Hund i halloweendräkt

Bästa halloweendräkterna för hundar till halloween

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Partykungen.

Halloween har på senare år vuxit sig allt större här i Sverige. Till skillnad från svarta katter har egentligen inte hundar någon anknytning till denna högtid. Det hindrar dock inte dem från att delta genom att spöka ut sig. Nedan presenterar vi därför några av de bästa halloweendräkterna för hundar!

Köp halloweendräkt till hunden

De halloweendräkter för hundar som finns tillgängliga i butik brukar ofta bytas ut från år till år. I år har vi till exempel haft svårt att hitta typiska dräkter föreställande skelett och liknande. Däremot finns det många andra maskeraddräkter för hundar som du med fördel kan använda även i samband med halloween. Vi rekommenderar att du köper din dräkt hos någon av följande butiker:

Partykungen

Butterick’s

Så köper du rätt halloweendräkt till din hund

När du ska välja ut en halloweendräkt till hunden bör du välja en som lämpar sig för högtiden. Men det är inte det enda du behöver tänka på.

För inte alla hundar gillar att begränsas av hundkläder även om det är halloween. Därför kan din jycke trilskas när du försöker dra på den en rolig maskeraddräkt. Men vissa material kan dessutom vara farliga för hundar. Detta gäller i synnerhet om dräkten har någon detalj som hunden kan få in i munnen eller svarget.

Därför bör du ta hänsyn till nedandstående aspekter när du väljer och vrakar bland halloweendräkter för hundar.

På- och avklädning

Allra helst bör du försöka hitta hundkläder till halloween som är enkla att sätta på och ta av. För okej, din hund kanske står ut med att du drar något över huvudet. Men den kommer nog inte vara lika tålmodig om du också behöver knäppa en massa knappar. Leta hellre upp en halloweendräkt som går snabbt och smidigt att sätta fast på hunden.

Bekvämlighet

Är din hund inte särskilt van vid att bära hundkläder? Då kan du behöva vänja den vid sin halloweendräkt. Och det är även extra viktigt att den är bekväm för din hund att bära. Den bör inte sitta alltför tajt någonstans, men heller inte så pass löst att den skaver mot huden. Material med lite stretch i är ofta ett bra val.

Plats för halsband och koppel

Har du tänkt ta med hunden ut i grannskapet iklädd dess halloweendräkt? Då bör du säkerställa att hundens halsband och koppel får plats. Se till så att det finns plats i dräkten för dessa tillbehör, och gärna även en öppning för kopplet.

Kort om halloween

Halloween är en högtid som årligen inträffar den 31 oktober. Den härstammar, till skillnad från vad många tror, inte från USA utan har i stället sitt ursprung i kelternas skördefestival. Högtiden utvecklades sedermera till en anglosaxisk variant av alla helgons dag. Mot slutet av 1700-talet hade halloween vidareutvecklats till en egen högtid. Den handlade nu om gastar, bus och häxerier. Under 1800-talet kom även godiset in i bilden.

Maskeraddräkterna började användas långt tidigare, redan på kelternas tid. Dräkterna användes då för att skrämma bort spöken. Än idag är just utklädnaden en viktig del av halloween. Och det är alltså inte bara människor som klär ut sig utan även hundar och andra husdjur.

Hund pumpa halloween
Dobermann som är laddad för Halloween!

Avslutande tankar om halloweendräkter

Det finns en uppsjö av halloweendräkter samt maskeraddräkter för hundar till halloween och andra högtider. Vi människor gillar att spöka ut våra hundar. Men det är viktigt att komma ihåg att långt ifrån alla jyckar gillar att bära utsmyckning. Vissa hundar finner sig dock i det. Om inte annat kan de göra det under kortare stunder med uppmuntran och godis som belöning.

Är din hund otålig och lite obekväm när det kommer till att bära hundkläder och liknande? Då kan det vara en bra idé att börja med något enkelt. Den häxhatt som vi tipsar om här ovan kan vara en bra instegsmodell för hundar som är mindre vana med att bära maskeradkläder.

Du som är husse eller matte till en hund som inte har några bekymmer med utsmyckningar har fler valmöjligheter. Till exempel kan du välja en mer avancerad maskeraddräkt nu i halloween. Det viktigaste är att du hittar en kompromiss som funkar bra för bägge parter.

Dela gärna med dig av dina egna erfarenheter av maskeraddräkter och utklädnad. Vi vill även få tips om halloweendräkter för hundar i kommentarsfältet nedan!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *