5 bästa halloweendräkterna för hundar

Hund i halloweendräkt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Partykungen.se och Petster.

Halloween har på senare år vuxit sig allt större här i Sverige. Till skillnad från svarta katter har egentligen inte hundar någon anknytning till denna högtid. Det hindrar dock inte dem från att delta genom att spöka ut sig. Nedan presenterar jag därför några av de bästa maskeraddräkterna för hundar till halloween.

Freddy Kreuger

Freddy Kreuger halloweendräkt hund
Freddy Kreuger

Har du någon gång undrat hur Freddy Kreuger skulle se ut som hund? Iklä då din fyrbenta vän denna fräcka maskeraddräkt, komplett med stickad tröja, hatt och ”handske” med mjuka klor. Detta måste vara en av de mest välgjorda och episka dräkterna för hundar någonsin!

Dräkten finns i flera olika storlekar och passar därmed de allra flesta hundar. När du klickar dig vidare via knappen nedan finner du en storleksguide som kan hjälpa dig fram till den perfekta passformen.

Se pris i butik!

Skelett

Hund halloweendräkt skelett
Skelett

I samband med halloween är hundkläder kanske mer aktuella än annars. För även om du inte brukar låta din jycke bära kläder, kan du passa på att klä ut hunden åtminstone en dag om året.

Denna halloweendräkt för hundar förvandlar din vanligtvis så oskyldiga vovve till ett läskigt skelett! Den tudelade dräkten är mjuk och bekväm för hunden att bära.

Se pris i butik!

Beetlejuice

Beetlejuice
Beetlejuice

Beetlejuice är en underskattad men klassisk skräckfilm från 1988. När du säger namnet Beetlejuice tre gånger i ett tomt rum ska denna lite märkliga gast uppenbara sig. Om det inte funkar kan du ju alltid klä ut din hund till honom istället. Eller varför inte införskaffa en liknande dräkt även till dig själv och matcha din hunds dräkt!?

Likt Freddy Kreuger-dräkten finns denna Beetlejuice-dräkt i flera storlekar för att passa de flesta hundar. Via länken nedan förs du till produktsidan där du kan se pris och storleksguide.

Se pris i butik!

Jättespindel

Jättespindel
Jättespindel

Ludna spindlar står högt upp på listan över de djur som många människor är rädda för. Med hjälp av denna maskeraddräkt kan du förvandla din oskyldiga lilla krabat till en verklig mardröm för den som har fobi för spindlar.

Dräkten har åtta böjbara ben och är tillverkad i ett mjukt tyg. Med hjälp av det elastiska magbandet hålls den på plats på din hund. Denna dräkt finns tillgänglig i tre storlekar: från small till large.

Se pris i butik!

Så köper du rätt halloweendräkt till din hund

När du ska välja ut en halloweendräkt till hunden bör du välja en som lämpar sig för högtiden. Men det är inte det enda du behöver tänka på.

För inte alla hundar gillar att begränsas av hundkläder även om det är halloween. Därför kan din jycke trilskas när du försöker dra på den en rolig maskeraddräkt. Men vissa material kan dessutom vara farliga för hundar. Detta gäller i synnerhet om dräkten har någon detalj som hunden kan få in i munnen eller svarget.

Därför bör du ta hänsyn till nedandstående aspekter när du väljer och vrakar bland halloweendräkter för hundar.

På- och avklädning

Allra helst bör du försöka hitta hundkläder till halloween som är enkla att sätta på och ta av. För även om din hund kanske står ut med att du drar något över huvudet, kommer den nog inte vara lika tålmodig om du också behöver knäppa en massa knappar. Leta hellre upp en halloweendräkt som går snabbt och smidigt att sätta fast på hunden.

Bekvämlighet

Är din hund inte särskilt van vid att bära hundkläder? Då kan du behöva vänja den vid sin halloweendräkt. Och det är även extra viktigt att den är bekväm för din hund att bära. Den bör inte sitta alltför tajt någonstans, men heller inte så pass löst att den skaver mot huden. Material med lite stretch i är ofta ett bra val.

Plats för halsband och koppel

Om du har tänkt ta med hunden ut i grannskapet iklädd sin halloweendräkt, bör du säkerställa att hundens halsband och koppel får plats. Se till så att det finns plats i dräkten för dessa tillbehör, och gärna även en öppning för kopplet.

Kort om halloween

Halloween är en högtid som årligen inträffar den 31 oktober. Den härstammar, till skillnad från vad många tror, inte från USA utan har i stället sitt ursprung i kelternas skördefestival. Högtiden utvecklades sedermera till en anglosaxisk variant av alla helgons dag Mot slutet av 1700-talet hade halloween vidareutvecklats till en egen högtid som handlade om gastar, bus och häxerier. Under 1800-talet kom även godiset in i bilden.

Maskeraddräkterna började användas långt tidigare, redan på kelternas tid. Dräkterna användes då för att skrämma bort spöken. Än idag är just utklädnaden en viktig del av halloween, och det är alltså inte bara människor som klär ut sig utan även hundar och andra husdjur.

Hund pumpa halloween
Dobermann som är laddad för Halloween!

Avslutande tankar

Det finns en uppsjö av maskeraddräkter för hundar till halloween och andra högtider. Även om vi människor gillar att spöka ut våra hundar, är det viktigt att komma ihåg att långt ifrån alla jyckar gillar att bära utsmyckning. Vissa hundar finner sig dock i det, om inte annat under kortare stunder med uppmuntran och godis som belöning.

Om din hund är otålig och lite obekväm när det kommer till att bära kläder och liknande, kan det vara en bra idé att börja med något enkelt. Den häxhatt som jag tipsar om här ovan kan vara en bra instegsmodell för hundar som är mindre vana med att bära maskeradkläder.

Du som är husse eller matte till en hund som inte har några bekymmer med utsmyckningar kan med fördel välja en mer avancerad maskeraddräkt nu i halloween. Det viktigaste är att du hittar en kompromiss som funkar bra för bägge parter.

Dela gärna med dig av dina egna erfarenheter av maskeraddräkter och utklädnad av hundar i kommentarsfältet nedan!

Liknande artiklar:

Sebastian Liljegren

Sebastian är vd för Contentsmedjan AB och bloggar flitigt här på Hund24. Han är en stor djurälskare och har för närvarande två hundar av rasen eurasier. Sebastian har även lång och gedigen erfarenhet av att ställa ut hund. Åtminstone för stunden har han dragit sig tillbaka från utställningsringarna för att fokusera på andra aktiviteter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste artiklarna