En grön draglina för hund

Bästa draglinan för hund – expanderkoppel för löpning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för VetZoo.

En draglina för hund är ett hundkoppel som kan användas för många olika aktiviteter. Du kan till exempel använda ett expanderkoppel när du vandrar, cyklar, åker skidor eller springer med din hund. Ska du ägna dig åt någon av dessa aktiviteter behöver du ett koppel som är anpassat för uppgiften. På så vis får både du och din hund en bättre upplevelse!

Bästa draglinan för canicross och andra aktiviteter

Vill du införskaffa en bra draglina för canicross eller andra fysiskt krävande aktiviteter? Som redan har nämnts kan du använda ett expanderkoppel för löpning, vandring, cykling, skidåkning m.m.

Baggen Expanderkoppel

Baggen Expanderkoppel

Baggens expanderkoppel finns tillgängligt i flera olika längder, från 1 meter till 4 meter. Omkring 2 meter är att rekommendera för dig som vill springa med din hund. Har du istället tänkt vandra, cykla eller åka skidor med hunden bör du välja ett lite längre koppel.

Denna draglina för hundar skiljer sig åt från Non-stop dogwears Bungee Leash när det kommer till expandern. Här sitter den nämligen uppe vid handtaget. Det gör att du lätt kan komma åt den del av kopplet som är stum. Detta är en fördel när du till exempel möter andra hundar eller av annan anledning behöver hålla hunden nära dig.

Den karbinhake som används i Baggens expanderkoppel är en så kallad BGB-hake. Den är väldigt säker och du behöver inte oroa dig för att den ska råka öppnas av misstag.

Vanliga frågor om expanderkoppel

Vad är en draglina?

En draglina för hund är ett koppel med en expander som expanderar när linan sträcks. Till skillnad från vanliga hundkoppel dämpar expanderkoppel draget när hunden drar. Det är därför mer skonsamt och bekvämt att använda, både för dig och din hund.

Hur lång draglina för hund bör jag införskaffa?

Hur lång draglina för hund du bör införskaffa beror på vad du ska använda den till. I linlöpning ska linan vara mellan 1,5 och 2,5 meter när den är utdragen. Du bör välja en längre lina för cykling eller skidåkning och en kortare för löpning.

Vilken draglina är bäst?

Vilken draglina som är bäst är en fråga som kräver ett subjektivt svar. Vi anser att Non-stop dogwears Bungee Leash är den bästa linan. Men även Baggens expanderkoppel och Ruffwear Omnijore Towline är bra linor.

Hundförare och hund som springer med en draglina mellan sig

Avslutande tankar om draglinor för hundar

Vi hoppas att du har funnit denna artikel om draglinor för hundar givande! Förhoppningsvis har vi hjälpt dig lite grann på traven i ditt val av draglina. Så klicka hem det expanderkoppel som du gillar bäst och njut av trevligare friluftsaktiviteter med din hund!

Liknande artiklar

2 reaktioner på ”Bästa draglinan för hund – expanderkoppel för löpning”

 1. Mikael Mossberg

  Det som jag tycker bör tilläggas är att haken till Baggens lina/koppel inte är godkänd för tävling i draghundsporten.

  1. Hej Mikael, tack för din kommentar! Det stämmer delvis (så här står det i Svenska polarhundklubbens tävlingsregler: ”BGB-hake 1
   / i metall får ej användas i slädhundstil och i pulkastil enbart om de är
   fästa i fasta skalmar.”). Detta kan vara värt att känna till om man har tänkt använda linan för tävling inom draghundsporten. Personligen föredrar jag dock BGB-haken framför andra typer av hakar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *