Hundtillbehör till bilen

9 hundtillbehör till bilen som alla hundägare borde ha

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Dogman, Petster, PN Jakt, VetZoo, vidaXL och Zooplus.

Utifrån den rådande situationen i samhället blir det ganska naturligt att vi åker en hel del bil. Vi färdas gärna till flertalet olika spännande platser i vårt fantastiska Sverige. För det finns otroligt många vackra, häftiga och annorlunda platser runt om i vårt avlånga land. Dessa bara väntar på att upptäckas av dig och din lurviga kompis! Men du vill samtidigt skapa de bästa förutsättningarna för en så stressfri och bra resa med din(a) hund(ar) som möjligt. För detta ändamål finns det olika slags hundtillbehör till bilen som du kan ha nytta av.

Det är också viktigt att följa de lagar, regler och föreskrifter som finns när det gäller hundars säkerhet i bil. Ta för vana att titta igenom relevanta hemsidor innan resan. Dessa inkluderar Svenska Kennelklubben och Jordbruksverket. Även Tullverket har relevant information om resan ska ske helt eller delvis utomlands.

För att hitta de bästa hundtillbehören till bilen för just er resa bör du fundera på resans syfte och tidsåtgång. Är resan lång eller kort? Är det till en kall eller varm destination ni ska till? Hur är vädret när ni åker? Det är viktigt oavsett längd på resan och vart ni ska att hunden rastas och får vatten kontinuerligt. Tänk bara på dig själv – efter en stund i bilen behöver du stanna till en stund och sträcka på benen och så är även fallet för din hund.

I den här artikeln fokuserar vi på att finns hundtillbehör till bilen som är avsedda främst för din hund. Det finns givetvis ytterligare tillbehör som du bör ha med på en resa om något skulle hända med dig och/eller bilen. Det kan handla om allt från en extra mobilladdare till bogserlina, startkablar och ficklampa.

Vi har även skrivit en separat artikel om de bästa hundtillbehören för vardagsbruk. Där tipsar vi om tillbehör för hundägare som kan komma väl till pass i vardagen. Så spana gärna in den om du är intresserad av bäddar, leksaker och liknande!

1. Hundgaller, bilbur eller bilsele

Bilbur

Detta är egentligen inte ett hundtillbehör i ordets rätta bemärkelse. Det är dock en förutsättning för att din(a) kära hund(ar) på ett säkert sätt ska kunna åka med i bilen. Att åka säkert är en förutsättning för en trevlig och trygg resa. Dessutom är det faktiskt olagligt att ha en hund lös i bilen och kan ge dryga böter om du blir stoppad av polisen.

Det är också livsfarligt för de hund/ar och människor som finns i bilen om det skulle ske en krock med en lös hund. En hund av rasen Jack Russell på cirka 6 kg får en kraft som motsvarar cirka 800 kg om det skulle ske en krock i 90 km/h! 

Det är upp till dig om du vill använda enhundbur som oftast placeras i bagageutrymmet i bilen, eller ett lastgaller eller en bilsele. Du bör välja det som passar er bäst med tanke på till exempel bilstorlek. Även mängden bagage som ska rymmas i bilen och hur många hundar som ska åka har betydelse för valet. En bilbur ska också vara av speciella mått för att din hund ska må bra när den reser i bil. 

2. Dogman silverduk

Dogman silverduk

Se pris i butik!

Denna silverduk från Dogman är för många hundmänniskor en oumbärlig produkt under sommaren. Den är perfekt när ni ska ut och resa i bilen under varmare temperaturer. Duken finns i flera olika storlekar för att passa alla bilar. Du kan med fördel lägga den över bilen när ni till exempel rastar eller äter.

Silverduken reflekterar upp till 80 % av solstrålarna. Luften fläktar genom duken och ger också ventilation. Duken har öljetter längs kanterna så du kan fästa den ordentligt i bilen eller vart du vill använda den.

3. Trixie värmematta

Trixie värmematta

Se pris i butik!

Trixies värmematta är ett perfekt hundtillbehör för bilen. Den kommer väl till pass när det är kallt utomhus eller om bilen står stilla under en längre stund. Om du ska ut och resa under vintern är en värmematta ett välkommet tillbehör för din hund.

Mattan absorberar hundens kroppskontakt och släpper tillbaka värmen till hunden. Mattans undersida är av non-slip, finns i en snygg grå färg och finns i fyra olika storlekar för att passa just din hund.

4. Trixie kyldyna

Trixie kyldyna

Se pris i butik!

Att ha en kyldyna i buren är en smart idé om det är varmt utomhus och i bilen. Värmen är väldigt farligt för våra hundar och det är viktigt att hunden mår bra under resan trots värmen. En kyldyna lägger du enkelt i buren eller i bagaget om du har galler.

Kyldynan hjälper till att kontrollera kroppstemperaturen. Den ger en skön svalka med endast kroppskontakten. Du behöver därför ingen el eller vatten. Dynan håller sig även sval i flera timmar och perfekt för en bilresa i värmen. Den är också lätt att rengöra då du endast torkar av den med en fuktig trasa och kan användas upprepade gånger.

kålen i ett galler eller bur så din hund har tillgång till vatten under hela resan. Den spillsäkra vattenskålen gör också att inget vatten spills ut under resan.

5. Pawsie första hjälpen-kit

Pawsie första hjälpen-kit

Se pris i butik!

Olyckor kan hända. Är ni då ute på en resa och kanske har långt till närmaste veterinär är ett första hjälpen-kit i bilen ett måste. Kitet fungerar även för människor och innehåller: fästingplockare, bandage, tejp, handskar, sax, plåster, våtservetter, förband och en värmefilt på 130 x 210 cm.

Värt att känna till är att du kan rådfråga en veterinär i mobilen via FirstVet. Det är ett smidigt sätt att få hjälp och rådgivning när man inte befinner sig nära en veterinärklinik. Genom att klicka på länken kan du läsa vår recension av denna tjänst.

6. Dogman ihopfällbar hundramp

Dogman bilramp

Se pris i butik!

Har du en äldre hund eller en vovve som kanske lider av artros och har svårt att hoppa in och ur bilen? Det är en självklarhet att även denne ska följa med på bilresan! Då kan en hundramp vara en smart idé.

Dogmans hundramp är rejäl och klarar vikter upp till 90 kg under användning. Rampen har en antislip-yta vilket gör att hunden inte halkar på väg upp eller ner från bilen. Rampen är enkel att använda och även ihopfällbar till en storlek av 80x40x19 cm. Detta gör att den smidigt får plats i bilen när den inte används.

7. Beeztees filt för bil

Beeztees filt

Se pris i butik!

Att ha hund i bil kommer automatiskt medföra att bilen kan bli smutsig, speciellt om du har en hund i sele i baksätet. För att undvika detta kan du köpa en husdjursfilten Deluxe från Beeztees. Du fäster filten i baksätet för att på så sätt undvika djurhår och leriga tassar. Filten har hål för nackstöd och bilbälten och är 140 x 120 cm. Den blå filten är tillverkad i ett tåligt och mjukt nylonmaterial (100 % polyester).

8. Vom og Hundemats vädringskrok

Vom og Hundemats vädringskrok

Se pris i butik!

En vädringskrok är perfekt att använda under varma dagar. Den är även användbar när duvill kunna ha bakluckan öppen av olika anledningar. Kroken bidrar till en hög luftgenomströmning i bilen vilket i sig gör att temperaturen i bilen blir lägre.

När du har placerat vädringskroken går bakluckan varken att stänga igen eller ta bort kroken av misstag eller ondo. Bilen går också att låsa trots kroken. Kroken är svensktillverkad i rostfritt stål.

9. Silicon reseskål

Silicon reseskål

Se pris i butik!

Reseskålen i silikon är ett perfekt hundtillbehör på resan då den enkelt kan tryckas ihop till ett platt paket. Det gör den perfekt att ha i bilen och under resor då den sparar plats. Skålen är gjord i högkvalitativt silikon vilket gör den lämplig för livsmedel och perfekt att ha din bästa kompis mat i. Skålen är flexibel och böjbar. Den kan diskas i diskmaskin och finns i två olika storlekar.

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *