Hund i hundsoffa

Bästa hundsoffan: snygga hundsoffor på ben

Inlägget är reklam för vidaXL och innehåller annonslänkar.

En hundsoffa är precis vad det låter som: en soffa som är särskilt framtagen för hundar. Precis som en hundbädd erbjuder denna möbel din hund en bekväm och skön plats att sova på. Chansen är dessutom stor att dina gäster kommer att uppmärksamma och kommentera hundens alldeles egna soffa.

Men vilken är egentligen den bästa hundsoffan? Nedan tipsar vi om riktigt bra hundsoffor på ben och andra produkter tillhörande denna kategori. Med hjälp av våra produkttips hoppas vi att du ska kunna göra ett välinformerat val när du köper soffa till din hund!

Bästa hundsoffan på ben

Det finns hundsoffor i alla möjliga utföranden, från enklare modeller till mer avancerade sådana. De är även tillverkade av olika material samt finns tillgängliga i olika former och stilar. Den bästa hundsoffan på ben är förstås den som du själv gillar bäst och som även faller din hund i smaken.

Nedan tipsar vi om ett par hundsoffor som kan vara värda att fästa ögonen på!

Beeztees hundsoffa Toscane

Beeztees hundsoffa Toscane
Beeztees hundsoffa Toscane.

Se pris i butik!

Toscane från Beeztees är en hundsoffa på ben vars storlek är 65x56x28 cm. Detta kan mycket väl vara den bästa hundsoffan för din hund om hunden ifråga inte har särskilt långa ben och/eller nöjer sig med en soffa med lite kortare soffben.

@Pet hundsoffa Diamond

@Pet hundsoffa Diamond
@Pet hundsoffa Diamond.

Se pris i butik!

Diamond från @Pet är en hundsoffa på ben med måtten 61x56x45 cm. Denna soffa har ett utseende som närmast för tankarna till en fåtölj. Sittytan är dock väl tilltagen och den förhöjda bakre delen ger din hund ett välkommet skydd att luta sig emot.

Att tänka på vid val av hundsoffa

För att ge dig en bättre bild av vad du bör tänka på när du shoppar runt efter en hundsoffa, har vi gjort en sammanställning över aspekter att ta hänsyn till. Dessa inkluderar följande:

  • En hundsoffa är som en upphöjd hundbädd men utan vissa egenskaper. En hundsoffa är en slags hundsäng på ben men saknar ofta det extra stöd som sängar erbjuder och kan vara svårare att rengöra. Hundsoffan har dock fördelen att den likt en upphöjd hundbädd avlastar hundens leder när hunden kliver i och ur sin bädd.
  • Hundsoffor kostar ofta mer än hundbäddar. Hundsoffor är mer av en snygg inredningsdetalj än en bekväm sovplats för din hund. De flesta hundsoffor är därför väldigt snygga och stilrena, till den grad att de ofta liknar de soffor som vi människor gärna sjunker ner i. En hundsoffar har därmed även ofta en högre prislapp än en hundbädd (även om så inte alltid är fallet).
  • Köp inte en alltför hög hundsoffa. Det är viktigt att du matchar den tilltänkta hundsoffans höjd med din hunds. I annat fall kan det blir svårt för hunden att ta sig upp i sin soffa. Detta är förstås viktigast att ta hänsyn till om du äger en lite mindre hund. Se även till så att liggytan är tillräckligt stor för din hund.

Om du hellre vill köpa en hundsäng till din hund tipsar vi om snygga hundbäddar i den länkade artikeln.

Tänk även på detta

Likt när du köper andra hundprodukter är det även att ta hänsyn till ett antal ytterligare kriterier. När du shoppar runt efter den bästa hundsoffan är det bland annat viktigt att ställa sig själv följande frågor:

  • Vill jag ha en soffa som är enkel att rengöra, kanske med avtagbar och tvättbar klädsel?
  • Är min hund rumsren eller bör soffans klädsel vara vattentät?
  • Tenderar min hund att ta sönder soffor, bäddar och andra ting?

Få hundsoffor klarar av att över tid stå emot en hunds vassa tänder. Det kan därför vara så att du bör kika efter en hållbar men ändå snygg soffa till din hund.

Boxerhund i soffa
En snygg och bekväm hundsoffa kan vara en bra investering.

Då kan du behöva införskaffa en hundsoffa

Om din hund gillar att sova på soffan och spenderar en stor del av dygnet på denna, kan det vara värt att införskaffa en alldeles egen soffa till hunden. Den allra bästa hundsoffan på ben ger din hunds leder avlastning och låter hunden gosa ner sig i en skön sovställning.

Lite längre upp i denna artikel tipsar vi om bra hundsoffor som passar många olika hundraser. Det är dock viktigt att understryka att du bör kontrollera måtten på den bädd som du är intresserad av med hundens befintliga bädd eller liknande. Detta för att säkerställa att storleken är den rätta för just din hund.

Fördelarna med en hundsoffa med ben

Det finns flera fördelar med att införskaffa en hundsoffa med ben till din hund. Nedan går vi igenom några av dessa.

Din hund får en egen plats att sova på

Såvida din hund inte redan har en egen hundbädd är risken stor att han eller hon gärna upptar en betydande del av din soffa och/eller säng. Detta kan förvisso vara mysigt men det kan även ha sina fördelar att återta detta utrymme från hunden.

En hundsoffa ger din hund en alldeles egen plats att sova på i form av en bekväm soffa. Genom att lära hunden att sova där kan du se till så att din hund håller sig till denna även då du har gäster på besök. Dina gäster slipper då dela soffa med hunden – någonting som långt ifrån alla människor uppskattar (vi vet, det låter jättekonstigt).

Tax sover i soffa
Inte alltid optimalt att dela soffa med hunden.

Du låter inte din hund lägga beslag på soffan

En annan fördel med hundsoffan och att du slipper bråka med din hund om ytan i soffan har att göra med territoriellt beteende. För du vill nämligen inte att din hund anser soffan vara dess eget territorium. Hundar kan lätt börja bevaka saker och ting som de anser tillhör dem. Detta kan lätt ställa till besvär i flocken då ni inte är riktigt överens om hierarkin i denna.

Avslutande tankar

En hundsoffa är en bekväm och snygg plats för din hund att sova på. Hundsoffor kan i mångt och mycket liknas vid hundbäddar men är upphöjda på ben och skiljer sig från varandra i flera hänseenden. När du är på jakt efter den bästa hundsoffan för din fyrbenta kompis bör du inte köpa den första bästa – välj istället soffa med omsorg.

I denna artikel har vi gått igenom flera av de aspekter som du bör ha i åtanke vid val av soffa. Förhoppningsvis hjälper denna information dig att göra ett bra val och säkerställa att ni får nytta av hundsoffan under en lång tid framöver!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *