Bästa burvagnen

Bästa burvagnen för hundutställning

Om du någon gång har vistats på en hundutställning har du förmodligen sett en och annan hundbur på vagn rullas förbi. Du kanske själv är intresserad av att införskaffa en burvagn men känner dig osäker på vilken vagn du ska köpa?

I denna artikel kommer jag att gå igenom fördelarna med dessa kärror samt utse den som jag anser vara den allra bästa burvagnen. Häng med!

Bästa burvagnen

Det kan vara ganska svårt att hitta en bra burvagn till sin hund. Få är nämligen de butiker där du kan köpa dessa vagnar – nedan finner du dock en webbutik där du kan klicka hem en alldeles egen!

För oavsett om du har tänkt använda den till vardags eller på utställningar kan du dra nytta av en vagn att placera hundens metallbur på. Kör in hunden på utställningsplatsen utan bekymmer eller kör omkring valpen när den är trött och inte längre orkar gå. Vad du gör med din vagn är upp till dig, min uppgift är blott att lotsa dig till den bästa burvagnen!

1. Beeztees burvagn med justerbar storlek

Burvagn från Beeztees
Beeztees burvagn

Denna burvagn från Beeztees har en justerbar storlek. Dess längd och bredd är 108 cm respektive 71 cm. Vagnens bakre hjul är fasta medan dess främre hjul kan svänga fritt. Detta gör vagnen enklare att manövrera.

Två av hjulen är försedda med fotbroms för att du vid behov enkelt ska kunna bromsa vagnen. Hjulen på denna burvagn kan plockas av. De fästs i vagnens ram med hjälp av mutter och passkruv.

Detta är den enda, och därmed också bästa burvagnen i denna köpguide. Anledningen till detta är att utbudet av vagnar för hundburar är ganska skralt på nätet. Som tur är finns denna tillgänglig för inköp via en svensk webbshop vilket gör att du slipper importera en vagn från annat land.

Fördelarna med att ha burvagn på hundutställning

Det finns en anledning att burvagnar ofta kallas för utställningsvagnar – de används flitigt av hundutställare och lämpar sig väldigt väl för just detta ändamål. Det finns dock även andra situationer då en vagn av detta slag kan komma till användning. Du kanske har en valp som inte orkar gå under hela promenaden? I sådana fall kan du med fördel placera valpen i en metallbur och dra den med hjälp av denna vagn.

Och om du till exempel har dålig rygg är du troligtvis inte särskilt sugen på att kånka omkring på en tung hundbur när du ska besöka en hundutställning. Det kan också vara skönt att ha hunden inne i buren och dra denne med hjälp av en vagn eftersom hundutställningar – som vi ärrade utställningsveteraner vet – kan vara något av en cirkus när det kommer till logistiken.

Så underlättar en utställningsvagn logistiken i samband med hundutställningar

Sträckan från parkeringen till själva utställningsplatsen kan ofta vara ganska lång, så det kan vara väldigt smidigt att dra din hund i en bur istället för att låta denne trötta ut sig längs vägen till entrén och ringen. Med hjälp av en burvagn kan dessutom även en större hund åka bekvämt inne i sin bur mot ringen istället för att behöva vistas bland alla stressade hundar som befinner sig i en dragkamp med sina hussar och mattar mellan parkeringen och entrén.

Såvida du inte är riktigt stor och stark bör du inte heller bära omkring på en stor och otymplig bur. Även om du fortfarande har ryggen i behåll kan detta snabbt ändras om du bär omkring på en tung bur på ett olämpligt sätt. Se därför till att förbereda dig inför din nästa hundutställning genom att införskaffa en bra burvagn. Du kommer att bevara din kropp intakt och kan dessutom låta din hund åka som en kunglighet.

Välj gärna en burvagn av aluminium för extra låg vikt att släpa omkring på, eller en av stål om du känner dig stark som en häst och prioriterar hållbarhet framför smidighet.

Burvagn med trimbord

Är du kanske på jakt efter en burvagn med trimbord? I sådana fall tvingas jag tyvärr göra dig besviken. Den vagn som jag rekommenderar längre upp i denna artikel har nämligen inget sådant. Jag har dock skrivit en separat artikel om de bästa trimborden som jag kan tipsa dig om att spana in!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *