BÀsta hundbÀdden [BÀst i test]

InlÀgget innehÄller reklam genom annonslÀnkar för VetZoo.

Din hund förtjÀnar naturligtvis det allra bÀsta i komfortvÀg. Om du har en större hund kan det dock visa sig vara en utmaning att hitta den rÀtta hundbÀdden. Det Àr viktigt för hundens hÀlsa och bekvÀmlighet att du köper den bÀsta hundbÀdden till din hund. Detta gÀller sÀrskilt om hunden dessutom Àr Àldre eller lider av kroniska besvÀr som ger vÀrkande leder eller trötthet.

I denna artikel gÄr vi igenom vilka som Àr de bÀsta hundsÀngarna för sÄvÀl större och mindre hundar som valpar. Vi har stor egen erfarenhet av diverse hundbÀddar. Inför skrivandet av denna artikel har vi Àven gjort ytterligare efterforskningar. Detta har gjort det möjligt för oss att sammanstÀlla och presentera en topplista över Ärets allra bÀsta hundbÀddar.

Bia Bed = bÀsta hundbÀdden

Bia bed
Bia Bed

Bia Àr en vÀldigt populÀr bÀdd med polyesterstoppning. Denna bÀdd ger ett bra stöd Ät hundens rygg och Àr samtidigt skonsam mot dess leder. Tack vare att överdraget Àr gjort av slitstarkt konstlÀder, Àr bÀdden bÄde hÄllbar och lÀtt att rengöra.

Behöver man en hundbÀdd eller inte?

I Ă€rlighetens namn Ă€r det inte en absolut nödvĂ€ndighet att du införskaffar en hundsĂ€ng. MĂ„nga hundar vill inte ha, och behöver ingen hundbĂ€dd eller massproducerad hundmadrass. Å andra sidan tycker mĂ„nga jyckar att det Ă€r bekvĂ€mt med en mjuk bĂ€dd eller madrass att ligga pĂ„.

I grund och botten behöver hundar bara en varm och bekvÀm plats att sova pÄ. Detta Àr mÄnga gÄnger en bÀdd som du har köpt i butik. Det kan dock lika gÀrna vara en hög med filtar, en kudde eller en fluffig matta.

VĂ„ra hundar varierar mellan att sova direkt pĂ„ golvet och att sova i en hundbĂ€dd eller pĂ„ en hundmadrass eller filt. Vi tycker att man bör ge sin hund möjligheten att sjĂ€lv vĂ€lja mellan olika slags sovplatser. Men för att besvara frĂ„gan ”Behöver man en hundbĂ€dd eller inte?”, sĂ„ Ă€r det alltsĂ„ inget mĂ„ste.

Hur stor hundbÀdd bör jag köpa? (Storleksguide)

NÀr vi mÀnniskor köper sÀngar Ät oss sjÀlva, vet vi ofta hur stor sÀngen bör vara. Till exempel skulle en tvÄ meter lÄng man inte vara sÀrskilt bekvÀm i en alltför kort sÀng. PÄ samma sÀtt behöver inte ett litet barn en stor dubbelsÀng.

Men Vilken storlek pÄ hundbÀdd Àr lÀmpligast för just min hund, Àr sÀkert en frÄga som du stÀller dig? Och visst kan det vara svÄrt att veta hur stor hundbÀdd man bör köpa. DÀrför har vi tagit fram nedanstÄende storleksguide som en slags riktlinje.

Det kan vara svÄrt att hitta den rÀtta storleken pÄ en hundsÀng. Det finns nÀmligen inget standardmÄtt pÄ hundbÀddar, sÄ du bör istÀllet mÀta din hund och gÄ efter dess mÄtt. Men vilken betydelse har det dÄ om din hund gillar att kura ihop sig till en boll snarare Àn att strÀcka ut?

MÀt din hund för att hitta rÀtt storlek pÄ hundbÀdden

MÀt din hund frÄn nosen Ànda bak till svansroten. Du bör vÀlja en hundsÀng som Àr Ätminstone sÄ lÄng. Det Àr viktigt att ha i Ätanke att bÀdden inte bara Àr till för att sova i. DÀrför rekommenderar vi inte att du köper en mindre bÀdd till en hund som gillar att kura ihop sig.

Din hund bör ha tillrĂ€ckligt mycket utrymme för att kunna vila i bĂ€dden och Ă€ven ligga dĂ€r och tugga pĂ„ ben eller hundleksaker. LĂ€gg dĂ€rför hellre till nĂ„gra centimeter för att hitta den rĂ€tta storleken – hellre nĂ„got för stor Ă€n lite för liten. Om du kĂ€nner dig osĂ€ker bör du alltsĂ„ vĂ€lja den större bĂ€dden.

Vilken hundbÀdd Àr bÀst?

SĂ„ vilken hundbĂ€dd Ă€r bĂ€st – vilken ska jag vĂ€lja? Detta Ă€r förstĂ„s vĂ€ldigt svĂ„rt att svara pĂ„ kortfattat. För det finns helt enkelt sĂ„ mĂ„nga olika modeller, fĂ€rger och mönster att vĂ€lja mellan. Om du till exempel ska stĂ€lla din nya hundbĂ€dd i sovrummet, vill du kanske ha en bĂ€dd som passar vĂ€l in med inredningen i övrigt.

Med det sagt rekommenderar vi dig att spana in vÄr topplista över Ärets bÀsta hundbÀddar lÀngre upp pÄ denna sida. Dessa generella rekommendationer Àr nÀmligen vÀldigt gÄngbara i de allra flesta fall.

HundbÀdd för stora hundar

Hundar Àr inte flockdjur men gillar att umgÄs med andra. Detta innebÀr dock inte för den skull inte att de inte föredrar att ha ett eget utrymme i bostaden. En hundbÀdd Àr ett av de tillbehör som man bör köpa nÀr man skaffar hund. Genom att vÀlja rÀtt bÀdd, kan du fÄ en hundsÀng som hunden har glÀdje av i mÄnga Är.

Din hund ger dig ovillkorlig kÀrlek och utgör ett ovÀrderligt sÀllskap. DÀrför Àr det vÀl klart att hunden förtjÀnar sitt alldeles egna, bekvÀma sovutrymme. En hundbÀdd utgör din fyrbenta vÀns territorium, dÀr han eller hon kÀnner sig trygg och kan vila ut. Och nÀr din hund kan vila rofullt, kan Àven du göra detsamma.

HundsÀng eurasier
Eurasiern Dwight njuter i fulla lag av sin hundbÀdd

Om du inte gillar att dela soffa med din hund Àr en hundbÀdd ett mÄste. Detta gÀller sÀrskilt för stora hundar, eftersom en jycke pÄ 30-40 kilo lÀtt kan ta upp sin beskÀrda del av utrymmet i soffan. Om du dessutom har en hundras som fÀller mycket, kan du ocksÄ tvingas rensa soffan frÄn hundhÄr med jÀmna mellanrum. Att byta ut en hundbÀdd Àr betydligt billigare Àn att tvingas ersÀtta vardagsrumssoffan. Detta Àven om du köper en hundsÀng av hög kvalitet.

Stora hundar drabbas oftare av sjukdomstillstĂ„nd sĂ„som ledinflammation och höftledsdysplasi. Detta dĂ„ deras skelett bĂ€r omkring pĂ„ en större vikt. Och det hĂ„rda golvet ger inte ett tillrĂ€ckligt bra stöd för trötta och vĂ€rkande leder. Även om en filt kan vara skön och bekvĂ€m, finns det inget bra substitut för en bra hundbĂ€dd.

Att tÀnka pÄ vid köp av hundbÀdd för stora hundar

NÀr du ska köpa en hundbÀdd för stora hundar Àr viktigt att sÀkerstÀlla att bÀddens storlek Àr tillrÀcklig för din hund. Det Àr dock Àven vÀrt att kontrollera bÀddens material och hÄllbarhet. Du bör Àven ta hÀnsyn till andra faktorer för att garantera hundens komfort. Dessa Àr nÄgra av de saker som du bör ta hÀnsyn till:

 • Storleken pĂ„ hundbĂ€dden. En hundsĂ€ng ska vara tillrĂ€ckligt stor för att din hund ska kunna sova bekvĂ€mt i den. Detta utan att benen och tassarna hĂ€nger utanför (sĂ„vida hunden inte sjĂ€lv vĂ€ljer att lĂ„ta dem göra detta). Om du Ă€ger en större hund kan det urval av hundbĂ€ddar som du har att vĂ€lja mellan vara lite mer begrĂ€nsat. MĂ€t gĂ€rna det utrymme som din hund vanligtvis sover pĂ„. GĂ„ sedan efter detta nĂ€r det kommer till hundbĂ€ddens storlek (eller se storleksguiden en bit upp i detta inlĂ€gg).
 • Kvalitet. En hundsĂ€ng bör vara tillrĂ€ckligt robust för att kunna stödja din hunds vikt. Den ska Ă€ven ge dess skelett och leder avlastning nĂ€r hunden vilar. NĂ€r du ska köpa en hundbĂ€dd för stora hundar bör du dĂ€rför tĂ€nka till lite. Generellt sett bör du hĂ„lla utkik efter bĂ€ddar med tjockt, ortopediskt skum snarare Ă€n fyllning av lĂ„g kvalitet. Du slipper dĂ„ bevittna hur skummet plattas till av hundens vikt och fĂ„r hundsĂ€ngen att snarare likna en pannkaka. Stora hundar behöver en rejĂ€lare bas att vila vikten pĂ„.

HundbÀdd för smÄ hundar

Du som ska köpa en hundbĂ€dd för smĂ„ hundar har sannolikt ett större utbud att tillgĂ„ Ă€n Ă€gare till större hundar. Trots detta Ă€r storleken pĂ„ bĂ€dden en viktig faktor att ta hĂ€nsyn till. Detta sĂ„ du inte köper alltför stor hundsĂ€ng som din hund ”drunknar i”. Och faktum Ă€r att storleken Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n den enda aspekten att vĂ€ga in i beslutet.

Att tÀnka pÄ vid köp av hundbÀdd för smÄ hundar

Dessa Àr nÄgra av de egenskaper som en bra hundbÀdd för smÄ hundar bör ha:

 • RĂ€tt storlek. Om du har en mindre hund bör inte storleken ha samma betydelse vid köpet av hundbĂ€dd som om din hund vore större. Med det sagt, bör du Ă€ndĂ„ anstrĂ€nga dig för att hitta en hundsĂ€ng med de rĂ€tta mĂ„tten för din jycke.
 • Högkvalitativt skum. En hundbĂ€dd bör vara bekvĂ€m och ge ett tillrĂ€ckligt gott stöd för att ge din hunds leder och muskler avlastning i samband med vila. Leta gĂ€rna efter en bĂ€dd med högkvalitativt, tĂ€tt, ortopediskt skum – pĂ„ samma sĂ€tt som nĂ€r du Ă€r pĂ„ jakt efter en sĂ€ng till dig sjĂ€lv. Detta dĂ„ denna typ av skum ger utmĂ€rkt komfort och avlastning för ömmande leder och muskler.
 • TvĂ€ttbart överdrag. Det Ă€r en god idĂ© att hĂ„lla utkik efter hundbĂ€ddar som har avtagbara, tvĂ€ttbara överdrag sĂ„ du enkelt kan rengöra bĂ€dden. Oavsett huruvida din hund hĂ„ller tĂ€tt eller lider av urinlĂ€ckage, kommer bĂ€dden med tiden att bli smutsig. Det Ă€r dĂ€rför nödvĂ€ndigt att den pĂ„ ett enkelt och smidigt sĂ€tt kan rengöras.
 • HĂ„llbarhet. Tuggar din hund gĂ€rna pĂ„ saker och ting? Eller grĂ€ver den gĂ€rna med tassarna innan den lĂ€gger sig ner? DĂ„ kan det vara vĂ€rt att köpa en hundbĂ€dd med god hĂ„llbarhet. Det innebĂ€r att bĂ€dden bör vara tillverkad av nylon eller kanvas. Dessa material Ă€r dessutom enkla att hĂ„lla rent om din hund tenderar att fĂ€lla mycket.

HundbÀdd för valpar

NÀr du vÀlkomnar en valp till familjen kommer du nog Àgna hela första veckan Ät att gosa med valpen. Du lÀr Àven fylla mobilkameran med foton pÄ den lilla krabaten. Men nÀr den initiala upphetsningen har lagt sig börjar det bli hög tid att tÀnka till. Om hunden inte redan har en hundbÀdd behöver du nu köpa en.

Men vad bör man dÄ hÄlla utkik efter nÀr man shoppar runt efter en hundbÀdd för valpar?

Att tÀnka pÄ vid köp av hundbÀdd för valpar

Det första beslutet du mĂ„ste fatta Ă€r hur pass stor bĂ€dd du ska köpa. Ska du skaffa nĂ„got tillfĂ€lligt som passar valpens nuvarande storlek eller en större hundbĂ€dd som valpen kan vĂ€xa in i? Om din hund Ă€r mindre Ă€r valet ganska enkelt – den hundsĂ€ng som du köper till din chihuahua idag kommer passa hunden för alltid.

Men om din valp Ă€r en labrador eller av en annan större ras, kommer den att behöva en betydligt större hundsĂ€ng som vuxen. Och det finns för- och nackdelar med bĂ€gge alternativen. En mindre bĂ€dd ger en ökad trygghetskĂ€nsla nĂ€r hunden Ă€r valp. Å andra sidan kommer du behöva lĂ€gga ut mer pengar senare nĂ€r du behöver byta ut den mot en större.

Andra saker som Ă€r vĂ€rda att tĂ€nka pĂ„ Ă€r din hunds personlighet och hundrasens egenskaper. Är valpen korthĂ„rig och blir dĂ€rmed lĂ€tt kall, eller Ă€r den lĂ„nghĂ„rig och kommer snarare att bli för varm i sin bĂ€dd? Det finns flera olika slags bĂ€ddar att vĂ€lja mellan beroende pĂ„ om du behöver en svalare eller varmare hundbĂ€dd. VĂ€g gĂ€rna Ă€ven in om din hund gĂ€rna grĂ€ver med tassarna i bĂ€dden, för i sĂ„dana fall kan du behöva en mer hĂ„llbar hundbĂ€dd.

Har du redan nu pĂ„ kĂ€nn att valpen Ă€r lite orolig av sig? DĂ„ kan det vara vĂ€rt att köpa en bĂ€dd med höga kanter som han eller hon kan ”gömma sig i”. Du som har en hund som fortfarande trĂ€nar pĂ„ att bli rumsren kan med fördel köpa en hundbĂ€dd som Ă€r vattenresistent. Och en hund som löper risk att drabbas av höftledsdysplasi kan gynnas av en hundsĂ€ng med minnesskum.

HundbÀdd med höga kanter eller hundmadrass?

Ibland kan en hundbÀdd med höga kanter vara att föredra framför en madrass-liknande hundsÀng. Ta gÀrna hÀnsyn till din hunds vanliga sovvanor och personlighetsdrag nÀr du vÀljer mellan olika typer av bÀddar.

Gillar hunden att krypa ihop till en boll i mindre utrymmen? DĂ„ kan en hundbĂ€dd med höga kanter förse den med ett tryggare och mer begrĂ€nsat omrĂ„de att sova i. Även mer osĂ€kra hundar kan ofta gilla den ökade integritet och trygghet som en hundsĂ€ng av denna typ ger.

Har du istÀllet har en hund som gillar att rulla omkring och strÀcka ut ordentligt? DÄ kan en kudde eller hundmadrass-aktig sÀng vara mer lÀmplig.

HundbÀdd med tak

En hundbÀdd med tak Àr ett utmÀrkt val för dig med en hund som:

 • Är orolig av sig – Denna typ av hundsĂ€ng kan fĂ„ din hund att kĂ€nna sig extra trygg.
 • Gillar sin hundbur – En hund som Ă€r bekvĂ€ma med att sova i en bur kommer med största sannolikhet Ă€ven att gilla en hundbĂ€dd med tak. Detta dĂ„ den ger en liknande kĂ€nsla av skydd och trygghet.
 • Gillar att grotta in sig – Hundar som gillar att grotta in sig Ă€r som klippta och skurna för hundbĂ€ddar som har ett tak.
 • Mindre hundar – De flesta hundbĂ€ddar med tak Ă€r mindre och passar endast smĂ„ hundar eller valpar.
 • Hundar som lĂ€tt fryser – HundbĂ€ddens höga vĂ€ggar och avgrĂ€nsade utrymme gör det enklare för hunden att behĂ„lla vĂ€rmen. Detta gör de sĂ€rskilt lĂ€mpliga för hundar med mindre pĂ€ls som tenderar att frysa. Ett annat alternativ Ă€r en hundbĂ€dd med vĂ€rme (lĂ€s gĂ€rna mer om dessa nedan).

HundbÀdd med vÀrme

Är du pĂ„ jakt efter en hundbĂ€dd mot kyla, d.v.s. en hundsĂ€ng som hjĂ€lper din hund att behĂ„lla vĂ€rmen Ă€ven under Ă„rets kallare dagar? DĂ„ bör du titta pĂ„ en eluppvĂ€rmd hundbĂ€dd.

Denna typ av bÀdd lÀmpar sig vÀl för dig som bor dÀr det Àr lite kallare. Men den Àr Àven ett bra val för dig som vill sÀkerstÀlla att bÀdden hÄller hunden varm nÀr han eller hon sover. Det finns det nÄgonting pÄ marknaden som tillgodoser sÄvÀl dina som din hunds behov. Detta oavsett storleken pÄ din hund och din budget.

Fördelarna med en hundbÀdd med vÀrme

Den mest uppenbara fördelen med en eluppvÀrmd hundbÀdd Àr om du har en mindre eller yngre hund. Om din valp lÀtt blir kall kan en uppvÀrmd hundsÀng vara precis vad du behöver. En hundbÀdd som skyddar mot kyla Àr sÀrskilt anvÀndbar om din jycke Àr sÄvÀl korthÄrig som mindre till storleken eller valp. Hunden kan dÄ sova bekvÀmt utan att ligga under en hög med filtar.

Även Ă€ldre hundar kan dock dra nytta av en hundbĂ€dd med vĂ€rme. Som du sĂ€kert kĂ€nner till Ă€r vĂ€rme utmĂ€rkt inte bara mot kyla utan ocksĂ„ mot vĂ€rkande leder. DĂ€rför kan en hundsĂ€ng av denna modell lĂ„ta din Ă€ldre hund sova bekvĂ€mt under hela natten. Den kan Ă€ven ge hunden lite lindring under dagen om den kĂ€nner av vĂ€rken.

Förhöjd hundbÀdd med ben för utomhusbruk

Om din hund gÀrna följer med pÄ Àventyr utomhus kan det vara smart att införskaffa en upphöjd bÀdd. En förhöjd hundbÀdd med ben kan utgöra ett utmÀrkt komplement till den bekvÀma inomhusbÀdden.

Utomhus Àr dock förhöjda hundbÀddar att föredra framför andra. Dessa har ben och Àr dÀrmed upphöjda nÄgra centimeter över marken. Det innebÀr att din hund slipper ligga i det tidvis fuktiga grÀset. Under varma sommardagar fÄr hunden dessutom en naturlig luftcirkulation under sig. Den hjÀlper till att hÄlla honom eller henne svalare.

HÄllbar hundbÀdd som inte gÄr att bita sönder

Det kan vara frustrerande för dig som hundÀgare att ha en liten vandal i bostaden som Àlskar att tugga sönder saker. SÄ det Àr fullt förstÄeligt att du söker efter den bÀsta hundbÀdden för hundar som tenderar att tugga sönder bÀddar.

Men hur kan man dĂ„ se till att hunden sover bekvĂ€mt om natten nĂ€r han eller hon vĂ€grar att lĂ„ta hundsĂ€ngen vara hel? Lösningen Ă€r enklare Ă€n vad du kanske tror – du införskaffar helt enkelt en hĂ„llbar hundbĂ€dd som inte gĂ„r att bita sönder.

Genom att köpa en slitstark hundbÀdd sparar du inte bara dig sjÀlv mödan att stÀndigt tvingas shoppa efter nya bÀddar. Du slipper dessutom uppsöka att din hund sÀtter i sig bÀddens potentiellt farliga material. Hunden kanske tuggar pÄ sin bÀdd av ren uttrÄkning eller pÄ grund av att det kliar i munnen i samband med att nya tÀnder vÀxer fram. Oavsett orsak Àr en hÄllbar hundbÀdd som inte gÄr att bita sönder lÀtt vÀrd sin vikt i guld!

Vattenresistent hundbÀdd som Àr lÀtt att rengöra

NÀr det kommer till Äldrande hundar, kan en bÀdd med ortopediskt minnesskum ofta vara att föredra. Du bör dock Àven övervÀga att vÀlja ett vattenresistent material som Àr lÀtt att rengöra. SÀrskilt om det Àr sÄ att din hund har vissa problem att hÄlla tÀtt. Eller vÀlj Ätminstone en hundsÀng med ett överdrag som Àr avtagbart och gÄr att tvÀtta i maskin. DÄ kan du enkelt hÄlla bÀdden ren och frÀsch.

BÀdden kommer med tiden att bli smutsig och börja lukta illa. Detta oavsett om din hund Àr unge eller Àldre, korthÄrig eller lÄnghÄrig och fÀller, lÀr inkontinent eller alltid hÄller tÀtt. Det Àr dÀrför en stor fördel att kunna rengöra den pÄ ett lÀtt och smidigt sÀtt. Du skulle ju inte sjÀlv vilja sova i en sÀng med gamla lakan som inte har tvÀttats pÄ flera Är, eller hur?!

LÀmplig hundbÀdd vid kvalsterallergi

Är din hund kvalsterallergiker? DĂ„ bör du kĂ€nna till att hundbĂ€ddar, sĂ€rskilt om de inte regelbundet tvĂ€ttas och ersĂ€ttas, kan utgöra en grogrund för kvalster. Dessa kan trigga din hunds allergisymtom.

Vissa material i hundbÀddar kan orsaka en allergisk reaktion, inte minst om din hund har haft sin bÀdd under en lÀngre tid. Med tiden kan nÀmligen kvalster och Àven loppor samlas i bÀdden.

HundbÀddar Àr ofta fyllda med minnesskum av latex eller syntetiska material. BÀgge dessa material Àr förvisso resistenta mot tillvÀxten av kvalster och mögel. Men ansamlingen av hudceller frÄn din hund pÄ skummets yta och under överdraget möjliggör för kvalstren att öka i antal. Det Àr dÀrför viktigt att du vÀljer en hundsÀng som omgÀrdas av rÀtt material.

Men vilken Àr dÄ den bÀsta hundbÀdden vid kvalsterallergi? Ett material av 100 % bomull, hampa eller tÀtt vÀvda mikrofiber kan vara att föredra. Detta dÄ dessa i mindre utstrÀckning framkallar allergiska reaktioner. Till exempel Àr hampa en naturligt odlad gröda som inte besprutas med kemikalier. Samtidigt Àr materialet hÄllbart och resistent mot solskador.

Ortopedisk hundbÀdd

KĂ€nde du till att man numera tillverkar ortopediska hundbĂ€ddar med minnesskum? Genom att köpa en sĂ„dan anvĂ€ndbar och modern hundsĂ€ng kan du ge din hund avlastning frĂ„n dess dagliga vĂ€rk. Även om hunden inte lider av till exempel ledvĂ€rk, erbjuder en sĂ„dan hĂ€r bĂ€dd den absolut bĂ€sta komforten.

Att tÀnka pÄ vid köp av ortopedisk hundbÀdd

NÀr du shoppar runt efter en ortopedisk hundbÀdd bör du försÀkra dig om att du köper en riktigt bra sÄdan. Dessa bÀddar har nÀmligen mÄnga fördelar för din hund, bland annat de vi gÄr igenom hÀr nedanför.

 • Komfort. De flesta av oss som har sovit i en sĂ€ng med riktigt minnesskum vet vilken skillnad det gör. Dessa sĂ€ngar Ă€r vĂ€ldigt bekvĂ€ma och ger utmĂ€rkt stöd för den som sover i dem. Din hund kommer sannolikt att uppskatta sin ortopediska bĂ€dd!
 • Fördelar för Ă€ldre hundar. Åldrande hundar drabbas ofta av olika slags problem som kommer med Ă„ldrandet. TvĂ„ exempel pĂ„ sĂ„dana Ă€r muskelförlust och ledvĂ€rk. Om du har en Ă€ldre hund som Ă€r inne i sina bĂ€sta Ă„r, bör du definitivt ge hunden lite extra stöd och avlastning. Dess sömn kommer att bli mer kvalitativ och hunden kommer dĂ€rför kunna vara mer aktiv under dagen.
 • Fördelar för skadade hundar. Om din hund har drabbats av en skada pĂ„ leder eller muskler, nyligen eller tidigare, kan den lida av vĂ€rk och smĂ€rta. Genom att dĂ„ hunden en mer bekvĂ€m och stödjande miljö att sova i, kommer du fĂ„ glĂ€djen att se hur mycket bĂ€ttre hunden mĂ„r under dagen.

Som du ser Àr fördelarna med ortopediska hundbÀddar betydande, och din hund kommer att tacka dig. SÀrskilt hundar som leder av ledvÀrk eller höftledsdysplasi gynnas mycket av att fÄ sova i en sÀng med minnesskum.

Liknande artiklar

Prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *