Snygg hundbädd

20 snygga hundbäddar att tråna efter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Dogman, VetZoo och vidaXL.

Att din hund ska ha något skönt att sova på är väl ganska självklart för oss hundägare. Däremot finns det ett stort utbud av olika typer av hundbäddar och hundsängar och det är inte alltid lätt att veta vilken som passar just din hund.

Bädden ska ju både passa din hunds personlighet och storlek. Det är inte heller någon nackdel om bädden är snygg och ser bra ut i den övriga inredningen som du har i ditt hem.

I nedanstående lista kommer du att hitta hela 20 snygga hundbäddar där du förhoppningsvis hittar din och din hunds favorit. Bäddarna är listade utan inbördes ordning. För ytterligare tips kan du läsa min lista över de bästa hundbäddarna.

1. Bia hundbädd

Bia hundbädd
Bia hundbädd

Se pris i butik!

En lista över snygga hundbäddar är inte komplett utan en Bia-bädd. Det smått legendariska företaget har tillverkat hundbäddar under en lång tid och är ofta uppskattade av både djur och dess ägare.

Materialet är slitstarkt och lätt att hålla rent. Att bädden dessutom är svensktillverkad och snygg och stilren i hemmet är inga nackdelar heller. Bädden passar för både stora och små hundar då den finns i flera olika storlekar.

Läs gärna min intervju med Bia Bed för mer information om detta företag och deras arbete med hundbäddar.

2. Scruffs & Tramps hundbädd Chester Divan

Scruffs & Tramps hundbädd Chester Divan
Scruffs & Tramps hundbädd Chester Divan

Se pris i butik!

En annan snygg hundbädd som säkerligen uppskattas av många hundar i vårt avlånga land är Scruffs & Tramps hundbädd Chester Divan. Denna hundbädd är klädd i ett mjukt chenilletyg och har även ett plyschtyg samt ett band i konstgjord mocka.

Materialet skapar en mer ombonad känsla där hunden kan dels ligga rakt på bädden och dels krypa in i den som en slags ficka. Bädden kan tvättas i tvättmaskin och har en halkfri undersida.

3. Tittut Pig Blå Sömn

Tittut Pig Blå sömn
Tittut Pig Blå Sömn

Se pris i butik!

Om du har en mindre hund kan du köpa den lite annorlunda kojan Tittut Pig Blå Sömn som ser ut som den låter, nämligen som en blå gris på ben. Den finns dock även i rosa om du föredrar det.

Öppningen är 16 cm i diameter och inuti är bredden 25 cm och höjden 20 cm. Materialet är av canvas och den står stabilt på fyra träben. Kojan är mysig för den lite mindre hunden och är ett roligt komplement i den övriga inredningen i hemmet.

4. Back on Track Hundbädd, Quiltad

Back on Track Hundbädd, Quiltad
Back on Track Hundbädd, Quiltad

Se pris i butik!

En hundbädd som inte bara är snygg utan även kan ge en positiv effekt på hundens leder och muskler är ju som hittat. Back on Tracks quiltade hundbädd har nämligen en infrarödreflekterande värmeeffekt och passar därför bra för hundar som har artros och/eller ledproblem.

Bädden passar också utmärkt i olika typer av burar eftersom den kan vikas för att passa olika mått. Du kan även tvätta bädden i tvättmaskin och är tillverkad av Welltex-tyg.

5. Shires vattentät hundsäng

Shires vattentät hundsäng
Shires vattentät hundsäng

En vattentät hundbädd med ett färgstarkt mönster av antingen hästar eller får måste definitivt hamna på vår lista över 20 snygga hundbäddar. Bädden är platt och finns i två olika storlekar som passar lite större hundar, nämligen 60*80 cm eller 80*100 cm.

Bädden är perfekt vid tillfällen där du vill att hunden ska ha något skönt att vila på men som du ändå kan rengöra på ett enkelt sätt. Varför inte ha den i bilen efter en blöt promenad i väntan på att ni kommer hem?!

7. Buddy Beachdyna

Buddy Beachdyna
Buddy Beachdyna

Se pris i butik!

En dyna för utomhusbruk – perfekt för dig som vistas utomhus och vill att din hund ska vila och sova bekvämt. Bädden är både tålig och slitstark för att fungera bra utomhus.

Undersidan av dynan har vattentät antislip vilket gör att den både ligger stabilt och enkel för dig att hålla ren. Den går att tvätta i maskin och du kan enkelt plocka av överdraget när det är dags.

Storleken är 83*63 cm och den finns två snygga och färgstarka färger – rosa och turkos och har båda text i vitt.

8. Dog Gone Smart Ninja Bed Svart

Dog Gone Smart Ninja Bed
Dog Gone Smart Ninja Bed

Se pris i butik!

Behöver du en slitstark bädd för din hund? Då är hundbädden Ninja från Dog Gone Smart ett utmärkt val! Företaget erbjuder nämligen 90 dagars tuggaranti som gäller en gång om du uppvisar foto på den förstörda sängen. Materialet är av ballistisk nylon vilket är både slit- och bitstarkt.

Utsidan av bädden är även behandlad med en teknik som är både smuts- och vattenavvisande och minimerar dålig lukt. Bädden finns i olika storlekar för att även passa de största hundarna.

10. Beige Bädd med hög kant Sherpa

Beige Bädd med hög kant Sherpa
Beige Bädd med hög kant Sherpa

Se pris i butik!

Din hund kanske tycker om att ha en högre kant kring bädden, antingen för att det känns mer ombonat eller för att huvudet på kanten. Då passar antagligen denna snygga beiga bädd utmärkt!

Bädden är både mjuk och varm och har syntet lammskinn inuti. Dynan inuti bädden kan vändas. Den finns i tre olika storlekar och passar därför flera olika storlekar. Om du hellre föredrar bädden i en brun färg finns det också att köpa.

11. Hundfäll

Hundfäll
Hundfäll

Se pris i butik!

Inte alla hundar vill ha en stor bädd att sova i utan det räcker endast med en fäll. Då är denna fäll perfekt för din hund! Fällen är tillverkad i polyester och har latexbotten. Fällen tål att tvättas i maskin men ska plantorkas.

Denna fäll har flera fördelar: du kan lätt ta med den i stort sett överallt och även lätt att hålla ren. En fäll kostar också oftast betydligt mindre än en hundbädd eller hundsäng så du har råd att ha flera i hemmet, bilen o.s.v.

13. Kerbl Hundbädd Jerome

Kerbl Hundbädd Jerome
Kerbl Hundbädd Jerome

Se pris i butik!

Kerbls hundbädd Jerome har en unik femhörnig design och är i en snygg och stilren mörkblå färg med konjaksbruna detaljer. Kudden som finns i mitten är avtagbar och kan därför tvättas i maskin, vilket alltid är en fördel.

Bädden har en halkfri undersida vilket gör att den ligger stabilt på underlaget. Materialet som bädden är tillverkat av är polyester.

14. MetizoBädden

MetizoBädden
MetizoBädden

Se pris i butik!

Det kända svenska märket Metizo Dezign har en handtillverkad bädd som säkerligen uppskattas av många hundar. Den är rund och har en insida av fårskinnsimitation. Yttermaterialet är i skinnimitation och bädden har bollfiber för den mjuka och mysiga känslan.

Bädden kan tvättas i maskin och finns i två storlekar som gör att den bäst lämpar sig för lite mindre hundar. Den kan väljas i fyra olika snygga och klassiska färger vilket gör att du som hundägare kan välja den färg som bäst passar dig och ditt hem.

15. Bädd utan kant

Bädd utan kant
Bädd utan kant

Se pris i butik!

En annan bädd som uppskattas av olika slags hundar är en bädd som ser ut som en dyna, alltså en bädd utan kant omkring den. Bädden i tillverkad i Oxfordväv som är slitstarkt och är svart med tryck i form av vita hundar runt hela bädden. Den har också en undersida med antislip.

Du kan även ta bort överdraget och tvätta det i maskin. Bädden är utmärkt att ha som den är eller som underlag i till exempel buren. Den kommer dessutom i flera olika storlekar.

16. Tipi-tält

Tipi-tält
Tipi-tält

Se pris i butik!

Vad sägs om en hundbädd som ser ut som ett tipi-tält? Har du en hund som skulle tycka om det är denn bädd ett givet val för dig! Tältet kommer från Imazo och är tillverkat i bomull och har en dyna i botten. Den har en snygg grå färg.

Detta tält passar mindre hundar då den endast kommer i en mindre storlek. Priset på tältet är 399 kronor men ovärderligt för din hund.

17. VidaXL Upphöjd hundbädd svart

VidaXL Upphöjd hundbädd svart
VidaXL Upphöjd hundbädd svart

Se pris i butik!

Det finns även hundbäddar som inte står direkt på marken och VidaXLs upphöjda hundbädd är en sådan. Den har en stålram som gör den både säker och stadig. Nätet är gjort i textilenetyg som står emot både UV-strålar och väder.

Tyget andas även vilket minskar risken för fukt, mögel och andra obehagligheter som du inte vill ha nära din hund. Bädden går därför också utmärkt att ha utomhus. Tyget är även enkelt att rengöra.

Du måste montera hundbädden men det är enkelt gjort. Det gör även att du till och med kan ta med den på resan. Bädden är svart och finns i flera olika storlekar.

19. Hunter Gent Dyna

Hunter Gent Dyna
Hunter Gent Dyna

Se pris i butik!

Att en dyna till hunden ska vara ren och fräsch är givetvis ett måste då det är den plats där hunden ska vila och sova på. Detta har företaget Hunter tagit fasta på. Deras Gent Dyna är nämligen inte bara hållbar och mysig för hunden, utan har även en behandlad yta.

Ytan är både smuts- och vattenavvisande men också bakteriellt behandlad, vilket gör att dynan håller sig både fräsch och luktfri under en längre period. Dynan kan tvättas i maskin. Den finns i tre olika färger och olika storlekar för att passa alla hundar.

20. Termofilt med Värmereflektor

Termofilt med Värmereflektor
Termofilt med Värmereflektor

Se pris i butik!

Trixies termofilt har en inbyggd värmereflektor vilket gör att den reflekterar din hunds kroppsvärme och därmed håller hunden varm. Detta gör att den passar utmärkt till äldre och sjuka hundar men även valpar som behöver hålla värmen.

Det finns också flera användningsområden för filten. Du kan till exempel ha med den på jakten, i bilen eller givetvis i hemmet.

Filten är tillverkad i lammskinnsimitation och har polyester fleece inuti. Undersidan är dessutom halkfri och har avtagbar klädsel som du kan tvätta i maskin. Filten är grå och finns i två olika storlekar.

Vill du kanske hellre hitta en bra hundsoffa på ben? Tips på sådana finner du i den länkade artikeln!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *