BĂ€sta burvagnen

BÀsta burvagnen för hundutstÀllning

Om du nÄgon gÄng har vistats pÄ en hundutstÀllning har du förmodligen sett en och annan hundbur pÄ vagn rullas förbi. Du kanske sjÀlv Àr intresserad av att införskaffa en burvagn men kÀnner dig osÀker pÄ vilken vagn du ska köpa?

I denna artikel kommer jag att gÄ igenom fördelarna med dessa kÀrror samt utse den som jag anser vara den allra bÀsta burvagnen. HÀng med!

BĂ€sta burvagnen

Det kan vara ganska svĂ„rt att hitta en bra burvagn till sin hund. FĂ„ Ă€r nĂ€mligen de butiker dĂ€r du kan köpa dessa vagnar – nedan finner du dock en webbutik dĂ€r du kan klicka hem en alldeles egen!

För oavsett om du har tÀnkt anvÀnda den till vardags eller pÄ utstÀllningar kan du dra nytta av en vagn att placera hundens metallbur pÄ. Kör in hunden pÄ utstÀllningsplatsen utan bekymmer eller kör omkring valpen nÀr den Àr trött och inte lÀngre orkar gÄ. Vad du gör med din vagn Àr upp till dig, min uppgift Àr blott att lotsa dig till den bÀsta burvagnen!

1. Beeztees burvagn med justerbar storlek

Burvagn frÄn Beeztees
Beeztees burvagn

Denna burvagn frÄn Beeztees har en justerbar storlek. Dess lÀngd och bredd Àr 108 cm respektive 71 cm. Vagnens bakre hjul Àr fasta medan dess frÀmre hjul kan svÀnga fritt. Detta gör vagnen enklare att manövrera.

TvÄ av hjulen Àr försedda med fotbroms för att du vid behov enkelt ska kunna bromsa vagnen. Hjulen pÄ denna burvagn kan plockas av. De fÀsts i vagnens ram med hjÀlp av mutter och passkruv.

Detta Àr den enda, och dÀrmed ocksÄ bÀsta burvagnen i denna köpguide. Anledningen till detta Àr att utbudet av vagnar för hundburar Àr ganska skralt pÄ nÀtet. Som tur Àr finns denna tillgÀnglig för inköp via en svensk webbshop vilket gör att du slipper importera en vagn frÄn annat land.

Fördelarna med att ha burvagn pÄ hundutstÀllning

Det finns en anledning att burvagnar ofta kallas för utstĂ€llningsvagnar – de anvĂ€nds flitigt av hundutstĂ€llare och lĂ€mpar sig vĂ€ldigt vĂ€l för just detta Ă€ndamĂ„l. Det finns dock Ă€ven andra situationer dĂ„ en vagn av detta slag kan komma till anvĂ€ndning. Du kanske har en valp som inte orkar gĂ„ under hela promenaden? I sĂ„dana fall kan du med fördel placera valpen i en metallbur och dra den med hjĂ€lp av denna vagn.

Och om du till exempel har dĂ„lig rygg Ă€r du troligtvis inte sĂ€rskilt sugen pĂ„ att kĂ„nka omkring pĂ„ en tung hundbur nĂ€r du ska besöka en hundutstĂ€llning. Det kan ocksĂ„ vara skönt att ha hunden inne i buren och dra denne med hjĂ€lp av en vagn eftersom hundutstĂ€llningar – som vi Ă€rrade utstĂ€llningsveteraner vet – kan vara nĂ„got av en cirkus nĂ€r det kommer till logistiken.

SÄ underlÀttar en utstÀllningsvagn logistiken i samband med hundutstÀllningar

StrÀckan frÄn parkeringen till sjÀlva utstÀllningsplatsen kan ofta vara ganska lÄng, sÄ det kan vara vÀldigt smidigt att dra din hund i en bur istÀllet för att lÄta denne trötta ut sig lÀngs vÀgen till entrén och ringen. Med hjÀlp av en burvagn kan dessutom Àven en större hund Äka bekvÀmt inne i sin bur mot ringen istÀllet för att behöva vistas bland alla stressade hundar som befinner sig i en dragkamp med sina hussar och mattar mellan parkeringen och entrén.

SĂ„vida du inte Ă€r riktigt stor och stark bör du inte heller bĂ€ra omkring pĂ„ en stor och otymplig bur. Även om du fortfarande har ryggen i behĂ„ll kan detta snabbt Ă€ndras om du bĂ€r omkring pĂ„ en tung bur pĂ„ ett olĂ€mpligt sĂ€tt. Se dĂ€rför till att förbereda dig inför din nĂ€sta hundutstĂ€llning genom att införskaffa en bra burvagn. Du kommer att bevara din kropp intakt och kan dessutom lĂ„ta din hund Ă„ka som en kunglighet.

VÀlj gÀrna en burvagn av aluminium för extra lÄg vikt att slÀpa omkring pÄ, eller en av stÄl om du kÀnner dig stark som en hÀst och prioriterar hÄllbarhet framför smidighet.

Burvagn med trimbord

Är du kanske pĂ„ jakt efter en burvagn med trimbord? I sĂ„dana fall tvingas jag tyvĂ€rr göra dig besviken. Den vagn som jag rekommenderar lĂ€ngre upp i denna artikel har nĂ€mligen inget sĂ„dant. Jag har dock skrivit en separat artikel om de bĂ€sta trimborden som jag kan tipsa dig om att spana in!

Liknande artiklar

Prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *