Bästa hundgrinden

Bästa hundgrinden för inomhusbruk

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för VetZoo och vidaXL.

Av olika anledningar kan det ibland behövas att man skärmar av sin hund från diverse delar av hemmet. Jag har därför kikat på flera olika inomhusgrindar som kan hindra din hund från att vandra in i delar av bostaden där denna inte bör vara. Då hundar, hem, hussar och mattar har olika preferenser har jag samlat ihop flera olika typer av grindar med olika funktioner – allt för att du ska hitta den perfekta grinden.

Några av de grindarna jag kikat närmare på kommer från märket Trixie, ett känt märke som har bra produkter till ett bra pris. Resterande av grindarna jag presenterar kommer från det etablerade märket Carlson, detta gör jag för att Carlsons grindar är av god kvalitet, har smarta lösningar och de har ett brett utbud vilket gör att de flesta kan hitta en grind som passar just dem i deras sortiment!

Bästa enkla hundgrinden: Topp 4

Vi börjar med att kika på några enkla grindar som passar in i de flesta hem!

1. Hundgrind från Trixie

Hundgrind från Trixie
Hundgrind från Trixie

Här är en grind i klassisk vit design som snabbt smälter in i hemmet. Den är försedd med breda tassar för hög stabilitet och för att du enkelt ska kunna flytta på den. Ifall du vill använda din grind för att hindra din hund att gå i trappan kan denna grind eventuellt passa, då du egentligen kan placera den var som helst tack vare tassarna. Men gör först en avvägan över ifall du tror att din hund kan försöka att välta grinden, i så fall kan denna grind möjligtvis vara för vinglig då den inte är till för att montera i vägen.

Den här grinden är försedd med svänggångjärn och blir därför lätt att fälla ihop till en liten och smidig pjäs som du enkelt kan förvara. Tack vare svänggångjärnen kan du också haka i och av fler delar så du själv kan välja hur bred du vill att grinden ska vara, utan tillbehör är den mellan 60 och 160 cm beroende på hur du väljer att vika ut den. En fiffig funktion är att du även kan göra en liten flyttbar inhägnad med dörr av grinden, inhägnaden blir inte så stor i fall du endast använder originaldelarna men passar för den något mindre hunden.

Se pris i butik!

2. Hundstaket i furu från Trixie

Trixie hundstaket i furu
Trixie hundstaket i furu

Det här staketet är anpassat för de små hundraserna alternativt för valpar, det är nämligen endast 50 cm högt och skulle kunna hoppas över av lite större hundar. Liksom grinden ovan är även denna grind försedd med tassar och kan lätt flyttas runt, tassarna har dessutom försetts med en gummiyta för ett stadigare grepp även på golv som är något glattare.

Designen på detta hundstaket är skandinavisk med det ljusa träet och stålet och smälter lätt in i många hem. Designen är också praktiskt då man kan dra ihop eller ut staketet för önskad bredd, dock som minst 65 cm och som längst 108 cm.

Se pris i butik!

3. Handsfree Grind från Carlson

Handsfree Grind från Carlson
Handsfree Grind från Carlson

Detta är en hundgrind som är extra smidig tack vare att du inte behöver använda händerna för att öppna grinden, istället öppnar du grinden med ett lätt tryck med foten! Perfekt ifall du har småbarn i hemmet som ofta är uppe i famnen eller om grinden exempelvis är placerad in till köket och du bär på matvaror.

Carlson har flera olika grindar med smarta lösningar och detta är definitivt en av dem! Den här grinden placeras i dörröppningar som inte är bredare än 112 cm och inte smalare än 76 cm och den sätts på plats med en tryckmontering vilket gör att du inte behöver skruva eller spika och göra fula hål i väggen. En annan positiv egenskap med den här grinden är att den är tuggresistent och fri från bly och andra gifter för att hunden inte ska få i sig något sådant ifall denna tuggar eller slickar på grinden.

Se pris i butik!

4. Plastgrind från Carlson

Plastgrind från Carlson
Plastgrind från Carlson

Om du vill prova ifall det här med grind är något för dig innan du köper den dyraste grinden eller ifall du bara vill ha en mindre och lättare grind kan den här plastgrinden med sitt budgetpris kanske vara något för dig! Det är en grind som är lätt till sin vikt och som inte tar mycket plats, den är grå i färgen och smälter lätt in i de flesta inredningar.

Även denna grind sätter du fast i dörröppningen med en smart tryckmontering som inte lämnar fula skruv- eller spikmärken, du kan även anpassa storleken på grinden från 66 cm till 107 cm efter dörröppningens bredd. Då den är nätt och och inte högre än 58 cm rekommenderas grinden främst till dig som har en valp eller en mindre hund.

Se pris i butik!

Bästa hundgrinden för svårare vinklar: Topp 3

Det är inte alltid du vill stänga av delar av huset som har en dörröppning med de typiska måtten. Ibland kan det vara bredare öppningar, en öppning som har en annorlunda vinkling eller kanske en halva av ett rum som du vill stänga av och som din hund inte ska ha tillgång till. Och självklart finns det hundgrindar även för sådana här tillfällen!

Carlson har flera olika grindar som du kan bredda eller vinkla på flera olika sätt för att få till en bra lösning till just din bostad. Här nedan tipsar jag om några grindar som kan anpassas på flera olika sätt. 

1. Carlsons extra breda grind

Carlson extra bred hundgrind
Carlson extra bred hundgrind

Om det är en extra bred dörröppning som du vill kunna stänga av så kan den här extra breda grinden kanske passa dig. Den kan anpassas till en bredd mellan 74-86 cm men kan bli upp till 61 cm bredare om man köper till en grindförlängare.

Den här hundgrinden har en höjd på 76 cm vilket gör den lämplig i ett hem med lite större hundar. Den passar också utmärkt ifall du utöver din stora hund har exempelvis en katt eller en mindre hund som inte behöver skärmas av då grinden har en mindre dörr som du kan ha öppen trots att den stora grinddörren är stängd.

Likt flera grindar från Carlson som är tänkt att monteras i en dörröppning så har denna grinden tryckmontering som man enkelt kan trycka mot sidorna av dörröppningen för att den ska sitta stabilt.

Se pris i butik!

2. Flexi Grind från Carlson

Carlson flexi hundgrind
Carlson flexi hundgrind

Här har vi en hundgrind som är hela 193 cm bred och som kan göras ännu längre med grindförlängningar! Då grinden vid flera ställen har gångjärn kan du forma grinden efter de flesta rummen och mest annorlunda vinklarna.

Grinden är försedd med en smidig genomgångskonstruktion med ett lättanvänt handtag. Den har också en djurdörr för de lite mindre djuren som kan stå öppen och låta exempelvis en katt passera medan den större hunden inte kan komma förbi. Flexi grinden är 77 cm hög och passar därför även hundar som är något större och den är som flera av grindarna från Carlson i giftfritt stål.

Se pris i butik!

3. Carlson Ombyggbar Djurgård

Carlson Ombyggbar Djurgård
Carlson Ombyggbar Djurgård

Det här är mycket fiffig grind då den fungera lika bra som en flyttbar djurgård. Du kan även använda den till en inhägnad för barn ifall du vill det. Grinden är hela 366 cm lång och kan formas i de flesta konstellationer tack vare de många svänggångjärnen.

Om du vill använda den som en gård eller inhägnad kan du enkelt forma grindarna till en cirkel och haka fast ändarna i varann, i förpackningen följer det med en beskrivning över de olika former grinden kan anta och hur du går till väga för att montera dessa. Oavsett om du vill använda den som grind eller som djurgård kan du använda dörren som du enkelt öppnar med det smidiga handtaget, samma sak gäller den mindre dörren i grinden som är till för våra mindre vänner, exempelvis en katt eller valp.

Se pris i butik!

Bästa hundgrinden med kattlucka: Topp 3

“Som hund och katt” säger uttrycket och syftar på att hundar och katter inte går ihop. Men det är i många fall fel och det är inte ovanligt att det inom ett hushåll finns både katter och hundar. Dock så kan hundar och katter ha olika behov och en katt kanske inte behöver styras bort från vissa delar av hemmet på det sättet som en hund kan behöva. En katt kanske inte heller behöver att man begränsar dess utrymme för att den ska känna sig lugnare vid ovana situationer såsom hundar ibland kan behöva.

Det kan också vara så att du utöver en lite större hund har en mindre hund eller en hundvalp som du gärna vill ska kunna vandra fritt i ditt hem medan din större hund behöver begränsas något. Om så är fallet kan det vara en god idé att skaffa en grind som har en liten dörr i sig som passar de lite mindre vännerna. Några av de grindarna jag tipsat om ovan har mindre luckor i sig och här nedan tipsar jag om ännu några fler! 

1. Carlson Maxi Walk-Thru Grind

Maxi Walk-Thru Grind
Carlson Maxi Walk-Thru Grind

Den här grinden är smidig och kan enkelt passeras igenom oavsett om du är människa, katt eller valp tack vare de två grindarna i olika storlekar. Den större genomgångskonstruktionen öppnas lätt med ett handtag och den lite mindre kan du enkelt lämna öppen för de mindre djuren att passera igenom.

Grinden är 76 cm hög och är därför tillräckligt hög för att stoppa en något större hund. Grinden kan bli 396 cm bred om man köper till grindförlängningar och blir utan förlängningar mellan 94 -152 cm bred. Observera dock att just denna grind inte passar för dörröppningar som är 96,5 – 127 cm breda. Just den här grinden monterar du fast i väggen med medföljande väggmonteringskit vilket gör att grinden sitter riktigt stadigt.

Se pris i butik!

2. Tuffy Grind

Carlsson Tuffy hundgrind med kattlucka
Carlsson Tuffy hundgrind med kattlucka

Här är ytterligare en variant på en husdjursgrind från Carlson som jag kände var värd att titta lite närmare på. Denna grind kommer i tre olika storlekar vilket gör den lämplig för de flesta hundraserna, dock har grinden oavsett storlek en justerbar bredd på mellan 66 och 107 cm.

Alla storlekar är självklart utrustade med en kattlucka som lätt går att öppna och stänga beroende på vad som passar för stunden. Även denna grinden har den smarta tryckanordningen som gör att du kan montera grinden utan att spika eller skruva i väggarna.

Se pris i butik!

3. Extra hög walk-thru grind från Carlson

Carlson extra hög hundgrind med kattlucka
Carlson extra hög hundgrind med kattlucka

Har du en hund av en storvuxen ras eller kanske en hund som kan få för sig att försöka hoppa över hinder kan en extra hög grind kanske vara något för dig. Den här grinden är hela 104 cm hög och svår även för de större hundarna att ta sig över. Inte heller husse eller matte skulle antagligen ha vidare lätt att hoppa över denna grind och därför är den självklart försedd med en smidig genomgångskonstruktion. Det finns också en mindre dörr på 25×18 cm för katten eller den lilla hunden.

Grinden är tänkt att ha i en dörröppning och är 74-86 cm bred men även till denna grind kan man köpa till förlängningar, det är i så fall en god idé att kontrollera så förlängningen är lika hög som grinden för ett så snyggt resultat som möjligt!

Se pris i butik!

Då kan hundgrind vara bästa lösningen

Som sagt, anledningarna till att införskaffandet av en grind kan bli nödvändigt skiljer sig från fall till fall. Det kan exempelvis vara en god idé att skaffa en grind om det finns rum eller delar av ett hem som man inte vill att hunden ska vara i, det kan vara en garderob med kläder som det inte får komma hundhår på eller ett hobbyrum med föremål som kan skada hunden.

Något annat som ofta kan oroa hundägare är trappor, det kan vara en brant trappa eller en trappa som kan vara svår att gå i för hunden och rent av kan bli farlig ifall hunden ändå skulle försöka sig på detta. Om du vill köpa en grind till din trappa är det ett tips att mäta och vara extra uppmärksam på grindens konstruktion så att den säkert passar till just din trappa. 

En grind kan också vara en del i uppfostrandet av en hund. Exempelvis så kan en glad hund som gärna och kanske lite för livligt hälsar på gäster vara en god idé att skärma av tills uppståndelsen kring gästernas ankomst lagt sig. När allt lugnat ner sig kan man sedan låta hunden och gästerna till en början hälsa genom en grind för att sedan öppna grinden och låta hunden ta del av sällskapet fullt ut. På så sätt vänjer man hunden vid gäster på ett successivt och lugnt sätt.

Du kan också ha användning för en grind i din bostad ifall du har en hund som ibland känner sig orolig eller behöver ensamtränas. Om en hund, exempelvis på natten känner sig orolig och inte kan komma till ro kan det vara en idé att minska hundens utrymme med en grind som går att göra till en liten inhägnad, på så vis “tvingar” man hunden att komma ner i varv. Samma sak kan vara till hjälp vid ensamträning, när du börjar vänja din hund vid att vara ensam hemma kan det vara en god idé att skilja av hemmet. Förslagsvis kan du stänga dörrar och använda dig av en grind och låta hunden endast vara i vardagsrummet, på så sätt kan du ge hunden en känsla av att ha mindre ytor som behöver hållas koll på. 

Till sist så kan det finnas anledningar till att skaffa en grind till ditt hem av rena hygieniska skäl. Har du en valp som ännu inte blivit rumsren eller kanske en tik som löper finns det av naturliga skäl ställen i ett hem som man inte vill att dessa ska vistas på. Det kan då kännas tryggt att rummet med heltäckningsmatta eller den nya soffan med hjälp av en grind är utom räckhåll för vovven!

Avslutande tankar om hundgrindar

Jag hoppas att denna lista kunde göra dig lite klokare och föra dig lite närmare den bästa grinden för just ditt hem! En grind kan vara en riktig problemlösare och väldigt användbar i uppfostrandet av din hund, så ta dig tiden att utforska dina alternativ. Här kommer några tips på saker att tänka på när du väljer grind: 

– Först och främst, ta fram måttbandet och mät dörröppningen, rummet eller vad du än vill skärma av och matcha måtten med bredden på grinden – Fundera på hur hög grinden behöver vara, hur hög är egentligen din hund och skulle denna kunna få för sig att försöka hoppa över grinden? 

– Låt grinden bli en del av inredningen och välj en grind som du tycker är fin! – Ska grinden hindra din hund från att gå i trappan, fundera då en extra gång på monteringen av grinden så att den står stadigt – Till sist, läs på om hur du kan använda en grind för att hjälpa din hund och utnyttja grinden fullt ut!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *