Utställningskoppel hundutställning

Bästa utställningskopplet för hundutställning

Ett utställningskoppel är ett särskilt hundkoppel som används i samband med hundutställning. Det finns dock även olika slags produkter inom denna specifika kategori, främst allt-i-ett-koppel och separata koppel.

I denna artikel finner du våra toppval inom kategorin hundutställningskoppel. Då allt-i-ett-kopplen tycks vara snäppet mer populära än de separata kopplen, kommer vi här att fokusera lite mer på den förstnämnda varianten. Du kommer dock även finna tips på separat koppel samt en slags hybridmodell.

Vill du hellre ha tips på koppel som är mer lämpade för vardagsbruk? I sådana fall kan vi varmt rekommendera vår köpguide för hundkoppel.

Lär dig mer om utställningskoppel i detta avsnitt av vår podd:

Varför använda utställningskoppel?

Det är helt upp till dig om du vill använda ett uttalat utställningskoppel eller bara ett lite kortare promenadkoppel. Allt-i-ett-kopplen är uppenbarligen väldigt populära och det finns säkerligen goda skäl till detta. Det är dock precis lika gångbart att använda ett separat halsband eller en kedja tillsammans med ett kortare läderkoppel eller liknande.

Hela syftet med denna typ av produkt är dock att den är tänkt att användas i utställningsringen på en hundutställning. Om detta inte är en aktivitet du ägnar dig åt är därmed sannolikheten att du behöver ett koppel av detta slag minimal. Om du gillar att ”springa vänstervarv” kan det dock vara värt att investera i ett koppel som är särskilt framtaget för hundutställare.

I videoklippet nedan kan du se en jämförelse mellan olika koppel för utställning.

Hur långt utställningskoppel bör man välja?

När det kommer till längden på ett utställningskoppel bör du främst se till din personliga preferens. Om du gillar kortare koppel med mindre trassel, där det mesta kan döljas i handen, bör du välja ett sådant. Föredrar du istället lite längre koppellängd ska du naturligtvis införskaffa ett koppel av lite längre modell.

Personligen föredrar jag att använda en snakekedja tillsammans med ett kort (ca 60 cm långt) läderkoppel. Valet av koppel bör alltså bestämmas utifrån ditt eget tycke och smak, men jag kan bestämt avråda från användning av koppel med en koppellängd på flera meter. För i utställningsringen är din uppgift att visa din hund på bästa sätt, och för detta behövs knappast ett två meter långt koppel…

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *