MiniFinder Atto Pro

MiniFinder Atto Pro – en uppgradering värd namnet

Inlägget är reklam för MiniFinder och innehåller annonslänkar.

Vi har tidigare testat och recenserat hund-GPS:en Atto. Nu har en uppföljare till denna släpps och givits namnet MiniFinder Atto Pro. Så fort man adderar ordet ”Pro” i ett produktnamn ökar såklart förväntningarna. Och som sig bör är detta en uppgradering av en redan utmärkt produkt.

Du hittar Atto Pro i MiniFinders webbshop. Där kan du köpa såväl själva enheten som införskaffa ett abonnemang till det digitala spårningssystemet MiniFinder Go.

MiniFinder Atto Pro I skogen
MiniFinder Atto Pro är en ny och uppgraderad version av GPS-trackern Atto.

Så har MiniFinder Atto Pro förbättrats

På ytan ser den i stort sett ut som sin föregångare. Precis som namnet på produkten rör det dock sig av en vidareutveckling av den ursprungliga GPS-trackern. Som sig bör är MiniFinder Atto Pro ett uppsving gentemot sin föregångare när det kommer till funktionalitet. Detta gäller framför allt enhetens precision och batteritid.

Vi hade själva en väldigt positiv upplevelse av den första versionen av Atto. Du kan läsa mer om våra tankar om denna i vår recension av MiniFinder® Atto. Faktum är att vi gillade den så pass mycket att vi valde att rangordna den som den bästa hund-GPS:en på marknaden. Efter att ha testat Atto Pro har vi dock valt att ge den nya modellen den mest åtråvärda pallplatsen.

Vissa kritiker har hävdat att Attos batteritid och precision lämnade en del i övrigt att önska. Därför var inte MiniFinder sena med att förbättra dessa egenskaper i den nya versionen av hund-GPS:en. Nya Atto Pro är utrustad med ett helt nytt chip som enligt tillverkaren ska erbjuda en kvickare positionering. Som om inte det vore nog har även algoritmen uppdaterats för att förlänga batteritiden.

En annan uppgradering jämfört med originalmodellen är att plasthöljet nu tål ytterligare slitage. Även LED-lamporna på enheten har gjorts om för att ge än tydligare indikationer. Dessutom har mikrofonen uppgraderats till en känsligare variant som ger en mer klar skallindikering när du ringer upp din Atto.

Dwight med Minifinder Atto Pro
Möjligt att ringa upp den hållbara GPS-enheten och få en tydlig skallindikering.

Se pris i butik!

Vårt intryck av MiniFinder Atto Pro

Vi på Hund24 har haft förmånen att få testa GPS-trackern MiniFinder Atto Pro i samband med vår research inför skrivandet av denna recension. Då vi tidigare även har testat originalversionen av Atto var vi förstås nyfikna på att se vad denna nya modell går för. Med Atto Pro laddad och aktiverad begav vi oss därför till naturreservatet Skams hål utanför Jönköping.

För sakens skull testade vi GPS-trackern på bägge våra hundar – eurasierna Dwight och Kane. Det medföljande halsbandet var ställbart i många steg och bör därför passa de allra flesta hundar oavsett storlek. Detta är positivt då vår ena grabb är lite grövre kring halsen än den andre.

Kane med Atto och orange halsband
Eurasiern Kane iförd Atto Pro och dess orange halsbandet.

Vi gick en promenad tillsammans och kikade i efterhand på historiken i appen MiniFinder GO. Den sträcka som vi gått hade mycket riktigt registrerats och gick att se och följa. Precis som när vi testade den första versionen av Atto tycks den positionering som Atto Pro erbjuder vara väldigt exakt. Det betyder att det inte bör vara några som helst svårigheter att följa vilken väg en bortsprungen hund har tagit och var den befinner sig.

Precis som tidigare går det också att spåra hunden direkt via livespårning. Via MiniFinders app kan du också växla mellan de bägge lägena – live och historik.

Karta GPS
Via MiniFinder GO kan du växla mellan livespårning och historik.

Fler användbara funktioner än enbart spårning

MiniFinder Atto Pro är onekligen en väldigt kapabel GPS-tracker. Faktum är dock att denna enhet kan göra så mycket mer än enbart så. Den är även utrustad med flera ytterligare användbara funktioner, såsom Geofence-funktionen.

Ett geofence är ett slags virtuellt staket som du själv kan skapa i appen. Det digitalt inhägnade området kan du till exempel placera runt din bostad eller på ett annat område där hunden får röra sig fritt. Skulle din hund förflytta sig utanför det aktuella området meddelas du om detta via appen.

Detta är väldigt användbart för dig som bor i glesbygd och till exempel har en gård på landet eller ett fritidshus. Du kan då hålla koll på var din hund befinner sig och säkerställa att den inte obemärkt rör sig alltför långt ifrån din bostad. Sätt bara upp ett geofence i MiniFinder GO och fäst Atto Pro runt halsen på din hund. Sedan kan du hålla uppsikt över hunden via appen.

Geofence I MiniFinder GO
Geofence – ett virtuellt staket.

Se pris i butik!

Nästa generations GPS-tracker för djur

Dean Maros, vd på MiniFinder, uttrycker sig så här om Atto Pro i ett pressmeddelande från företaget:

MiniFinder Atto GPS Tracker har alltid varit en av de mest populära produkterna som ger stor säkerhet för djur och minskar oron för ägarna. I kombination med den senaste GNSS-tekniken, förbättrad kvalitet och optimerad funktionalitet är Atto Pro nästa generations GPS Tracker för djur med en ledande produktstandard på marknaden.

MiniFinder Atto Pro har i skrivande stund ett rekommenderat pris i butik på 1 839 kr exkl. moms (omkring 2 300 kronor inkl. moms). Detta är i sig ett schysst pris på en så pass bra produkt. Genom att teckna upp dig på ett abonnemang i 6, 12 eller 24 månader kan du dock få lite rabatt på köpet!

Liknande artiklar

2 reaktioner på ”MiniFinder Atto Pro – en uppgradering värd namnet”

    1. Sebastian Liljegren

      Hej Klas,

      Bra fråga! Jag blev tvungen att läsa igenom de svar på vanliga frågor som finns på tillverkarens hemsida. Enligt dem ska det gå bra att använda den på två olika telefoner med ett abonnemang. Så här skriver de: ”Absolut. Ni kan dela med er av era inloggningsuppgifter till MiniFinder GO till vänner och familj.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *