Hund i hundsoffa

BÀsta hundsoffan: snygga hundsoffor pÄ ben

InlÀgget Àr reklam för vidaXL och innehÄller annonslÀnkar.

En hundsoffa Àr precis vad det lÄter som: en soffa som Àr sÀrskilt framtagen för hundar. Precis som en hundbÀdd erbjuder denna möbel din hund en bekvÀm och skön plats att sova pÄ. Chansen Àr dessutom stor att dina gÀster kommer att uppmÀrksamma och kommentera hundens alldeles egna soffa.

Men vilken Àr egentligen den bÀsta hundsoffan? Nedan tipsar vi om riktigt bra hundsoffor pÄ ben och andra produkter tillhörande denna kategori. Med hjÀlp av vÄra produkttips hoppas vi att du ska kunna göra ett vÀlinformerat val nÀr du köper soffa till din hund!

BÀsta hundsoffan pÄ ben

Det finns hundsoffor i alla möjliga utföranden, frÄn enklare modeller till mer avancerade sÄdana. De Àr Àven tillverkade av olika material samt finns tillgÀngliga i olika former och stilar. Den bÀsta hundsoffan pÄ ben Àr förstÄs den som du sjÀlv gillar bÀst och som Àven faller din hund i smaken.

Nedan tipsar vi om ett par hundsoffor som kan vara vÀrda att fÀsta ögonen pÄ!

Beeztees hundsoffa Toscane

Beeztees hundsoffa Toscane
Beeztees hundsoffa Toscane.

Se pris i butik!

Toscane frÄn Beeztees Àr en hundsoffa pÄ ben vars storlek Àr 65x56x28 cm. Detta kan mycket vÀl vara den bÀsta hundsoffan för din hund om hunden ifrÄga inte har sÀrskilt lÄnga ben och/eller nöjer sig med en soffa med lite kortare soffben.

@Pet hundsoffa Diamond

@Pet hundsoffa Diamond
@Pet hundsoffa Diamond.

Se pris i butik!

Diamond frÄn @Pet Àr en hundsoffa pÄ ben med mÄtten 61x56x45 cm. Denna soffa har ett utseende som nÀrmast för tankarna till en fÄtölj. Sittytan Àr dock vÀl tilltagen och den förhöjda bakre delen ger din hund ett vÀlkommet skydd att luta sig emot.

Att tÀnka pÄ vid val av hundsoffa

För att ge dig en bÀttre bild av vad du bör tÀnka pÄ nÀr du shoppar runt efter en hundsoffa, har vi gjort en sammanstÀllning över aspekter att ta hÀnsyn till. Dessa inkluderar följande:

  • En hundsoffa Ă€r som en upphöjd hundbĂ€dd men utan vissa egenskaper. En hundsoffa Ă€r en slags hundsĂ€ng pĂ„ ben men saknar ofta det extra stöd som sĂ€ngar erbjuder och kan vara svĂ„rare att rengöra. Hundsoffan har dock fördelen att den likt en upphöjd hundbĂ€dd avlastar hundens leder nĂ€r hunden kliver i och ur sin bĂ€dd.
  • Hundsoffor kostar ofta mer Ă€n hundbĂ€ddar. Hundsoffor Ă€r mer av en snygg inredningsdetalj Ă€n en bekvĂ€m sovplats för din hund. De flesta hundsoffor Ă€r dĂ€rför vĂ€ldigt snygga och stilrena, till den grad att de ofta liknar de soffor som vi mĂ€nniskor gĂ€rna sjunker ner i. En hundsoffar har dĂ€rmed Ă€ven ofta en högre prislapp Ă€n en hundbĂ€dd (Ă€ven om sĂ„ inte alltid Ă€r fallet).
  • Köp inte en alltför hög hundsoffa. Det Ă€r viktigt att du matchar den tilltĂ€nkta hundsoffans höjd med din hunds. I annat fall kan det blir svĂ„rt för hunden att ta sig upp i sin soffa. Detta Ă€r förstĂ„s viktigast att ta hĂ€nsyn till om du Ă€ger en lite mindre hund. Se Ă€ven till sĂ„ att liggytan Ă€r tillrĂ€ckligt stor för din hund.

Om du hellre vill köpa en hundsÀng till din hund tipsar vi om snygga hundbÀddar i den lÀnkade artikeln.

TÀnk Àven pÄ detta

Likt nÀr du köper andra hundprodukter Àr det Àven att ta hÀnsyn till ett antal ytterligare kriterier. NÀr du shoppar runt efter den bÀsta hundsoffan Àr det bland annat viktigt att stÀlla sig sjÀlv följande frÄgor:

  • Vill jag ha en soffa som Ă€r enkel att rengöra, kanske med avtagbar och tvĂ€ttbar klĂ€dsel?
  • Är min hund rumsren eller bör soffans klĂ€dsel vara vattentĂ€t?
  • Tenderar min hund att ta sönder soffor, bĂ€ddar och andra ting?

FÄ hundsoffor klarar av att över tid stÄ emot en hunds vassa tÀnder. Det kan dÀrför vara sÄ att du bör kika efter en hÄllbar men ÀndÄ snygg soffa till din hund.

Boxerhund i soffa
En snygg och bekvÀm hundsoffa kan vara en bra investering.

DÄ kan du behöva införskaffa en hundsoffa

Om din hund gillar att sova pÄ soffan och spenderar en stor del av dygnet pÄ denna, kan det vara vÀrt att införskaffa en alldeles egen soffa till hunden. Den allra bÀsta hundsoffan pÄ ben ger din hunds leder avlastning och lÄter hunden gosa ner sig i en skön sovstÀllning.

Lite lÀngre upp i denna artikel tipsar vi om bra hundsoffor som passar mÄnga olika hundraser. Det Àr dock viktigt att understryka att du bör kontrollera mÄtten pÄ den bÀdd som du Àr intresserad av med hundens befintliga bÀdd eller liknande. Detta för att sÀkerstÀlla att storleken Àr den rÀtta för just din hund.

Fördelarna med en hundsoffa med ben

Det finns flera fördelar med att införskaffa en hundsoffa med ben till din hund. Nedan gÄr vi igenom nÄgra av dessa.

Din hund fÄr en egen plats att sova pÄ

SÄvida din hund inte redan har en egen hundbÀdd Àr risken stor att han eller hon gÀrna upptar en betydande del av din soffa och/eller sÀng. Detta kan förvisso vara mysigt men det kan Àven ha sina fördelar att Äterta detta utrymme frÄn hunden.

En hundsoffa ger din hund en alldeles egen plats att sova pĂ„ i form av en bekvĂ€m soffa. Genom att lĂ€ra hunden att sova dĂ€r kan du se till sĂ„ att din hund hĂ„ller sig till denna Ă€ven dĂ„ du har gĂ€ster pĂ„ besök. Dina gĂ€ster slipper dĂ„ dela soffa med hunden – nĂ„gonting som lĂ„ngt ifrĂ„n alla mĂ€nniskor uppskattar (vi vet, det lĂ„ter jĂ€ttekonstigt).

Tax sover i soffa
Inte alltid optimalt att dela soffa med hunden.

Du lÄter inte din hund lÀgga beslag pÄ soffan

En annan fördel med hundsoffan och att du slipper brÄka med din hund om ytan i soffan har att göra med territoriellt beteende. För du vill nÀmligen inte att din hund anser soffan vara dess eget territorium. Hundar kan lÀtt börja bevaka saker och ting som de anser tillhör dem. Detta kan lÀtt stÀlla till besvÀr i flocken dÄ ni inte Àr riktigt överens om hierarkin i denna.

Avslutande tankar

En hundsoffa Ă€r en bekvĂ€m och snygg plats för din hund att sova pĂ„. Hundsoffor kan i mĂ„ngt och mycket liknas vid hundbĂ€ddar men Ă€r upphöjda pĂ„ ben och skiljer sig frĂ„n varandra i flera hĂ€nseenden. NĂ€r du Ă€r pĂ„ jakt efter den bĂ€sta hundsoffan för din fyrbenta kompis bör du inte köpa den första bĂ€sta – vĂ€lj istĂ€llet soffa med omsorg.

I denna artikel har vi gÄtt igenom flera av de aspekter som du bör ha i Ätanke vid val av soffa. Förhoppningsvis hjÀlper denna information dig att göra ett bra val och sÀkerstÀlla att ni fÄr nytta av hundsoffan under en lÄng tid framöver!

Liknande artiklar

Prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev

Om skribenten

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *