köpa så många halsband.

Köpguide till halsband för valpar

Valphalsbandet är ett av de första hundtillbehören som du behöver köpa till din valp. Förhoppningsvis väljer du ett halsband som håller åtminstone ett tag men ändå ryms inom din budget. De alternativ som vi presenterar ovan är såväl prisvärda som hållbara. Det viktigaste är dock att halsbandet gör sitt jobb och fyller sin funktion.

Men för att ge dig en bättre bild av vad du behöver leta efter har vi sammanställt en köpguide till halsband för valpar. Fortsätt att läsa för att få mer kött på benen inför ditt köp!

Detta bör du titta efter när du ska köpa valphalsband

Det finns som alltid flera saker att titta efter när man väljer mellan olika halsband till sin valp:

Material

Hur länge ett valphalsband håller och hur bekvämt det är för din hund har att göra med tillverkningsmaterialet. Därför är det viktigt att göra ett medvetet val av material. Halsbandets material bör vara mjukt och framför allt säkert. Vad vi menar med detta är att det inte bör innehålla kemikalier eller lätt gå sönder.

Valphalsband i nylon eller läder är bra val. Men även halsband av polyester kan vara gångbara.

Hållbarhet

Det är viktigt att din valps halsband är så hållbart som bara är möjligt. För även om det står pall för vädret kan din hund försöka ta sönder det. Valpen kanske inte gillar halsbandet utan försöker klösa eller bita sönder det. Och vissa hundvalpar kan vara ganska frenetiska när det kommer till att tugga sönder saker.

Läderhalsband är inte bara svårare att rengöra utan även enklare för hundar att tuga sönder. Å andra sidan tenderar valphalsband av syntetiska material såsom nylon att suga åt sig dofter och odörer. Sammanfattningsvis är det bästa valphalsbandet för din hund sannolikt ett som är mjukt och tuggsäkert.

Storlek

En annan viktig egenskap hos ett valphalsband är dess storlek. Ett alltför litet halsband kommer såklart vara väldigt obekvämt för din hund att bära. Det kan dessutom vara rent utsagt livsfarligt och göra det svårt för hunden att andas normalt. Å andra sidan kan valpen lätt krångla sig ur ett halsband som är för stort.

Ett ställbart valphalsband kan vara att föredra. Detta då valpen som bekant växer väldigt snabbt. Dessa är vanligtvis tillverkade av polyester eller nylon. Genom att skaffa ett sådant är det betydligt enklare att hitta rätt storlek. När halsbandet sitter runt halsen på din valp bör du få in två fingrar emellan. Då har du en optimal avvägning mellan säkerhet och komfort.

Vikt

Din valps halsband bör inte störa valpen och bör därför ha en låg vikt. Samtidigt är det viktigt att den låga vikten inte innebär en kompromiss när det kommer till hållbarheten. Men ett valphalsband bör inte vara så pass tungt att det tynger ner din hund och gör sig alltför påmint.

Valp i halsband
Det bästa valphalsbandet är lätt, hållbart och välsittande.

Olika sorters halsband för valpar

Det finns flera olika slags valphalsband att välja mellan:

Traditionella halsband

Den traditionella sortens valphalsband innefattar vanliga läderhalsband samt syntetiska halsband för valpar. De finns vanligtvis att köpa i antingen enfärgade eller mönstrade varianter.

LED-halsband och halsband med reflexer

LED-halsband är framför allt användbara under den mörkare tiden på året. Detsamma gäller förstås även för halsband med reflexer. Bägge dessa varianter gör det enklare att hålla koll på var valpen befinner sig i mörkret.

Antiskällhalsband

Antiskällhalsband är en sorts halsband som inte är att rekommendera för valpar. Dessa bör endast användas på vuxna hundar och då som en del i träningen snarare än som en quick fix.

Så lär du din hund att bära ett valphalsband

Det finns många åsikter kring huruvida man bör använda en valpsele eller ett valphalsband till sin hund. Och även om selarna har vunnit mycket mark på sistone är halsbanden fortfarande väldigt populära.

Du bör börja lära din hund att gå i ett valphalsband med tillhörande koppel vid ungefär 8 veckors ålder. Ju fortare du börjar koppelträna din valp med ett halsband, desto mindre är risken att hunden stretar emot.

När du börjar lära din valp att bära ett halsband är det en bra idé att börja försiktigt. Börja gärna att träna kortare perioder inomhus. Om valpen börjar tugga på halsbandet eller klösa mot det bör du distrahera den. När din hundvalp har vant sig vid det kan ni fortsätta träningen utomhus och gradvis öka svårighetsgradne.

Vanliga frågor om valphalsband

Är det bästa att använda ett valphalsband eller en sele till sin hundvalp?

Det går ofta bra att använda ett valphalsband. Men för många hundar kan en sele vara ett lite bättre alternativ. Detta gäller främst mindre hundraser, hundar med andningsbesvär eller de som inte går fint i kopplet.

Vilket material bör ett halsband till en valp vara gjort av?

Det spelar mindre roll om det halsband som din valp bär är av nylon eller läder. Ett läderhalsband som hålls torrt kan ofta hålla längre än ett nylonhalsband. Å andra sidan har nylon en lägre vikt och är vanligtvis mer slitstarkt och hållbart.

Avslutande tankar

Ett valphalsband och ett koppel tillhör den mest grundläggande utrustningen för en valpägare. Vi hoppas att du har funnit informationen på denna sida intressant och givande. Förhoppningsvis kan du med hjälp av denna hitta rätt halsband till din valp!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *