Doggybox recension omslagsbild

Recension av Rockybox från Petbuddy

Vill du lägga vantarna på nya hundleksaker, smaskiga godbitar och andra roliga saker till din hund? Då bör du överväga att köpa en hundbox. Dessa boxar har funnits på marknaden ett tag, men nu har det kommit en ny och spännande sådan i form av Rockybox!

Vi har testat detta nya överraskningspaket genom att låta våra hundar ”gå loss” på innehållet. Den box som vi har testat är den allra första, d.v.s. den som har släppts nu i september 2020.

Om Rockybox hundbox

Rockybox är en hundbox från Petbuddy AB, företaget som även ligger bakom fodervarumärket Buddy Pet Foods.

Du kan själv välja om du önskar prenumerera på boxen eller göra en engångsbeställning. När du har gjort din beställning skickas den första inom bara några dagar. Därefter får du som prenumererar på boxen hem en ny kartong med produkter varje månad.

Rockybox innehåller 5-6 snacks, leksaker och andra spännande hundtillbehör. I boxen finns även träningstips som hjälper dig att stimulera din hund. Värdet på en box är minst 400 kr men den kostar från 249 kr. Det exakta priset beror på hur ofta du beställer boxen.

Så här ser de olika prisplanerna ut:

 • Engångsbeställning: 299 kr.
 • Varannan månad utan bindningstid: 279 kr per månad (6,8 % besparing på årsbasis).
 • Varje månad utan bindningstid: 259 kr per månad (13,4 % besparing på årsbasis).
 • Varje månad med 12 månaders bindningstid: 249 kr per månad (16,8 % besparing på årsbasis).

När du beställer boxen får du välja mellan tre olika storlekar: stor hund, mellanstor hund eller liten hund. Vi gör den kvalificerade gissningen att boxens innehåll kan komma att påverkas beroende på vilken storlek du väljer. Priset är dock detsamma för de tre alternativen.

Rockybox innehåll i boxen
Septemberutgåvan av Rockybox.

Innehållet i septemberboxen

Vi har som sagt testat septemberutgåvan av Rockybox. I boxen finns inte mindre än 6 produkter samt en extra bonusprodukt. Värdet på boxen överstiger 400 kr.

Detta är innehållet i septemberboxen:

 • En virkad tuggleksak. Septemberboxen innehåller en virkad tuggleksak av rep. Denna leksak är hållbar och utformad för att stå emot både slitage och hundens vassa tänder. Leksaken finns i olika varianter: ett lejon, en krokodil, en elefant och ett ben.
 • En benformad frisbee. I boxen finner du även en frisbee som har formen av ett ben. Den är tillverkad i filttyg samt är mjuk och ihopfällbar. Tanken är att du enkelt ska kunna ta med den på promenaden eller andra upptåg med din hund. Tack vare att den inte är tillverkad i plast kan du även kasta frisbeen inomhus utan att riskera inredningen.
 • Hundsnacks med rådjurskött. Rockybox egna hundsnacks med rådjurskött är såväl naturliga som smakrika. Detta är ett utmärkt belöningsgodis att använda vid träning eller promenader. Påsen är dessutom återförslutningsbar vilket gör att du slipper spilla ut alla godisbitar i fickan.
 • Hundsnacks med nötkött. Rockybox har även tagit med en andra påse hundsnacks i septemberboxen. Detta naturliga snacks är tillverkat av nötkött och har en mer avlång form. Även detta snacks kommer i en återförslutningsbar påse. Vi gillade verkligen att dessa ”strips” var mer hårda och knapriga än vad denna typ av snacks annars brukar vara!
 • Träningsgodis. PrimaDog finns representerade i boxen med två produkter. Den ena är ett träningsgodis bestående av fettsnåla, sockerfria och mjuka godisbitar. Godiset finns i tre olika smaker: kyckling, tonfisk och lamm. Det är därför lite spännande att få se vilken smak som ens box innehåller!
 • Hundgodis. Den andra produkten från Primadog är fettsnålt, köttrikt och knaprigt hundgodis. Dessa godbitar kan du använda till träning lika väl som till vardags. Godiset har någon av följande smaker: lamm eller sill.
 • Laxolja. Bonusprodukten i septemberutgåvan av Rockybox är en laxolja från Buddy Pet Foods. Oljan är rik på fettsyrorna omega-3 och omega-6 vilka främjar hundens hjärthälsa och pälskvalitet. Du kan spraya oljan på hundens mat för att stimulera aptiten. Våra hundar är dock väldigt kräsna när det kommer till sådant och skulle hellre avstå från att äta. Därför testade vi istället produkten genom att spraya direkt i munnen på dem, och de verkade inte ha någonting emot smaken.

Vårt intryck av Rockybox

Vi har tidigare testat prenumerationsboxen DuktigVovve. Vår spontanta uppfattning vid en jämförelse av den boxen och Rockybox är att den senare känns mer homogen och premium. Innehållet i Rockybox är inte lika spretigt vad gäller varumärken och känns mer tankfullt än slumpmässigt sammansatt.

Våra bägge hundar var förstås väldigt uppspelta och intresserade av att öppna boxen. Deras favorit i Rockybox tycktes vara hundsnacksen med rådjurskött. Men de såklart framme och nosade och ”kände och klämde” på de flesta av produkterna. På bilden nedan kan du den ena hunden i färd med att plocka ut påsen med Oh deer!

Rockybox hundbox
Eurasiern Dwight inspekterar innehållet i sin Rockybox.

Avslutande tankar

Hundar tröttnar lätt av att få samma gamla hundtillbehör. Så att prenumerera på en hundbox är ett lätt sätt att sätta lite krydda på vardagen. En gång i månaden får du hem en ny box med roliga hundleksaker och goda snacks. Av Rockybox får du dessutom tips som hjälper dig att stimulera din hund. Och som vi alla känner till resulterar en nöjd och glad hund i en lycklig hundägare!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *