5 bästa halloweendräkterna för hundar 🎃


Maskeraddräkt hund Halloween

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Doggie.se och Partykungen.se.

Halloween har på senare år vuxit sig allt större här i Sverige. Till skillnad från svarta katter har egentligen inte hundar någon anknytning till denna högtid. Det hindrar dock inte dem från att delta genom att spöka ut sig. Nedan presenterar jag därför några av de bästa maskeraddräkterna för hundar till halloween.

1. Freddy Kreuger

Freddy Kreuger halloweendräkt hund
Freddy Kreuger

Har du någon gång undrat hur Freddy Kreuger skulle se ut som hund? Iklä då din fyrbenta vän denna fräcka maskeraddräkt, komplett med stickad tröja, hatt och ”handske” med mjuka klor. Detta måste vara en av de mest välgjorda och episka dräkterna för hundar någonsin!

Dräkten finns i flera olika storlekar och passar därmed de allra flesta hundar. När du klickar dig vidare via knappen nedan finner du en storleksguide som kan hjälpa dig fram till den perfekta passformen.

Se pris i butik!

2. Beetlejuice

Beetlejuice
Beetlejuice

Beetlejuice är en underskattad men klassisk skräckfilm från 1988. När du säger namnet Beetlejuice tre gånger i ett tomt rum ska denna lite märkliga gast uppenbara sig. Om det inte funkar kan du ju alltid klä ut din hund till honom istället. Eller varför inte införskaffa en liknande dräkt även till dig själv och matcha din hunds dräkt!?

Likt Freddy Kreuger-dräkten finns denna Beetlejuice-dräkt i flera storlekar för att passa de flesta hundar. Via länken nedan förs du till produktsidan där du kan se pris och storleksguide.

Se pris i butik!

3. Självlysande skelett

Självlysande skelett
Självlysande skelett

Den självlysande skelettkostymen lämpar sig utmärkt för mindre hundar som vill ge sig ut i jakt på bus eller godis i halloween. Denna dräkt är självlysande och ger därför en extra effekt när den används i höstmörkret eller i mörka rum.

Denna specifika skelettkostym finns endast tillgänglig i XS och gör sig därför bäst på mindre gastar.

Se pris i butik!

4. Jättespindel

Jättespindel
Jättespindel

Ludna spindlar står högt upp på listan över de djur som många människor är rädda för. Med hjälp av denna maskeraddräkt kan du förvandla din oskyldiga lilla krabat till en verklig mardröm för den som har fobi för spindlar.

Dräkten har åtta böjbara ben och är tillverkad i ett mjukt tyg. Med hjälp av det elastiska magbandet hålls den på plats på din hund. Denna dräkt finns tillgänglig i tre storlekar: från small till large.

Se pris i butik!

5. Häxhatt

Häxhatt
Häxhatt

Tillhör din hund den kategorin jyckar som inte gärna iklär sig diverse maskeradkläder och andra paltor? I sådana fall kanske ni kan kompromissa och låta hunden bära en läcker häxhatt i halloween?!

Denna hatt har ett resårband för att sitta på plats. Bandet går att anpassa efter hundens huvudstorlek. Hatten finns dessutom i tre olika storlekar för att du ska kunna finna en som sitter som en smäck!

Se pris i butik!

Kort om halloween

Halloween är en högtid som årligen inträffar den 31 oktober. Den härstammar, till skillnad från vad många tror, inte från USA utan har i stället sitt ursprung i kelternas skördefestival. Högtiden utvecklades sedermera till en anglosaxisk variant av alla helgons dag Mot slutet av 1700-talet hade halloween vidareutvecklats till en egen högtid som handlade om gastar, bus och häxerier. Under 1800-talet kom även godiset in i bilden.

Maskeraddräkterna började användas långt tidigare, redan på kelternas tid. Dräkterna användes då för att skrämma bort spöken. Än idag är just utklädnaden en viktig del av halloween, och det är alltså inte bara människor som klär ut sig utan även hundar och andra husdjur.

Hund pumpa halloween
Dobermann som är laddad för Halloween!

Avslutande tankar

Det finns en uppsjö av maskeraddräkter för hundar till halloween och andra högtider. Även om vi människor gillar att spöka ut våra hundar, är det viktigt att komma ihåg att långt ifrån alla jyckar gillar att bära utsmyckning. Vissa hundar finner sig dock i det, om inte annat under kortare stunder med uppmuntran och godis som belöning.

Om din hund är otålig och lite obekväm när det kommer till att bära kläder och liknande, kan det vara en bra idé att börja med något enkelt. Den häxhatt som jag tipsar om här ovan kan vara en bra instegsmodell för hundar som är mindre vana med att bära maskeradkläder.

Du som är husse eller matte till en hund som inte har några bekymmer med utsmyckningar kan med fördel välja en mer avancerad maskeraddräkt nu i halloween. Det viktigaste är att du hittar en kompromiss som funkar bra för bägge parter.

Dela gärna med dig av dina egna erfarenheter av maskeraddräkter och utklädnad av hundar i kommentarsfältet nedan!

Sebastian Liljegren

Sebastian är vd för Contentsmedjan AB – ett företag som producerar skriftligt innehåll åt kunder inom en rad olika branscher. Han driver även hundbloggen Hund24 tillsammans med sin fru, Elin Liljegren. Han har för närvarande två hundar av rasen eurasier och har periodvis genom livet uppehållit sig med fyrbenta djur av olika slag. Sebastian har även lång och gedigen erfarenhet av att ställa ut hund, även om han åtminstone för stunden har dragit sig tillbaka från utställningsringarna för att fokusera på andra aktiviteter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste artiklarna