BÀsta hundgrinden för inomhusbruk

BĂ€sta hundgrinden

InlÀgget innehÄller reklam genom annonslÀnkar för VetZoo och vidaXL.

Av olika anledningar kan det ibland behövas att man skĂ€rmar av sin hund frĂ„n diverse delar av hemmet. Jag har dĂ€rför kikat pĂ„ flera olika inomhusgrindar som kan hindra din hund frĂ„n att vandra in i delar av bostaden dĂ€r denna inte bör vara. DĂ„ hundar, hem, hussar och mattar har olika preferenser har jag samlat ihop flera olika typer av grindar med olika funktioner – allt för att du ska hitta den perfekta grinden.

NÄgra av de grindarna jag kikat nÀrmare pÄ kommer frÄn mÀrket Trixie, ett kÀnt mÀrke som har bra produkter till ett bra pris. Resterande av grindarna jag presenterar kommer frÄn det etablerade mÀrket Carlson, detta gör jag för att Carlsons grindar Àr av god kvalitet, har smarta lösningar och de har ett brett utbud vilket gör att de flesta kan hitta en grind som passar just dem i deras sortiment!

BĂ€sta enkla hundgrinden: Topp 4

Vi börjar med att kika pÄ nÄgra enkla grindar som passar in i de flesta hem!

1. Hundgrind frÄn Trixie

Hundgrind frÄn Trixie
Hundgrind frÄn Trixie

HÀr Àr en grind i klassisk vit design som snabbt smÀlter in i hemmet. Den Àr försedd med breda tassar för hög stabilitet och för att du enkelt ska kunna flytta pÄ den. Ifall du vill anvÀnda din grind för att hindra din hund att gÄ i trappan kan denna grind eventuellt passa, dÄ du egentligen kan placera den var som helst tack vare tassarna. Men gör först en avvÀgan över ifall du tror att din hund kan försöka att vÀlta grinden, i sÄ fall kan denna grind möjligtvis vara för vinglig dÄ den inte Àr till för att montera i vÀgen.

Den hÀr grinden Àr försedd med svÀnggÄngjÀrn och blir dÀrför lÀtt att fÀlla ihop till en liten och smidig pjÀs som du enkelt kan förvara. Tack vare svÀnggÄngjÀrnen kan du ocksÄ haka i och av fler delar sÄ du sjÀlv kan vÀlja hur bred du vill att grinden ska vara, utan tillbehör Àr den mellan 60 och 160 cm beroende pÄ hur du vÀljer att vika ut den. En fiffig funktion Àr att du Àven kan göra en liten flyttbar inhÀgnad med dörr av grinden, inhÀgnaden blir inte sÄ stor i fall du endast anvÀnder originaldelarna men passar för den nÄgot mindre hunden.

Se pris i butik!

2. Hundstaket i furu frÄn Trixie

Trixie hundstaket i furu
Trixie hundstaket i furu

Det hÀr staketet Àr anpassat för de smÄ hundraserna alternativt för valpar, det Àr nÀmligen endast 50 cm högt och skulle kunna hoppas över av lite större hundar. Liksom grinden ovan Àr Àven denna grind försedd med tassar och kan lÀtt flyttas runt, tassarna har dessutom försetts med en gummiyta för ett stadigare grepp Àven pÄ golv som Àr nÄgot glattare.

Designen pÄ detta hundstaket Àr skandinavisk med det ljusa trÀet och stÄlet och smÀlter lÀtt in i mÄnga hem. Designen Àr ocksÄ praktiskt dÄ man kan dra ihop eller ut staketet för önskad bredd, dock som minst 65 cm och som lÀngst 108 cm.

Se pris i butik!

3. Handsfree Grind frÄn Carlson

Handsfree Grind frÄn Carlson
Handsfree Grind frÄn Carlson

Detta Àr en hundgrind som Àr extra smidig tack vare att du inte behöver anvÀnda hÀnderna för att öppna grinden, istÀllet öppnar du grinden med ett lÀtt tryck med foten! Perfekt ifall du har smÄbarn i hemmet som ofta Àr uppe i famnen eller om grinden exempelvis Àr placerad in till köket och du bÀr pÄ matvaror.

Carlson har flera olika grindar med smarta lösningar och detta Àr definitivt en av dem! Den hÀr grinden placeras i dörröppningar som inte Àr bredare Àn 112 cm och inte smalare Àn 76 cm och den sÀtts pÄ plats med en tryckmontering vilket gör att du inte behöver skruva eller spika och göra fula hÄl i vÀggen. En annan positiv egenskap med den hÀr grinden Àr att den Àr tuggresistent och fri frÄn bly och andra gifter för att hunden inte ska fÄ i sig nÄgot sÄdant ifall denna tuggar eller slickar pÄ grinden.

Se pris i butik!

4. Plastgrind frÄn Carlson

Plastgrind frÄn Carlson
Plastgrind frÄn Carlson

Om du vill prova ifall det hÀr med grind Àr nÄgot för dig innan du köper den dyraste grinden eller ifall du bara vill ha en mindre och lÀttare grind kan den hÀr plastgrinden med sitt budgetpris kanske vara nÄgot för dig! Det Àr en grind som Àr lÀtt till sin vikt och som inte tar mycket plats, den Àr grÄ i fÀrgen och smÀlter lÀtt in i de flesta inredningar.

Även denna grind sĂ€tter du fast i dörröppningen med en smart tryckmontering som inte lĂ€mnar fula skruv- eller spikmĂ€rken, du kan Ă€ven anpassa storleken pĂ„ grinden frĂ„n 66 cm till 107 cm efter dörröppningens bredd. DĂ„ den Ă€r nĂ€tt och och inte högre Ă€n 58 cm rekommenderas grinden frĂ€mst till dig som har en valp eller en mindre hund.

Se pris i butik!

BÀsta hundgrinden för svÄrare vinklar: Topp 3

Det Àr inte alltid du vill stÀnga av delar av huset som har en dörröppning med de typiska mÄtten. Ibland kan det vara bredare öppningar, en öppning som har en annorlunda vinkling eller kanske en halva av ett rum som du vill stÀnga av och som din hund inte ska ha tillgÄng till. Och sjÀlvklart finns det hundgrindar Àven för sÄdana hÀr tillfÀllen!

Carlson har flera olika grindar som du kan bredda eller vinkla pĂ„ flera olika sĂ€tt för att fĂ„ till en bra lösning till just din bostad. HĂ€r nedan tipsar jag om nĂ„gra grindar som kan anpassas pĂ„ flera olika sĂ€tt. 

1. Carlsons extra breda grind

Carlson extra bred hundgrind
Carlson extra bred hundgrind

Om det Àr en extra bred dörröppning som du vill kunna stÀnga av sÄ kan den hÀr extra breda grinden kanske passa dig. Den kan anpassas till en bredd mellan 74-86 cm men kan bli upp till 61 cm bredare om man köper till en grindförlÀngare.

Den hÀr hundgrinden har en höjd pÄ 76 cm vilket gör den lÀmplig i ett hem med lite större hundar. Den passar ocksÄ utmÀrkt ifall du utöver din stora hund har exempelvis en katt eller en mindre hund som inte behöver skÀrmas av dÄ grinden har en mindre dörr som du kan ha öppen trots att den stora grinddörren Àr stÀngd.

Likt flera grindar frÄn Carlson som Àr tÀnkt att monteras i en dörröppning sÄ har denna grinden tryckmontering som man enkelt kan trycka mot sidorna av dörröppningen för att den ska sitta stabilt.

Se pris i butik!

2. Flexi Grind frÄn Carlson

Carlson flexi hundgrind
Carlson flexi hundgrind

HÀr har vi en hundgrind som Àr hela 193 cm bred och som kan göras Ànnu lÀngre med grindförlÀngningar! DÄ grinden vid flera stÀllen har gÄngjÀrn kan du forma grinden efter de flesta rummen och mest annorlunda vinklarna.

Grinden Àr försedd med en smidig genomgÄngskonstruktion med ett lÀttanvÀnt handtag. Den har ocksÄ en djurdörr för de lite mindre djuren som kan stÄ öppen och lÄta exempelvis en katt passera medan den större hunden inte kan komma förbi. Flexi grinden Àr 77 cm hög och passar dÀrför Àven hundar som Àr nÄgot större och den Àr som flera av grindarna frÄn Carlson i giftfritt stÄl.

Se pris i butik!

3. Carlson Ombyggbar DjurgÄrd

Carlson Ombyggbar DjurgÄrd
Carlson Ombyggbar DjurgÄrd

Det hÀr Àr mycket fiffig grind dÄ den fungera lika bra som en flyttbar djurgÄrd. Du kan Àven anvÀnda den till en inhÀgnad för barn ifall du vill det. Grinden Àr hela 366 cm lÄng och kan formas i de flesta konstellationer tack vare de mÄnga svÀnggÄngjÀrnen.

Om du vill anvÀnda den som en gÄrd eller inhÀgnad kan du enkelt forma grindarna till en cirkel och haka fast Àndarna i varann, i förpackningen följer det med en beskrivning över de olika former grinden kan anta och hur du gÄr till vÀga för att montera dessa. Oavsett om du vill anvÀnda den som grind eller som djurgÄrd kan du anvÀnda dörren som du enkelt öppnar med det smidiga handtaget, samma sak gÀller den mindre dörren i grinden som Àr till för vÄra mindre vÀnner, exempelvis en katt eller valp.

Se pris i butik!

BĂ€sta hundgrinden med kattlucka: Topp 3

“Som hund och katt” sĂ€ger uttrycket och syftar pĂ„ att hundar och katter inte gĂ„r ihop. Men det Ă€r i mĂ„nga fall fel och det Ă€r inte ovanligt att det inom ett hushĂ„ll finns bĂ„de katter och hundar. Dock sĂ„ kan hundar och katter ha olika behov och en katt kanske inte behöver styras bort frĂ„n vissa delar av hemmet pĂ„ det sĂ€ttet som en hund kan behöva. En katt kanske inte heller behöver att man begrĂ€nsar dess utrymme för att den ska kĂ€nna sig lugnare vid ovana situationer sĂ„som hundar ibland kan behöva.

Det kan ocksĂ„ vara sĂ„ att du utöver en lite större hund har en mindre hund eller en hundvalp som du gĂ€rna vill ska kunna vandra fritt i ditt hem medan din större hund behöver begrĂ€nsas nĂ„got. Om sĂ„ Ă€r fallet kan det vara en god idĂ© att skaffa en grind som har en liten dörr i sig som passar de lite mindre vĂ€nnerna. NĂ„gra av de grindarna jag tipsat om ovan har mindre luckor i sig och hĂ€r nedan tipsar jag om Ă€nnu nĂ„gra fler! 

1. Carlson Maxi Walk-Thru Grind

Maxi Walk-Thru Grind
Carlson Maxi Walk-Thru Grind

Den hÀr grinden Àr Àr smidig och kan enkelt passeras igenom oavsett om du Àr mÀnniska, katt eller valp tack vare de tvÄ grindarna i olika storlekar. Den större genomgÄngskonstruktionen öppnas lÀtt med ett handtag och den lite mindre kan du enkelt lÀmna öppen för de mindre djuren att passera igenom.

Grinden Ă€r 76 cm hög och Ă€r dĂ€rför tillrĂ€ckligt hög för att stoppa en nĂ„got större hund. Grinden kan bli 396 cm bred om man köper till grindförlĂ€ngningar och blir utan förlĂ€ngningar mellan 94 -152 cm bred. Observera dock att just denna grind inte passar för dörröppningar som Ă€r 96,5 – 127 cm breda. Just den hĂ€r grinden monterar du fast i vĂ€ggen med medföljande vĂ€ggmonteringskit vilket gör att grinden sitter riktigt stadigt.

Se pris i butik!

2. Tuffy Grind

Carlsson Tuffy hundgrind med kattlucka
Carlsson Tuffy hundgrind med kattlucka

HÀr Àr ytterligare en variant pÄ en husdjursgrind frÄn Carlson som jag kÀnde var vÀrd att titta lite nÀrmare pÄ. Denna grind kommer i tre olika storlekar vilket gör den lÀmplig för de flesta hundraserna, dock har grinden oavsett storlek en justerbar bredd pÄ mellan 66 och 107 cm.

Alla storlekar Ă€r sjĂ€lvklart utrustade med en kattlucka som lĂ€tt gĂ„r att öppna och stĂ€nga beroende pĂ„ vad som passar för stunden. Även denna grinden har den smarta tryckanordningen som gör att du kan montera grinden utan att spika eller skruva i vĂ€ggarna.

Se pris i butik!

3. Extra hög walk-thru grind frÄn Carlson

Carlson extra hög hundgrind med kattlucka
Carlson extra hög hundgrind med kattlucka

Har du en hund av en storvuxen ras eller kanske en hund som kan fĂ„ för sig att försöka hoppa över hinder kan en extra hög grind kanske vara nĂ„got för dig. Den hĂ€r grinden Ă€r hela 104 cm hög och svĂ„r Ă€ven för de större hundarna att ta sig över. Inte heller husse eller matte skulle antagligen ha vidare lĂ€tt att hoppa över denna grind och dĂ€rför Ă€r den sjĂ€lvklart försedd med en smidig genomgĂ„ngskonstruktion. Det finns ocksĂ„ en mindre dörr pĂ„ 25×18 cm för katten eller den lilla hunden.

Grinden Àr tÀnkt att ha i en dörröppning och Àr 74-86 cm bred men Àven till denna grind kan man köpa till förlÀngningar, det Àr i sÄ fall en god idé att kontrollera sÄ förlÀngningen Àr lika hög som grinden för ett sÄ snyggt resultat som möjligt!

Se pris i butik!

DÄ kan hundgrind vara bÀsta lösningen

Som sagt, anledningarna till att införskaffandet av en grind kan bli nödvÀndigt skiljer sig frÄn fall till fall. Det kan exempelvis vara en god idé att skaffa en grind om det finns rum eller delar av ett hem som man inte vill att hunden ska vara i, det kan vara en garderob med klÀder som det inte fÄr komma hundhÄr pÄ eller ett hobbyrum med föremÄl som kan skada hunden.

NĂ„got annat som ofta kan oroa hundĂ€gare Ă€r trappor, det kan vara en brant trappa eller en trappa som kan vara svĂ„r att gĂ„ i för hunden och rent av kan bli farlig ifall hunden Ă€ndĂ„ skulle försöka sig pĂ„ detta. Om du vill köpa en grind till din trappa Ă€r det ett tips att mĂ€ta och vara extra uppmĂ€rksam pĂ„ grindens konstruktion sĂ„ att den sĂ€kert passar till just din trappa. 

En grind kan ocksÄ vara en del i uppfostrandet av en hund. Exempelvis sÄ kan en glad hund som gÀrna och kanske lite för livligt hÀlsar pÄ gÀster vara en god idé att skÀrma av tills uppstÄndelsen kring gÀsternas ankomst lagt sig. NÀr allt lugnat ner sig kan man sedan lÄta hunden och gÀsterna till en början hÀlsa genom en grind för att sedan öppna grinden och lÄta hunden ta del av sÀllskapet fullt ut. PÄ sÄ sÀtt vÀnjer man hunden vid gÀster pÄ ett successivt och lugnt sÀtt.

Du kan ocksĂ„ ha anvĂ€ndning för en grind i din bostad ifall du har en hund som ibland kĂ€nner sig orolig eller behöver ensamtrĂ€nas. Om en hund, exempelvis pĂ„ natten kĂ€nner sig orolig och inte kan komma till ro kan det vara en idĂ© att minska hundens utrymme med en grind som gĂ„r att göra till en liten inhĂ€gnad, pĂ„ sĂ„ vis “tvingar” man hunden att komma ner i varv. Samma sak kan vara till hjĂ€lp vid ensamtrĂ€ning, nĂ€r du börjar vĂ€nja din hund vid att vara ensam hemma kan det vara en god idĂ© att skilja av hemmet. Förslagsvis kan du stĂ€nga dörrar och anvĂ€nda dig av en grind och lĂ„ta hunden endast vara i vardagsrummet, pĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du ge hunden en kĂ€nsla av att ha mindre ytor som behöver hĂ„llas koll pĂ„. 

Till sist sÄ kan det finnas anledningar till att skaffa en grind till ditt hem av rena hygieniska skÀl. Har du en valp som Ànnu inte blivit rumsren eller kanske en tik som löper finns det av naturliga skÀl stÀllen i ett hem som man inte vill att dessa ska vistas pÄ. Det kan dÄ kÀnnas tryggt att rummet med heltÀckningsmatta eller den nya soffan med hjÀlp av en grind Àr utom rÀckhÄll för vovven!

Avslutande tankar om hundgrindar

Jag hoppas att denna lista kunde göra dig lite klokare och föra dig lite nĂ€rmare den bĂ€sta grinden för just ditt hem! En grind kan vara en riktig problemlösare och vĂ€ldigt anvĂ€ndbar i uppfostrandet av din hund, sĂ„ ta dig tiden att utforska dina alternativ. HĂ€r kommer nĂ„gra tips pĂ„ saker att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du vĂ€ljer grind: 

– Först och frĂ€mst, ta fram mĂ„ttbandet och mĂ€t dörröppningen, rummet eller vad du Ă€n vill skĂ€rma av och matcha mĂ„tten med bredden pĂ„ grinden – Fundera pĂ„ hur hög grinden behöver vara, hur hög Ă€r egentligen din hund och skulle denna kunna fĂ„ för sig att försöka hoppa över grinden? 

– LĂ„t grinden bli en del av inredningen och vĂ€lj en grind som du tycker Ă€r fin! – Ska grinden hindra din hund frĂ„n att gĂ„ i trappan, fundera dĂ„ en extra gĂ„ng pĂ„ monteringen av grinden sĂ„ att den stĂ„r stadigt – Till sist, lĂ€s pĂ„ om hur du kan anvĂ€nda en grind för att hjĂ€lpa din hund och utnyttja grinden fullt ut!

Liknande artiklar:

Sebastian Liljegren

Sebastian Ă€r vd för Contentsmedjan AB och bloggar flitigt hĂ€r pĂ„ Hund24. Han Ă€r en stor djurĂ€lskare och har för nĂ€rvarande tvĂ„ hundar av rasen eurasier. Sebastian har Ă€ven lĂ„ng och gedigen erfarenhet av att stĂ€lla ut hund. Åtminstone för stunden har han dragit sig tillbaka frĂ„n utstĂ€llningsringarna för att fokusera pĂ„ andra aktiviteter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste artiklarna